Căutare site

Abonare newsletter

Nume:
Email:

Newsletter

Arhiva newsletter

Tabel de ajutor
IMOBILIZATĂ LA NICI 50 DE ANI Imprimare
POVESTIRE ADEVĂRATĂ

Clipboard04
Cum ar fi să ne trezim într-o zi că ne mișcăm doar cu un scaun cu rotile? Și cum ar fi să avem dureri continue și să trecem prin operații chirurugicale și acest lucru nu numai să nu ne rezolve problemele dar să le și înrăutățească?

Cum ar fi ca, la nici 50 de ani, să existe o unică șansă să îți recapeți un pic mobilitatea dar să nu ai mijloacele financiare să faci acest lucru pentru tine?

Să citim în continuare povestirea tristă și mai ales ADEVĂRATĂ a unei femei care nu va mai merge niciodată pe ambele sale picioare (un picior i-a fost deja amputat de la șold în urma unei infecții spitalicești) dar care speră că va putea merge cu ajutorul unei proteze. Numai cu ajutorul nostru va putea plăti proteza necesară si visul său, de a merge din nou, va deveni realitate! 

Menționăm că aceste imagini sunt luate de pe net, noi avem la sediul fundației toate documentele și imagini reale, oricine vrea să le vadă și să se asigure că este un caz real, poate să aibă acces la ele la sediul nostru.

În iarna anului 1969, un nou copil bolnav se năștea. Avea să se cheme Rodica, o fetiță diagnosticată cu luxație congenitală de șold bilaterală. Părinții fiind oameni modești de la țară nu au înțeles gravitatea acestui diagnostic, nici resurse financiare nu aveau, așa că nu au luat nici o măsură în privința acestei afecțiuni. Anii au trecut, fata a crescut, iar boala s-a dezvoltat odată cu ea, ajungându-se la o displazie de șold bilaterală.

„Mă numesc Rodica Filip, am vârsta de 47 de ani, iar de 25 de ani locuiesc în București alături de familia mea. În urmă cu 5 ani, septembrie 2012, am acuzat dureri mari în zona șoldului drept, acesta blocându-se fără a-l mai putea folosi pe moment. Durerile persistau, iar în acel moment, având copiii deja mari, am decis că a sosit momentul să merg la un doctor ortoped pentru a mă sfătui și a mă ajuta în găsirea unei soluții pentru problema mea. Am fost la un spital din București, la secția ortopedie, unde doctorul ortoped care m-a evaluat a luat decizia de a interveni chirurgical pentru montarea unei proteze de șold. Operația a fost mai complicată de atât. Aceasta s-a desfășurat în 2 pași: în prima fază a avut loc etapa tracțiunii. În această etapă, cu ajutorul unor greutăți, timp de 5 săptămâni  femurul, împreună cu nervii și mușchii piciorului au fost trași, alungiți pentru a ajunge la locul unde trebuia să fie în mod normal acest os.Cea de-a doua etapă a constat în protezarea efectivă a șoldului cu o proteză ceramică, achitată integral de familia mea.

Proteza-coapsa-modulara

După această operație am rămas cu o pareză de nerv sciatic al piciorului drept și o diferență între membre de 11 cm. Pentru a putea merge în continuare, am achiziționat o gheată ortopedică pentru membrul stâng, astfel ajungând ambele picioare la aceeași înălțime.
După multe sesiuni de recuperare la spitalul unde am fost operată, cât și la alte spitale și clinici de specialitate, am reînceput să merg, însă cu dificultate cauzată de pareza nervului sciatic, în continuare fiind (până în prezent) în același stadiu.

La prescripția  chirurgului ortoped care a efectuat operația, în ianuarie 2016 am fost internată pentru a efectua procesul de protezare și pentru piciorul stâng. Aceleași etape au fost urmate, însă de data aceasta prima etapă a procesului, tracțiunea, a durat 2 luni de zile. Osul a opus rezistență, nu a mai coborât atât de ușor, de aceea perioada s-a prelungit. După trecerea celor două luni de zile, medicul a decis trecerea la următoarea etapă, protezarea propriu-zisă.

De aici vă scriu din povestirile familiei care îmi spun că am stat timp de 4 zile în secția de terapie intensivă a spitalului, într-o stare din ce în ce mai gravă. (Chiar dacă eram conștientă în acea perioadă, eu nu îmi amintesc nimic, de aceea vă vorbesc din povestirile familiei) După cele 4 zile, la insistențele familiei, am fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București, unde s-au făcut toate procedurile necesare pentru a mă menține în viață, deoarece eram într-un stadiu critic. Am fost conectată la aparatul de dializă deoarece rinichii nu își mai îndeplineau funcțiile la capacitățile normale, mi-au fost injectate calmante și alte subtanțe pentru a-mi ajuta toate organele puternic afectate să își reia funcțiile.
După toate aceste încercări de stabilizare, intervenția chirurgicală nu a putut fi evitată de medicii din Spitalul Floreasca, astfel că au fost nevoiți să intervină de urgență. În urma primei operații, familia a fost înștiințată că artera femurală a piciorului stâng a fost ruptă în timpul procesului de protezare și că s-a încercat refacerea acesteia și a fluxului sanguin femural. În  urma mai multor operații efectuate în doar câteva zile, am rămas pe partea stângă, în loc de un membru întreg, cu unul amputat, adică doar un bont de amputație din 1/3 proximală a coapsei. După aproximativ o săptămână, mi-am revenit și am început să conștientizez și eu ceea ce mi s-a întâmplat. Șocul a fost pe măsură.

După un an de la amputație, nu am reușit să mă acomodez cu starea mea, să îmi accept condiția, de aceea după un an întreg de căutări și încercări, răspunsul mult așteptat a venit de la firma de protezare Ottobock, care mi-a oferit  o soluție de protezare externă a piciorului cu o proteză special creată pentru mine (adică o proteză care să îmi stabilizeze și șoldul,deoarece pe parcurs am aflat că proteza de șold de pe partea stângă este luxată, adică a sărit din locul în care a fost pusă în timpul operației și a revenit la starea de dinainte de protezare),aprobată de medicul care îmi urmărește evoluția.
Prețul aceste proteze atât de necesară depășește posibilitățile financiare ale familiei mele, de aceea apelez la bunăvoința dumneavoastră pentru a mă ajuta în recuperarea unei vieți pierdute acum 12 luni.

Vă mulțumim pentru orice sumă de bani pe care o veți aduce la sediul fundației sau o veți depune in contul nostru cu mențiunea: PENTRU DNA RODICA FILIP.
Contul nostru este: FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA, C.U.I: 252 36 71
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000      Banca Românească – Sucursala Domenii
 

Sau puteți să o contactați direct pe doamna Rodica Filip la numărul de telefon: 0729.375.597 sau email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Contul dnei Rodica Filip este deschis la BRD pe numele său:
Rodica Filip
RO88BRDE445SV33735964450 

 
Tabel ajutor 4 martie 2017 Imprimare

Dată primire caz

Sursă caz: nume şi rol

Localitate beneficiar

Informaţii contact

Problemă / Descriere

Cu ce poate fi ajutat

* Deoarece nu avem posibilitatea să verificăm cazurile publicate, dacă doriți să ajutați, vă rugăm să cercetați cererile de interes pentru dumneavoastră (sunati, vizitați și verificați situația).

De asemenea, vă sugerăm să îi pomeniți în rugăciunea dumneavoastră!

Tel 0760 870 369 Luminita
 
Cont: RO93BRDE140SV1022 1761 400
Titular Craciun Luminita
Agentia. BRD Traian, Constanta
Dna Craciun din Constanta este o femeie singura, fara niciun fel de ajutor din partea nimanui, cu un fiu care se pregateste sa paseasca si el pe drumul vietii. 
Problemele grave de sanatate au inceput acum 5 ani, cu scurgeri de sange prelungite, dureri, stari de lesin si pierderea cunostintei. Aceasta situatie in scurt timp i-a cauzat pierderea locului de munca, de atunci lucrand pe la cine o primea. A lucrat cu ziua la curatenie si pentru diverse treburi (gradina etc). In acesti ani, veniturile mici (alocatia fiului si diverse sume primite pt munca ei) au dus la scaderea calitatii traiului (ierni in frig, fara lemne, hrana extrem de precara), iar starea sanatatii sale s-a agravat in asemenea masura incat in prezent abia isi mai poate duce zilele. Locuiesc intr-o camera oferita de cineva, insa durerile foarte mari, frigul, apa rece si foamea au adus-o intr-o stare de mare disperare. In ultima perioada, a ajuns sa traiasca doar din alocatia baiatului, care in aceasta luna implineste 18 ani.
Cu multe greutati a reusit sa faca recent unele investigatii, iar diagnosticele reiesite sunt multiple: chist ovarian stang (de marime mare), uter fibromatos, metroragie, anemie secundara, hipertensiune, insuficienta cardiaca, chist renal, disfunctii ale glandei tiroide. In plus, mai exista probleme de snatate neinvestigate, in directia reumatologica.
In prezent are nevoie de sustinere pentru investigatiile, consultatiile si tratamentele pe care le necesita - reumatologie, ginecologie, cardiologie.
De asemenea, neavand nicio sursa de venit, orice ajutor, inclusiv in alimente sau haine-incaltaminte, i-ar fi de mare folos. La fel, o masina de spalat, in conditiile ei de sanatate este o necesitate. 

13.02.2017

Parintele staret Serafim Jurcă la nr. 0762100421

Schitul  Sf. M. Mc. Dimitrie - Izvoratorul de Mir din satul Poienitele, com. Chiojdu, jud. Buzau - infiintat in perioada postdecembristă - are 2 vietuitori si este in mare criza de alimente.

Cei care doriti sa ajutati, il puteti contacta pe parintele staret Serafim Jurcă. Dumnezeu sa va rasplateasca!

Alimente sau bani pentru alimente

10.02.2017

Azoicai Florentin
Oficiul Postal Orastie
Post Restant
Localitatea Orastie
Judetul Hunedoara
Cod postal 335700
Tel. 0753.865.437

Familie nevoiasa, fara nici un venit la acest moment, doamna cu insuficienta cardiaca. Sotul, Azoicai Florentin, a fost disponibilizat de cativa ani de la CFR, acum face un curs pentru agenti de paza. Stau in chirie intr-o casa fara current electric sau apa curenta. Sotul aduce cu bicicleta apa de la 2 km, in fiecare zi. Se incalzesc cu o soba facuta de ei insisi, cu plita, mancarea o fac tot la plita, au aragaz dar nu au butelie.
La acest moment nu au nici bani, nici alimente, nici medicamente pentru tratamentul sotiei.

Alimente sau bani pentru alimente

Medicamente pentru insuficienta cardiaca a sotiei: Cprenessa 4mg/1,25, Metosuccinat 47,5, Aspavim, Nicergolina Iph 30, Ca-Mg-Zn Vitamina D3, Emperin 24 mg, Miofilin, Eutirox 100, Sedatif PC.

30.01.2017

Simona Dinu Buta: +40728 711 820


Domn, diagnosticat cu leucemie, tatal unui baietel de 3 ani.

Alexandru se afla in Romania si are nevoie URGENTA de sange grupa B+. Donatorul trebuie sa fie barbat si sa mai fi donat in ultimele 6 luni.

Trebuie diseminata informatia  in tara ,poate exista persoane care ar putea ajuta.

Rugam sa trimiteti detaliile de alăturate.

11.01.2017


Cei care pot si doresc sa ii ajute financiar sau cu un drum la piata/supermarket, sunt rugati sa ii contacteze. 
Anca Reitu - 0722723700. 

Daca cineva doreste sa le trimita bani si sa ramana in anonimat, o poate face direct in cont: 
REITU Anca Laura, cont RO 28 INGB 0000 9999 0567 3452 la banca ING.
 

Doamna pensionata pe caz de boala, cu mari probleme de sanatate si financiare.

In prezent restanta la intretinere, cca 3000lei, la care se adauga o penalizare de 0,2% / zi (stabilita de administratia blocului). 

-Are nevoie de suma de bani pentru a acoperi intretinerea la zi
-Ajutor din partea unor persoane sanatoase si inimoase, pentru transport cumparaturi mai grele (cartofi, fructe, detergenti), deoarece tatal ei este bolnav (doar el face cumparaturile, ea deplasandu-se greu, in carja),piata nefiind foarte aproape -de
 1-2 ori pe saptamana.

 

9.01.2017

Andrei Toader

Craiova

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

A fost operat de apendicita acuta, iar din spital a iesit cu o infectie cu bacteria E-coli si cu un stafilococ auriu.

Prezinta probleme cu tiroida, stari de rau, ameteala, dureri musculare.

A primit recomandare pentru analize: rmn-uri, tomografe, emg, colonoscopie, endoscopie, analize de limfă și de sânge amănunțite.

Are nevoie de bani sa poata face aceste analize si pentru tratament.

A atasat in e- mail toate investigatiile medicale facute pana acum.

Cont: RO76RNCB0200152049140001

8.01.2017

Anya Maya  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Doamna are nevoie de sprijin financiar deoarece le-a ars casa si ar dori sa repare mai ales acoperisul.

Bani pentru materiale de constructii si mana de lucru.

24.11.2016

Cristina Faitici

Bucuresti

Tel: 0761541023

Doamna are 42 de ani, este bolnava si locuieste singura intr-un apartament in Titan si nu are nicio sursa de venit si nici pe nimeni care sa o ajute in vreun fel.

Are o datorie de 1500 de lei la intretinere.

25.10.2016

Rîmba Maricela

Str. Garofiței nr 4, Sat General Scărișăreanu, Com. Amzacea,Jud. Constanța
Cont bancar:
Rimba Maricela
CEC BANK
RO53CECEC001946264028311

Tel: 0722731948

Email:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Bolnavă de scleroza în plăci, în vârstă de 32 de ani, Maricela este mama unui băiețel de 12 ani, pe care îl îngrijeşte singură. Pensia de invaliditate este de 400 lei

Are nevoie de ajutor pentru chiria spațiului unde locuieşte împreună cu fiul său şi pentru tratamentul medical. De asemenea, primeşte rechizite şi hăinuțe pentru fiul său.

 
Sprijinirea Aşezământului Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil din Slobozia, Giurgiu Imprimare
Casa1
Casa2

După cum stiti,  de câţiva ani de zile participăm impreună la sprijinirea Aşezământului Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil situat in localitatea Slobozia, jud. Giurgiu, care adaposteste cu predilectie mame si copii proveniti din familii afectate de violenta domestica. 

Conducatorii Asezamantului, parintele Valentin Stefan si preoteasa Veronica, incearca ca in perioada petrecuta aici mamele si copiii sa-si vindece ranile sufletesti si trupesti si totodata sa reintegreze in societate aceste persoane, prin gasirea unui loc de munca pentru mame si evident a unei locuinte, lucru deloc usor de realizat in orasul Giurgiu. 

Va propunem sa participam impreuna la un proiect caritabil un pic mai indraznet decat cele prezentate pana acum, dar foarte util comunitatii create de parintele Valentin Stefan in Slobozia. 

Citeşte mai mult...
 
STRIGĂT DE AJUTOR - Familia Ion din Dorohoi Imprimare

Strigăt de ajutor pentru familia ION din DOROHOI, județul Botoșani:


Familia, compusă din părinți si 5 copii, au o situație dificilă acasă, venitul familiei fiind de doar 500 de lei, au multe datorii la întreținere (riscând sa fie dați afara din locuința) si multe necesități după nașterea celui de-al 5-lea copil – de doar 3 luni. Fiica cea mai mare, Ramona Ion, este un tânără foarte muncitoare, este studentă şi  îşi caută de lucru pentru a munci în paralel cu facultatea pentru a-şi ajuta familia, dar este foarte greu de găsit un loc de muncă care să îi permită să şi înveţe.

Din păcate, tatăl, Florin – Valeriu ION, are grave probleme la inima, inima fiind în fibrilație atrială (permanentă) in aritmie cu 150-200 de bătăi pe minut cu riscuri mari de atac cerebral, embolie pulmonară sau atac de cord, deoarece fibrilația aruncă în sânge cheaguri permanent. Momentan, este internat la spitalul Floreasca din București și are nevoie URGENT de o intervenție numita ABLATIE pentru fibrilație paroxistica permanentă. Singura șansă pentru Florin – Valeriu este această intervenție care se realizează în sistemul de stat sau la clinica Ares din București la Domnul Doctor Radu Vatasescu. 

Citeşte mai mult...