Categorii cărți

Recuperare utilizator
Nu aveti cont? Creare cont

Istorie/Eroi/Mărturisitori arrow Aspazia Oţel Petrescu - Adusu-mi-am aminte
Andrei Drăgulinescu - Adolescenţii şi revoluţia sexualăAurelia Bălan Mihailovici - Istoria culturii și civilizației creștine

Aspazia Oţel Petrescu - Adusu-mi-am aminte

Produsul este in stoc.

Aspazia Oţel Petrescu - Adusu-mi-am aminte

25.00 LEI
AUTOR: Aspazia Oţel Petrescu

TITLU: Adusu-mi-am aminte

EDITURA: Arsenie Boca

CARACTERISTICI: 317 pagini

DETALII / DESCRIERE: După un parcurs de 14 ani prin închisorile Mislea, Miercurea Ciuc, Arad, Braşov, Dumbrăveni şi Jilava şi o viaţă de jertfă, cartea de faţă rememorează, cu dragoste şi înţelegere, întâmplări dramatice, chipuri de torţionari dar şi de sfinţi, cu mulţumirea că toate acestea au contribuit la purificarea sufletului său, mărturisind: ‚‚ Cum poţi să mulţumeşti pentru un dar ca acesta: să fii împărtăşit cu un strop de suferinţă şi prin aceasta să înţelegi marea agonie a Mântuitorului nostru, care a luat pe crucea Sa toate păcatele lumii şi le-a răscumpărat prin sfânta Sa suferinţă. Nu unele, ci toate păcatele, chiar şi acelea cu care ofensăm neîntrerupt iubirea infinită a Tatălui Ceresc în trecut, în prezent şi, mai mult ca sigur, şi în viitor.’’
Aspazia Oţel Petrescu, născută la 9 decembrie 1923, una dintre elevele preferate ale lui Lucian Blaga, la Facultatea de Litere şi Filozofie din Cluj, face parte din pleiada de deţinuţi politici, care, prin suferinţa lor, au sfinţit teminţele comuniste româneşti.