ȘTIRILE NOASTRE

IMG 03032022 144917 635 x 423 pixelCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „RAZBOIUL NEVAZUT”
„E de la sine inteles ca si vointa este energia pe care ne bizuim in razboiul nevazut. Aceasta asculta de cunostinta, care-i indruma luptele; iar cunostinta e

...
INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

Informatii de ultima ora

nil dorobantu
Cu bucurie vă invităm să călătoriți alături de noi în acest pelerinaj de suflet, în zilele de 26-27 martie 2023 (duminică și luni), organizat cu ocazia împlinirii a 46 ani de la plecarea în Veșnicie și Parastasul Părintelui Nil Dorobanțu, un erudit monah care și-a oferit inteligența și energia duhovnicească în vremea comunismului să apere biserica, împotriva unui regim ateu care l-a harțuit considerându-l ca o ciumă. Vor fi două zile de folos duhovnicesc și trăiri intense, pe urmele domnitorilor români, ctitori de lăcașuri sfinte, parcurgând următorul program:

ZIUA I

Cu ajutorul Domnului, plecăm din București în dimineața zilei de duminică 26 martie 2023, ora 6.00, din parcarea centrală, cu plată, amenajată în Piața Victoriei.
Vom parcurge următorul traseu: București - Pitești - Slatina - Biserica Madona Dudu - Catedrala Mitropolitană din Craiova - Mănăstirea Strehaia - Bala (cazare).
În această zi de duminică ne vom opri în locuri cu multă încărcătura istorică și religioasă și vom participa la Sfânta Liturghie (ulterior, vom comunica locația).

ZIUA II

În următoarea zi, luni dimineață, 27 martie, vom pleca spre Crainici pentru a participa la Sfânta Liturghie și Parastasul Părintelui Nil Dorobanțu.
După terminarea slujbei, vom porni spre București, oprindu-ne pentru o închinăciune la Mănăstirea Tismana, veche lavră de spiritualitate ortodoxă în România, și mormântul „Cuviosul Gherontie”, un nebun pentru Hristos, care s-a angajat cu întreaga fiinţă slujirii lui Dumnezeu şi semenilor.
Întoarcerea acasă, cu ajutorul Domnului, va fi luni seara, 27 martie, în jurul orei 21.00.

Costul pelerinajului, este de 250 lei/ persoană și va include următoarele servicii: transportul cu autocar (minim 40  persoane platitoare) și cazarea la hotel.

Vă invităm să efectuați înscrierea și plata la Florina Ionescu, nr de tel 0760 141 744 sau email birou@fundatiaarsenieboca.ro, până pe data de 17 martie 2023, inclusiv.
Plata se poate face numerar la sediul fundației noastre sau prin OP în contul nostru bancar: RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000, cu mențiunea, la detalii de plată: "pelerinaj și numele pelerinului". Cei care faceți plata în cont, vă rugăm să ne trimiteți copia după ordinul de plată.
Pentru înscriere avem nevoie de numele și prenumele pelerinului, numărul de telefon mobil și adresa de email.

Vă rugăm pe toți cei care deja v-ați înscris să efectuați plata pelerinajului, avans sau integral.

Vă așteptăm cu bucurie alături de noi!

EVENIMENTE / INVITAȚII

sanduT A17nov22
Teatrul Național Radiofonic - Radio România vă invită joi, 17 noiembrie 2022, de la ora 19.00,la Biblioteca Sfântului Sinod de la Mănăstirea Antim din Bucureşti, unde va avea loc audiţia spectacolului SANDU TUDOR – Floarea de Foc a Rugului Aprins, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la trecerea la Domnul a Ieroschimonahului Daniil Sandu Tudor.

pictura Arsenie Boca 03Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „UN DESTIN INTELES ”
„Pribegim multi ani in viata pana sa ne lamurim un rost in lume.
Unii pribegesc toata viata fara rost, nici tinta.
Altii il cauta toata viata fara sa-l gaseasca, sau fara sa stie ca l-au gasit.
Inteleg prin destin rosturile pe care le-a ascuns Dumnezeu in viata fiecarui om si pe care omul trebuie sa le desfasoare la randu-i intre oameni. In fiecare ins e sadita o intentie a lui Dumnezeu care, prin om, trebuie sa devina o creatie. Sunt si destine colective. Inca din Vechiul Testament ni se atrage aminte: «Fiti luatori aminte la menirea voastra !» (Agheu 1,5,7). 
In crestinism omul e ridicat pana la cinstea de colaborator al lui Dumnezeu, iar aceasta colaborare e destin. Talantii - talentele - sunt inzestrarile acestei colaborari ale lui Dumnezeu cu omul. Lucrand in sensul inzestrarilor, lucrezi in sensul destinului.
Omul e nelinistit cata vreme nu stie ce vrea Dumnezeu cu el, ce vrea Dumnezeu de la el. Viata nu e un scop in sine; e numai mijloc; e numai cadrul unui destin, sau e in cadrul unui destin.
Multi se tem de cuvantul destin, ca nu cumva sa insemneze pre-destin, prin urmare sa se trezeasca intr-o doctrina fara libertatea vointei, deci fara conceptul specific crestin al responsabilitatii ultime.
Cum sa nu raspunzi de ce ti-a dat Dumnezeu ?
Si cum sa nu raspunzi, daca n-ai facut ce ti s-a dat sa faci ?”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 128.

(Sursa foto)

manPaltinAjutor financiar pentru refacerea cladirii de la Manastirea Paltin - Petru Voda
Va indemnam pe cei care aveti bunavointa si dragoste, sa ajutati cu donatii financiare pentru restaurarea cladirilor afectate ca urmare a incendiului puternic izbucnit in noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2020, in incinta Manastirii Paltin - Petru Voda. A fost afectata si chilia memoriala a Parintelui Iustin Parvu, in care si-a petrecut ultimii 3 ani din viata. Continuare


pelerinaj in grecia sf nectarie avion 3439Grecia - pelerinaj la locurile incarcate de mare spiritualitate - 27 martie - 2 aprilie 2020
Avem bucuria sa va anuntam programul pelerinajului de 7 zile din Grecia, in locurile incarcate de mare spiritualitate, pe care, cu ajutorul Maicii Domnului, il vom desfasura in perioada 27 martie – 2 aprilie 2020. Avem nevoie de confirmarea dvs. scrisa, cu numele persoanelor participante, la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau whatsapp – 0760141744 (Florina Ionescu). 
Mai sunt disponibile 8 locuri!! Cei care au rezervat locuri in acest pelerinaj, pot efectua plata integrala/ avans. 
Plata avansului  se va efectua pana la data de 10 februarie 2020, iar diferenta pana la data de 10 martie 2020!!
Indiferent de metoda de plata agreata, conversia se va calcula conform cursului BNR, la care se adauga un procent de 1%. Avem rugamintea de a ne contacta inaintea realizarii transferului bancar!! Continuare

IE BAIETIIA, mostenire pentru copiii nostri - proiect Valea Plopului
Anul acesta ne vom directiona rugaciunile, eforturile si priceperea in realizarea proiectului : „IA, mostenire pentru copiii nostri”, ceea ce presupune realizarea de camasi traditionale, cu si pentru copiii Asezamantului din Valea Plopului!
Dorim ca acest proiect sa fie transmis prietenilor/ rudelor/ cunoscutilor vostri, pentru a ne ajuta in realizarea acestora. De asemenea, cautam furnizori de materiale/ ate/ gherghef. Continuare

staretul sofronie1De pe Cruce nu te pogori, altii te iau
Crestinul niciodata nu va putea atinge nici dragostea pentru Dumnezeu, nici adevarata dragoste pentru om, de nu va trai foarte multe si grele dureri. Harul vine numai in sufletul care a suferit pana la capat.
Situatia tragica in care te afli acum nu imi este necunoscuta. Eu insumi pana astazi imi amintesc de acea lupta, nespus de grea, pe care am avut-o cu vrajmasul in lume, mai ales la Paris. In parte iti voi povesti. Continuare

recomandariEvenimente si recomandari

*Cateheza: Vindecarea bolilor sufletesti si trupesti - 7 februarie, ora 19.30, in Biserica Sf. Dumitru Posta, str. Franceza, nr. 1, va asteptam la o seara catehetica, unde il vom avea invitat pe Pr. Profesor Silviu Tudose, de la Facultatea de Teologie din Bucuresti. Vom aborda subiecte ce tin de vindecarea bolilor sufletesti si trupesti prin slujbele Bisericii (dezlegari, molitfe, rugaciuni speciale si exemple din practica). Continuare
*Martisor literar - CARTISOR DE AUTOR MIHAI EMINESCU - 12 februarie 2020, ora 18.00, Muzeul National al Literaturii Romane in parteneriat cu Asociatia Moara de hartie va invita la sediul din Str. Nicolae Cretulescu nr. 8 (in spatele Bisericii Albe), la evenimentul de lansare a unui martisor literar aparte – Cartisorul de Autor Mihai Eminescu, manufacturat in Atelierul-muzeu Moara de hartie din Comana. Continuare

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.