Abonare newsletter

Nume:

Arhiva newsletter

Susţinem şi vă recomandăm!
"Despre moștenirea spirituală a Părintelui Arhim. Sofian Boghiu" Imprimare
PrSofianBoghiu

"Pentru cel care este creștin, idealul este să se mântuiască, să dorească mântuirea. Adică eliberarea de rău, de întuneric, de ură, de tot ceea ce este rău cu adevărat. Să se elibereze și să intre în lumină, în lumina lui Dumnezeu. Pentru aceasta trăim noi oamenii, pentru această mântuire".

Părintele Sofian Boghiu (1912 - 2002)

Hristos a Inviat!

Invitatie: Eveniment spiritual, comemorativ si omagial
Din seria: „Pro Memoria – Anul comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului”

Locul: Biserica "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" - Titan - Str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucuresti

Data: Luni - 24 Aprilie 2017; Orele: 19,00

Subiectul/tema

"Despre moștenirea spirituală a Părintelui Arhim. Sofian Boghiu"

Invitat: Parintele Arhim. Mihail Stanciu - Slujitor/vietuitor al Sfintei Manastiri "Antim" din Bucuresti

hqdefault

Urma pașilor Tăi Imprimare
70210_2wqpantocrator

Urma pașilor Tăi…

Și de mâine înainte, nu mă voi mai uita cu capul în sus, să văd până unde se înalță trufia omenească, ci îmi voi pleca privirile în jos, să caut urma pașilor lui Iisus.

Inspirat de jurnalul de pelerin al Olgăi Greceanu, spectacolul religios ”Urma pașilor Tăi…” este menit să deschidă mințile și sufletele spre a vedea în Hristos toată Calea, Adevărul și Viața.

Citeşte mai mult...

Educația pentru sănătate versus educația sexuală – o bătălie a resurselor Imprimare

Educația pentru sănătate versus educația sexuală – o bătălie a resurselor
Rodica Bărbuță & Camelia Moldovan, Fundația MATCA 2000

Preluat de pe culturavietii.ro
children-1600x2560

De la bun început trebuie să spunem că ne numărăm printre organizațiile care nu numai că susțin necesitatea Educației pentru sănătate în școală ci chiar pledează pentru ea și pentru parteneriatul între factorii din sistemele de educație și de sănătate. Este și motivul pentru care, în anul 2011, am elaborat și susținut într-o conferință internațională a medicilor, alături de colegii din consorțiu, lucrarea „Sănătatea și educația – domenii de convergență interdisciplinară”.

TEOLOGIA PICTURII PĂRINTELUI ARSENIE BOCA Imprimare
image001

În şedinţa de lucru din 28 şi 29 octombrie 2015, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a declarat anul 2017 drept Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

În acest context, Parohia ortodoxă românească Nașterea Domnului din München și Protopopiatul Ortodox Român al Bavariei organizează conferința cu titlul

Teologia picturii Părintelui Arsenie Boca
.