ȘTIRILE NOASTRE

final2Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „HAINA DE NUNTA SI «SFATUL» DIN IAD”
„Haina noastra de nunta e imbracamintea sufletului in Lumina lui Hristos. E haina de la Botez, cand ne-am imbracat in Hristos si Hristos s-a imbracat in noi.
Intrarea noastra in

...
INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

Informatii de ultima ora

draganescu
Ca bucuria acestui post al Paștilor să fie deplină, în ziua de sâmbătă, 30 martie 2024, vom organiza o călătorie de suflet, de 1 zi, în care cu ajutorul dumneavoastră vom reuși să aducem speranță și zâmbete pe chipurile unor copii sărmani pentru care fericirea se odihnește în lucrurile simple.
Ne vom folosi sufletește făcând popas la: Mănăstirea „Sf. Ioan Rusul”, Centrul social „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Drăgănescu.

Sperăm că datorită ajutorului dvs. oferit cu dragoste, să aducem un strop de lumină în ochii copilașilor și ai mamelor (40 persoane) care se străduiesc să îi crească pe aceștia și să le poarte de grijă, victime ale violenței domestice, aflați în îngrijirea Centrului Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, comuna Slobozia, jud. Giurgiu.
Persoanele care merg împreună cu noi în această călătorie social-filantropică și vor să aducă donații, punând suflet pentru cei nevoiași, sunt așteptate cu acestea direct la locul plecării (Parcarea Centrala din Piața Victoriei, ora 7:30).
Donând, vă recomandăm să alegeți un singur produs, dar cantitate mai mare.
Cele necesare pentru perioada următoare, le regăsiți în lista de mai jos:

- produse alimentare: măsline, pate vegetal, ciuperci, ulei, fasole teci, borș lichid, foi de dafin, cașcaval și salam pentru pachete școală, lapte, iaurt;
- produse de curățenie: mușama, hârtie igienică, hârtie de copt, folie de aluminiu, dero, pungi pentru sandwich.

De asemenea, în această perioadă, Centrul are nevoie de sprijin pentru a plăti probele trimestriale de la bucătărie în valoare de 1300 lei, factura la apă în valoare de aproximativ 1500 lei, verificarea instalației electrice și lucrări la panourile electrice (pentru care nu sunt la acest moment cunoscute costurile).
Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă alăturați proiectului Fundației noastre, pentru ca această frumoasă lucrare de asistență socială și de natură profund creștină din comuna Slobozia să fie de folos pentru cât mai mulți dintre semenii noștri.

Întâlnirea pentru plecare va fi sâmbătă - 30 martie 2024, în Piața Victoriei, Parcarea Centrală, la ora 7:30, iar plecarea va fi la ora 7:45.
Costul călătoriei: 100 lei/ pers.
Prețul include transportul cu autocar/microbuz.
Sperăm să fim împreună, să mărturisim iubirea față de cei nevoiași, iar donațiiile și dragostea dumneavoastră să însuflețească această minunată călătorie!

La înscriere avem nevoie de numele și prenumele pelerinului, numărul de telefon mobil, adresa de email. Cei care faceți plata în cont, vă rugăm să ne trimiteți copia după ordinul de plată pe adresa: birou@fundatiaarsenieboca.ro.
Notă: Banii plătiți în avans pentru această acțiune nu pot fi recuperați ulterior, în caz că vă răzgândiți și nu mai mergeți, decât dacă veți găsi înlocuitor.

Donațiile, înscrierea și rezervarea locului în această călătorie caritabilă, se efectuează prin confirmarea plății pelerinajului: numerar, direct la sediul nostru, în intervalul orar 9.00 -16.00, sau prin virament bancar în contul nostru:
FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
specificând la detaliile plății: „donație 30 martie” și numele dumneavoastră.
Vă așteptăm cu drag în această călătorie de suflet!

EVENIMENTE / INVITAȚII

biserica din hurez bijuterie a tarii fagarasului 44882
Părintele Marius Cristian Neagu, slujitor la Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”, din localitatea Hurez, jud. Brașov, are nevoie de ajutorul nostru financiar pentru plata sistemului de securitate al bisericii.
Cei care doriți să ajutați prin transfer bancar, folosiți următoarele detalii:

PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ HUREZ
CUI 6232751
CONT BANCAR: RO79 RNCB 0055 0069 1873 0001

Vă amintim că mergând spre Mănăstirea

...

pictura Arsenie Boca 03Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „UN DESTIN INTELES ”
„Pribegim multi ani in viata pana sa ne lamurim un rost in lume.
Unii pribegesc toata viata fara rost, nici tinta.
Altii il cauta toata viata fara sa-l gaseasca, sau fara sa stie ca l-au gasit.
Inteleg prin destin rosturile pe care le-a ascuns Dumnezeu in viata fiecarui om si pe care omul trebuie sa le desfasoare la randu-i intre oameni. In fiecare ins e sadita o intentie a lui Dumnezeu care, prin om, trebuie sa devina o creatie. Sunt si destine colective. Inca din Vechiul Testament ni se atrage aminte: «Fiti luatori aminte la menirea voastra !» (Agheu 1,5,7). 
In crestinism omul e ridicat pana la cinstea de colaborator al lui Dumnezeu, iar aceasta colaborare e destin. Talantii - talentele - sunt inzestrarile acestei colaborari ale lui Dumnezeu cu omul. Lucrand in sensul inzestrarilor, lucrezi in sensul destinului.
Omul e nelinistit cata vreme nu stie ce vrea Dumnezeu cu el, ce vrea Dumnezeu de la el. Viata nu e un scop in sine; e numai mijloc; e numai cadrul unui destin, sau e in cadrul unui destin.
Multi se tem de cuvantul destin, ca nu cumva sa insemneze pre-destin, prin urmare sa se trezeasca intr-o doctrina fara libertatea vointei, deci fara conceptul specific crestin al responsabilitatii ultime.
Cum sa nu raspunzi de ce ti-a dat Dumnezeu ?
Si cum sa nu raspunzi, daca n-ai facut ce ti s-a dat sa faci ?”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 128.

(Sursa foto)

manPaltinAjutor financiar pentru refacerea cladirii de la Manastirea Paltin - Petru Voda
Va indemnam pe cei care aveti bunavointa si dragoste, sa ajutati cu donatii financiare pentru restaurarea cladirilor afectate ca urmare a incendiului puternic izbucnit in noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2020, in incinta Manastirii Paltin - Petru Voda. A fost afectata si chilia memoriala a Parintelui Iustin Parvu, in care si-a petrecut ultimii 3 ani din viata. Continuare


pelerinaj in grecia sf nectarie avion 3439Grecia - pelerinaj la locurile incarcate de mare spiritualitate - 27 martie - 2 aprilie 2020
Avem bucuria sa va anuntam programul pelerinajului de 7 zile din Grecia, in locurile incarcate de mare spiritualitate, pe care, cu ajutorul Maicii Domnului, il vom desfasura in perioada 27 martie – 2 aprilie 2020. Avem nevoie de confirmarea dvs. scrisa, cu numele persoanelor participante, la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau whatsapp – 0760141744 (Florina Ionescu). 
Mai sunt disponibile 8 locuri!! Cei care au rezervat locuri in acest pelerinaj, pot efectua plata integrala/ avans. 
Plata avansului  se va efectua pana la data de 10 februarie 2020, iar diferenta pana la data de 10 martie 2020!!
Indiferent de metoda de plata agreata, conversia se va calcula conform cursului BNR, la care se adauga un procent de 1%. Avem rugamintea de a ne contacta inaintea realizarii transferului bancar!! Continuare

IE BAIETIIA, mostenire pentru copiii nostri - proiect Valea Plopului
Anul acesta ne vom directiona rugaciunile, eforturile si priceperea in realizarea proiectului : „IA, mostenire pentru copiii nostri”, ceea ce presupune realizarea de camasi traditionale, cu si pentru copiii Asezamantului din Valea Plopului!
Dorim ca acest proiect sa fie transmis prietenilor/ rudelor/ cunoscutilor vostri, pentru a ne ajuta in realizarea acestora. De asemenea, cautam furnizori de materiale/ ate/ gherghef. Continuare

staretul sofronie1De pe Cruce nu te pogori, altii te iau
Crestinul niciodata nu va putea atinge nici dragostea pentru Dumnezeu, nici adevarata dragoste pentru om, de nu va trai foarte multe si grele dureri. Harul vine numai in sufletul care a suferit pana la capat.
Situatia tragica in care te afli acum nu imi este necunoscuta. Eu insumi pana astazi imi amintesc de acea lupta, nespus de grea, pe care am avut-o cu vrajmasul in lume, mai ales la Paris. In parte iti voi povesti. Continuare

recomandariEvenimente si recomandari

*Cateheza: Vindecarea bolilor sufletesti si trupesti - 7 februarie, ora 19.30, in Biserica Sf. Dumitru Posta, str. Franceza, nr. 1, va asteptam la o seara catehetica, unde il vom avea invitat pe Pr. Profesor Silviu Tudose, de la Facultatea de Teologie din Bucuresti. Vom aborda subiecte ce tin de vindecarea bolilor sufletesti si trupesti prin slujbele Bisericii (dezlegari, molitfe, rugaciuni speciale si exemple din practica). Continuare
*Martisor literar - CARTISOR DE AUTOR MIHAI EMINESCU - 12 februarie 2020, ora 18.00, Muzeul National al Literaturii Romane in parteneriat cu Asociatia Moara de hartie va invita la sediul din Str. Nicolae Cretulescu nr. 8 (in spatele Bisericii Albe), la evenimentul de lansare a unui martisor literar aparte – Cartisorul de Autor Mihai Eminescu, manufacturat in Atelierul-muzeu Moara de hartie din Comana. Continuare

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.