Categorii cărți

Recuperare parola
Recuperare utilizator
Nu aveti cont? Creare cont

Istorie/Eroi/Mărturisitori arrow Aurelia Bălan Mihailovici - Istoria culturii și civilizației creștine
Aspazia Oţel Petrescu - Adusu-mi-am aminteBiblia

Aurelia Bălan Mihailovici - Istoria culturii și civilizației creștine

Produsul este in stoc.

Aurelia Bălan Mihailovici - Istoria culturii și civilizației creștine

45.00 LEI
AUTOR: Aurelia Bălan Mihailovici

TITLU: Istoria culturii și civilizației creștine

EDITURA: Arsenie Boca

CARACTERISTICI: Vol. I și Vol.II

DETALII/DESCRIERE: „În lucrarea de faţă Aurelia Bălan Mihailovici ne oferă o viziune a conştiinţei europene, analizând cu erudiţie şi cu pasiune o problematică variată. Sunt semnificativ evocate cele două personalităţi răsărite din albia pământului nostru străbun, Ioan Casian, întemeietor al monahismului apusean şi Dionisie Exigul, ctitor al cronologiei creştine şi tălmăcitor al textelor sinodale. Spiritualitatea, cultura şi civilizaţia, rod al aşezămintelor sacre, stau la temelia spiritului şi continentului nostru, atât de fertil nu numai pentru Europa ci şi pentru celelalte continente. […] Ceea ce trebuie remarcat în această lucrare este explicarea termenilor (teorie, inspirație, sinax, sinaxar, Hrismon sau Chrismon etc) cu acribia lingvistului, dovedind prin această analiză importanța covârșitoare a limbajului în relevarea esenței culturii. Cu această bogăție de cercetare, de informație, de analiză și evaluare a tezaurului ideatic și etimologic-semantic, cartea Istoria culturii și civilizației creștine reprezintă pentru cititorul român un izvor al cunoașterii conștinței de sine, al prezenței și al aportului nostru în spațiul cultural European.” (Părintele Galeriu)