Semenii noștri aflați în situații grele ne cer ajutorul!

140905 iisus hristos0vindecatorulIisus Hristos Vindecătorul

Cum ar fi dacă viața noastră ar depinde de dragostea celor din jur? Cum ar fi dacă viața noastră ar putea fi salvată de donații minime de la o mulțime de oameni? Am striga după ajutor? Cu siguranță că da. Am primi ajutor? Răspunsul trebuie să îl dăm fiecare dintre noi, ajutând pur și simplu.

 ”Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.” (Matei, 25-40)

Așa ne îndeamnă Mântuitorul să îi ajutăm pe cei care azi sunt în imposibilitate de a ieși la liman din situația grea în care se află, pe frații Săi ”prea mici”. Trei cazuri deosebit de grave ne-au atras atenția în ultimele zile ale lunii mai 2017, vă rugăm să citiți și să ajutați în măsura în care acest lucreu este posibil. Orice ajutor, cât de mic, chiar numai sub formă de rugăciune, este răsplătit în ceruri căci dragostea Lui Dumnezeu este VIE.

  • La limita subzistenței

Lumința Crăciun din Constanța, în vârstă de 50 de ani, suferă de numeroase afecțiuni, agravate de lipsa tratamentului. Nu are nici un venit, nici o rudă care să o ajute, nici măcar ajutor social. Deși își dorește să muncească, starea de sănatate nu îi permite (dureri puternice, sângerări prelungite, amețeli, leșin repetat). De când fiul ei a împlinit 18 ani și nu mai primește nici alocația, a ajuns să se hrănească cu o pâine pe zi pe care o câștigă fiul său. În ziua Sf. Împărați Constantin și Elena, tatăl său Constantin a decedat și a fost nevoită să se îndatoreze pentru a-l înmormânta. Datoria se ridică la suma de 650 lei. Dacă doriți să o ajutați să își achite datoria sau să își cumpere tratamentele atât de necesare, vă rugăm să o contactați: Crăciun Luminița, telefon  0760870369. 

  • Dumnezeu i-a salvat viața! Să o ajutăm să o trăiască!

Vorbele care o condamnau doar la foarte puţin timp de trăit: cancer mamar primar malign stadiu 3 în metastază. Organismul femeii însă este slăbit. Are nevoie de hrană sănătoasă, bogată în vitamine, ba şi de câteva medicamente ca să poată ţine în frâu celelalte boli de care suferă. O femeie care a născut și crescut doi copii, copii care au crescut frumoși și curați în fața lui Dumnezeu: băiatul este de patru ani călugăr la Mănăstirea Alexandru Vlahuță iar fata, Oana, este elevă în clasa a XII a, dorind să urmeze medicina. O privire întoarsă către ea şi fiica sa. Atât cere. Cât să poată să-şi cumpere medicamente şi alimente.

”Maria vorbeşte domol, cu accent blând de Bârlad. Mereu cu Dumnezeu pe buze şi cu Fecioara Maria în suflet. Vorbeşte cu dor de bine şi cu suferinţa gândului ce-l poartă cu ea de mai bine de 15 ani, acela de a nu-şi putea ajuta copiii mai mult.” Continuare aici

La BRD pe numele femeii, Vicol Maria,  s-a deschis un cont in euro: RO06BRDE380SV34949333800 si unul in lei RO68BRDE380SV46196213800. Telefon: 0742.149.830. 

  • Aureliana - Maria luptă zilnic pentru viața ei

Aureliana - Maria Anisie este o fetiță de 13 ani și jumătate. Până semestrul trecut, la școală uimea profesorii cu răspunsurile ei inteligente, fiind prima în grupa ei de vârstă. Clasele a VI-a și a VII-a au fost terminate cu medii foarte mari: 10 și 9,86, cu toate că purta corsete incomode, având o afectare a coloanei congenitală. La Tg. Mures a făcut terapie Schroth ca să-și salveze viața, a purtat corset de la Ortoprofil care a reușit să îmbunătățească situația coloanei.
Și-a dorit foarte mult să studieze pianul și în câțiva ani a reușit să ia premiul I la Olimpiada de interpretare pianistică la Odorheiu-Secuiesc (2014) și premiul I la Olimpiada de interpretare pianistică la Pitești (2015). La Târgoviște, la Concursul Național de Pian Mozart (2014),  Aura a luat premiul II. Cânta îngerește, citea enorm și invata la fel de usor cum zboară o pasăre. Mă întreba de ce nu reușește să ia 100 de puncte la Olimpiada pe județe să poată pleca la faza internațională. Acum știm răspunsul: trebuia să câștige olimpiada pentru sănătatea ei!

Aura are scolioză gravă congenitală evolutivă și protuzii dureroase la ceafă și în zona lombară (are dureri intense paravertebrale toraco-lombare și cervicale). Prezintă 5 cocoașe pe radiografie (dintre care una pe inimă) pe care le poartă cu demnitate și cu puterea zâmbetului de copil. Încă este o copilă care visează că se va face bine și se va întoarce la școală. Poartă un corset tip Cheneau timp de 22h/24h. Celelalte 2 ore le petrece în terapie Schroth. Capacitatea vitală (pulmonară) s-a redus cu peste 46 %, dar sperăm, comform pneumologului, că se va reface cu terapia Schroth. Nu mai poate merge la scoală pentru că nu poate sa mai stea pe scaun sau în picioare prea mult timp. De multe ori amețește când se ridică în picioare și are dureri de ceafă și de burtă. Cu toate că durerile cervicale de multe ori curg pe spate și pe mânuțe și o țintuiesc la pat, nu uită să ne zâmbească mai ales când la patul ei vine Andrei, frățiorul ei de 2 ani și 8 luni, ca să-și împartă pâinica cu ea. Noi, părinții ei, ne hrănim din zâmbetul ei și primim forța să ne luptăm pentru ea mai departe. Aureliana - Maria luptă zilnic pentru viața ei. 
Medicii din România (neurologul Ștefan Mindea din Constanța, neurologul Cristina Motoescu și neurochirurgul Târnoveanu Sorin de la spitalul Budimex), ne-au sfătuit să plecăm în Germania la doctorul Hans-Rudolf Weiß. Acolo sperăm să-i facă Aurelianei Maria un corset performant (1200 de euro) care să-i stopeze și să-i reducă înclinația coloanei și să plătim căt mai multe zile de spitalizare pentru terapie (600 euro/zi) De asemenea, sperăm că ea va face terapie Schroth și alte terapii care să îi diminueze durerile (care implica mari costuri) și să o ajute să-și dezvolte capacitatea pulmonară precum și dezvoltarea armonioasă a organelor interne care sunt încă în creștere. Îmi doresc să plecăm cât mai repede în Germania pentru ca fetița să înceapă terapia cu mult curaj, spre vindecare. 

Într-o zi, Aureliana –Maria mi-a spus că ar vrea să devină medic balneo-fizioterapie ca să ,,mângâi mame necăjite ca tine”. Iar de curând m-a întrebat: ,,mamă, dacă am fost un copil cuminte Dumnezeu face rezervări în RAI?”
Mi-aș dori ca Dumnezeu să ne ajute să ne unim forțele și să îi arătăm Aurelianei Maria că este înconjurată de multă iubire. Are nevoie sa zâmbească.
Mii de mulțumiri că v-ați făcut timp să ne aflați crucea!  Adriana (mama) - Telefon 0740.098.200 

Pentru donații sau sponsorizări puteți folosi contul deschis pe numele mamei ADRIANA ANISIE: Cont RAIFFEISEN BANK SA, AGENTIA PRAHOVA, COD IBAN RO29RZBR0000060003178270 sau puteți dona în contul fundației noastre, specificând la detalii plată: PENTRU AURELIANA-MARIA: FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
 

Dată primire caz

Sursă caz: nume şi rol

Localitate beneficiar

Informaţii contact

Problemă / Descriere

Cu ce poate fi ajutat

* Deoarece nu avem posibilitatea să verificăm cazurile publicate, dacă doriți să ajutați, vă rugăm să cercetați cererile de interes pentru dumneavoastră (sunati, vizitați și verificați situația).

De asemenea, vă sugerăm să îi pomeniți în rugăciunea dumneavoastră!

8 mai 2017

Stefan Bacila

Tel 0741 738 325

Daca doriti sa ii ajutati, va rugam sa facetii donatii in urmatorul cont: RO33RZBR0000060017657776, Titular: Bacila Stefan

Cuplu casatorit, Stefan si Lacramioara Bacila traiesc dintr-un venit de  142 lei (ajutor social de la primarie in schimbul unei munci in folosul comunitatii) si alte venituri din munca cu ziua. Locuiesc de 4 ani intr-o magazie din scandura veche de suprafata 2.25mp, in care ploua, lipsita de iluminare, cu incalzire la butelie (iarna trecuta au degerat la -30 grade). Pentru ca singura proprietate este terenul de 1 ar pe care locuiesc, doresc sa ramana in acel loc si au adunat in timp din munca lor si din ajutor de la oameni, materiale de constructii pentru a-si construi o camaruta mai mare, de 3mx3m.

Acum au nevoie de ajutor (2500 lei) pentru a angaja un meserias.

20.03.2017

Tel 0760 870 369 Luminita

Cont: RO93BRDE140SV1022 1761 400

Titular Craciun Luminita

Agentia. BRD Traian, Constanta

Dna Craciun din Constanta este o femeie singura, fara niciun fel de ajutor din partea nimanui, cu un fiu care se pregateste sa paseasca si el pe drumul vietii.

Problemele grave de sanatate au inceput acum 5 ani, cu scurgeri de sange prelungite, dureri, stari de lesin si pierderea cunostintei. Aceasta situatie in scurt timp i-a cauzat pierderea locului de munca, de atunci lucrand pe la cine o primea. A lucrat cu ziua la curatenie si pentru diverse treburi (gradina etc). In acesti ani, veniturile mici (alocatia fiului si diverse sume primite pt munca ei) au dus la scaderea calitatii traiului (ierni in frig, fara lemne, hrana extrem de precara), iar starea sanatatii sale s-a agravat in asemenea masura incat in prezent abia isi mai poate duce zilele. Locuiesc intr-o camera oferita de cineva, insa durerile foarte mari, frigul, apa rece si foamea au adus-o intr-o stare de mare disperare. In ultima perioada, a ajuns sa traiasca doar din alocatia baiatului, care in aceasta luna implineste 18 ani.

Cu multe greutati a reusit sa faca recent unele investigatii, iar diagnosticele reiesite sunt multiple: chist ovarian stang (de marime mare), uter fibromatos, metroragie, anemie secundara, hipertensiune, insuficienta cardiaca, chist renal, disfunctii ale glandei tiroide. In plus, mai exista probleme de snatate neinvestigate, in directia reumatologica.

In prezent are nevoie de sustinere pentru investigatiile, consultatiile si tratamentele pe care le necesita - reumatologie, ginecologie, cardiologie.
De asemenea, neavand nicio sursa de venit, orice ajutor, inclusiv in alimente sau haine-incaltaminte, i-ar fi de mare folos. La fel, o masina de spalat, in conditiile ei de sanatate este o necesitate.

13.02.2017

Parintele staret Serafim Jurcă la nr. 0762100421

Schitul  Sf. M. Mc. Dimitrie - Izvoratorul de Mir din satul Poienitele, com. Chiojdu, jud. Buzau - infiintat in perioada postdecembristă - are 2 vietuitori si este in mare criza de alimente.

Cei care doriti sa ajutati, il puteti contacta pe parintele staret Serafim Jurcă. Dumnezeu sa va rasplateasca!

Alimente sau bani pentru alimente

10.02.2017

Azoicai Florentin
Oficiul Postal Orastie
Post Restant
Localitatea Orastie
Judetul Hunedoara
Cod postal 335700
Tel. 0753.865.437

Familie nevoiasa, fara nici un venit la acest moment, doamna cu insuficienta cardiaca. Sotul, Azoicai Florentin, a fost disponibilizat de cativa ani de la CFR, acum face un curs pentru agenti de paza. Stau in chirie intr-o casa fara current electric sau apa curenta. Sotul aduce cu bicicleta apa de la 2 km, in fiecare zi. Se incalzesc cu o soba facuta de ei insisi, cu plita, mancarea o fac tot la plita, au aragaz dar nu au butelie.
La acest moment nu au nici bani, nici alimente, nici medicamente pentru tratamentul sotiei.

Alimente sau bani pentru alimente

Medicamente pentru insuficienta cardiaca a sotiei: Cprenessa 4mg/1,25, Metosuccinat 47,5, Aspavim, Nicergolina Iph 30, Ca-Mg-Zn Vitamina D3, Emperin 24 mg, Miofilin, Eutirox 100, Sedatif PC.

30.01.2017

Simona Dinu Buta: +40728 711 820


Domn, diagnosticat cu leucemie, tatal unui baietel de 3 ani.

Alexandru se afla in Romania si are nevoie URGENTA de sange grupa B+. Donatorul trebuie sa fie barbat si sa mai fi donat in ultimele 6 luni.

Trebuie diseminata informatia  in tara ,poate exista persoane care ar putea ajuta.

Rugam sa trimiteti detaliile de alăturate.

11.01.2017

Cei care pot si doresc sa ii ajute financiar sau cu un drum la piata/supermarket, sunt rugati sa ii contacteze. 

Anca Reitu - 0722723700.

Daca cineva doreste sa le trimita bani si sa ramana in anonimat, o poate face direct in cont:

REITU Anca Laura, cont RO 28 INGB 0000 9999 0567 3452 la banca ING.

Doamna pensionata pe caz de boala, cu mari probleme de sanatate si financiare.

In prezent restanta la intretinere, cca 3000lei, la care se adauga o penalizare de 0,2% / zi (stabilita de administratia blocului).

-Are nevoie de suma de bani pentru a acoperi intretinerea la zi
-Ajutor din partea unor persoane sanatoase si inimoase, pentru transport cumparaturi mai grele (cartofi, fructe, detergenti), deoarece tatal ei este bolnav (doar el face cumparaturile, ea deplasandu-se greu, in carja),piata nefiind foarte aproape -de 1-2 ori pe saptamana.

9.01.2017

Andrei Toader

Craiova

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

A fost operat de apendicita acuta, iar din spital a iesit cu o infectie cu bacteria E-coli si cu un stafilococ auriu.

Prezinta probleme cu tiroida, stari de rau, ameteala, dureri musculare.

A primit recomandare pentru analize: rmn-uri, tomografe, emg, colonoscopie, endoscopie, analize de limfă și de sânge amănunțite.

Are nevoie de bani sa poata face aceste analize si pentru tratament.

A atasat in e- mail toate investigatiile medicale facute pana acum.

Cont: RO76RNCB0200152049140001

8.01.2017

Anya Maya Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Doamna are nevoie de sprijin financiar deoarece le-a ars casa si ar dori sa repare mai ales acoperisul.

Bani pentru materiale de constructii si mana de lucru.

24.11.2016

Cristina Faitici

Bucuresti

Tel: 0761541023

Doamna are 42 de ani, este bolnava si locuieste singura intr-un apartament in Titan si nu are nicio sursa de venit si nici pe nimeni care sa o ajute in vreun fel.

Are o datorie de 1500 de lei la intretinere.

25.10.2016

Rîmba Maricela

Str. Garofiței nr 4, Sat General Scărișăreanu, Com. Amzacea,Jud. Constanța
Cont bancar: 
Rimba Maricela
CEC BANK
RO53CECEC001946264028311

Tel: 0722731948

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Bolnavă de scleroza în plăci, în vârstă de 32 de ani, Maricela este mama unui băiețel de 12 ani, pe care îl îngrijeşte singură. Pensia de invaliditate este de 400 lei

Are nevoie de ajutor pentru chiria spațiului unde locuieşte împreună cu fiul său şi pentru tratamentul medical. De asemenea, primeşte rechizite şi hăinuțe pentru fiul său

POVESTIRE ADEVĂRATĂ
Clipboard04Cum ar fi să ne trezim într-o zi că ne mișcăm doar cu un scaun cu rotile? Și cum ar fi să avem dureri continue și să trecem prin operații chirurugicale și acest lucru nu numai să nu ne rezolve problemele dar să le și înrăutățească?
Cum ar fi ca, la nici 50 de ani, să existe o unică șansă să îți recapeți un pic mobilitatea dar să nu ai mijloacele financiare să faci acest lucru pentru tine?
Să citim în continuare povestirea tristă și mai ales ADEVĂRATĂ a unei femei care nu va mai merge niciodată pe ambele sale picioare (un picior i-a fost deja amputat de la șold în urma unei infecții spitalicești) dar care speră că va putea merge cu ajutorul unei proteze. Numai cu ajutorul nostru va putea plăti proteza necesară si visul său, de a merge din nou, va deveni realitate! 

Menționăm că aceste imagini sunt luate de pe net, noi avem la sediul fundației toate documentele și imagini reale, oricine vrea să le vadă și să se asigure că este un caz real, poate să aibă acces la ele la sediul nostru.

În iarna anului 1969, un nou copil bolnav se năștea. Avea să se cheme Rodica, o fetiță diagnosticată cu luxație congenitală de șold bilaterală. Părinții fiind oameni modești de la țară nu au înțeles gravitatea acestui diagnostic, nici resurse financiare nu aveau, așa că nu au luat nici o măsură în privința acestei afecțiuni. Anii au trecut, fata a crescut, iar boala s-a dezvoltat odată cu ea, ajungându-se la o displazie de șold bilaterală.
„Mă numesc Rodica Filip, am vârsta de 47 de ani, iar de 25 de ani locuiesc în București alături de familia mea. În urmă cu 5 ani, septembrie 2012, am acuzat dureri mari în zona șoldului drept, acesta blocându-se fără a-l mai putea folosi pe moment. Durerile persistau, iar în acel moment, având copiii deja mari, am decis că a sosit momentul să merg la un doctor ortoped pentru a mă sfătui și a mă ajuta în găsirea unei soluții pentru problema mea. Am fost la un spital din București, la secția ortopedie, unde doctorul ortoped care m-a evaluat a luat decizia de a interveni chirurgical pentru montarea unei proteze de șold. Operația a fost mai complicată de atât. Aceasta s-a desfășurat în 2 pași: în prima fază a avut loc etapa tracțiunii. În această etapă, cu ajutorul unor greutăți, timp de 5 săptămâni  femurul, împreună cu nervii și mușchii piciorului au fost trași, alungiți pentru a ajunge la locul unde trebuia să fie în mod normal acest os.Cea de-a doua etapă a constat în protezarea efectivă a șoldului cu o proteză ceramică, achitată integral de familia mea.

Casa1

După cum stiti,  de câţiva ani de zile participăm impreună la sprijinirea Aşezământului Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil situat in localitatea Slobozia, jud. Giurgiu, care adaposteste cu predilectie mame si copii proveniti din familii afectate de violenta domestica. 

Conducatorii Asezamantului, parintele Valentin Stefan si preoteasa Veronica, incearca ca in perioada petrecuta aici mamele si copiii sa-si vindece ranile sufletesti si trupesti si totodata sa reintegreze in societate aceste persoane, prin gasirea unui loc de munca pentru mame si evident a unei locuinte, lucru deloc usor de realizat in orasul Giurgiu. 

Va propunem sa participam impreuna la un proiect caritabil un pic mai indraznet decat cele prezentate pana acum, dar foarte util comunitatii create de parintele Valentin Stefan in Slobozia.

DARIA BURCILA ESTE INTR-O SITUATIE DISPERATA!

14963219_994992680624007_7768858562822898484_n

Subcategorii

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Newsletter