Abonare newsletter

Istoric Fundaţie Imprimare
Despre noi - Istoric fundatie
Luni, 17 Decembrie 2012 19:51

ISTORIC: În 2006, la lansarea uneia dintre cărţile domnului Dan Lucinescu, fost deţinut politic, domnul Cristian Filip rămânea profund impresionat de dragostea şi lumina celui care petrecuse 15 ani în închisorile comuniste.

În 2008 întâmplarea face ca domnul Lucinescu să devina client al domnului Filip, astfel având loc prima întâlnire şi discuţie mai amplă dintre cei doi. Numărul de cărţi editate iniţial din „Jertfa” şi „Lupta” nu depăşea 500 de bucăţi, aşa că domnul Filip se hotărăşte să îl sprijine pe domnul Lucinescu în a produce şi distribui un număr mai mare din aceste lucrări excepţionale, care merită sa fie citite de mult mai mulţi români.

Astfel s-au re-editat în cantităţi mai mari lucrările „Jertfa”, cu binecuvântarea Părintelui Iustin Pârvu, fost coleg de celulă cu domnul Dan Lucinescu, şi „Lupta”, prefaţată de marele istoric, profesorul Gheorghe Buzatu.

logo Fundatia Arsenie Boca
La lansarea din 3 octombrie 2008 din Bucureşti, urmată de cea din Constanţa a celor 2 cărţi, reacţia publicului a fost atât de puternică şi emoţionantă, încât s-a născut ideea înfiinţării unei fundaţii, care să poată coagula cât mai multe forţe, care împreună ar putea găsi şi realiza proiectele care să ajute la renaşterea spiritului românesc.
Puteti vedea mai multe videoclipuri de la Lansarea Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca aici:
Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV

Imagini de la Lansarea Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca, 27 mai 2009,
Bucuresti, Cercul Militar National

Mănăstirea Sf. Ioan Rusul, prima mănăstire din ţară construită în cinstea Sfântului Ioan Rusul Imprimare
Despre noi - Istoric fundatie
Vineri, 16 Noiembrie 2012 11:03
Te rog, o, Sfinte Ioane, ia viaţa mea în mâinile tale şi mijloceşte precum ştii mântuirea mea!
icoana_SF_Iaon_Rusulmica
Mănăstirea Sf. Ioan Rusul este prima mănăstire din ţară construită în cinstea Sfântului Ioan Rusul. Fiind soldat, Sfântul şi-a ales ca locaţie, iată, o fostă unitate militară, sălăşuindu-se între ostaşii lui Hristos care sunt monahii. Mănăstirea este situata la marginea localitâţii Slobozia, aproape de Dunăre, pe ruinele unei foste unităţi militare a Poliţiei de Frontieră Giurgiu, la marginea unei păduri frumoase, o oaza de lumină spirituală pentru toţi cei care păşesc pragul sfântului locaş.
Cu binecuvântarea P.S. Dr. Ambrozie Meleaca, Episcopul Giurgiului, protosinghelul Macarie Sotarca, stareţul mănăstirii, a purces la demararea, în data de 20 noiembrie 2008, a primelor lucrări de construcţii ale locaşului monahal. Biserica mânăstirii adăposteşte într-o raclă părticele din moaştele Sfântului Ioan Rusul şi părticele din moaştele a mai multor sfinţi: Sfântul Ioan Gura de Aur, Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Elefterie, Sfântul Haralambie, Sfântul Siluan Athonitul, Sfinţii 14.000 de prunci ucişi de Irod, Sfântul Ignatie Teoforul, Sf. Policarp al Smirnei si părticele din Sfânta Cruce.
În prezent aici se află o obşte de  5 vieţuitori şi pe viitor numărul acestora va creşte. Zona este foarte săracă, atât din punct de vedere material, dar mai ales spiritual, fiind vitregită de-a lungul vremii mai ales prin absenţa mănăstirilor.
icoana_si_Sf_moastemica Hram_Sf_IoanMica
Fundaţia noastră a început să funcţioneze de pe data de 27.05.2009, avându-l aşadar ocrotitor si pe Sfântul Ioan Rusul alături de Părintele Arsenie Boca. Pentru că lucrările de construcţie şi amenajare se află în plină desfăşurare, nădăjduim să putem şi noi să ajutăm la construcţia bisericii mănăstirii şi vă facem cunoscut acest lucru tuturor acelora care puteţi să ne sprijiniţi în acest demers. Donaţii se pot face în conturile:
BRD, Sucursala Giurgiu,
CONT LEI:RO60BRDE190SV09506631900.
CONT EURO: RO03BRDE190SV09534931900. (pentru tranzactii internationale Cod SWIFT: BRDEROBU)
CUI: 24690668
Titularul contului: "Mânăstirea Sfântul Ioan Rusul"
Părintele Protos. Macarie SOTARCA, Stareţul Mânăstirii "Sf. Ioan Rusul", poate fi contactat la numărul de telefon: 0724295369.