bineCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „DINCOLO DE INTAMPLARI...”
„Ca Dumnezeu uneori pedepseste raul si uneori rasplateste binele, e ca sa stie omul ca raul se pedepseste si binele se rasplateste.
Daca o face rar in lumea aceasta,

manastirea sambata de sus si izvorul parintelui arsenie boca 0007
A devenit o tradiţie frumoasă, ca la sfârşit de septembrie, să mergem în pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveanu, astfel că şi în acest an vă invităm pe toţi cei ce îl îndrăgesc pe Părintele Arsenie, să participați la evenimentul nostru din perioada 25 - 27 septembrie 2020.

Costul acestui pelerinaj este de 250 lei/ persoană și include următoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopți de cazare în camere duble (cu 2 paturi și baie proprie). Mesele NU sunt incluse în preț.
Pentru a ne bucura pe deplin pe parcursul celor 3 zile de rugăciune, liniște și binecuvântare, vă transmitem informații generale despre programul acestui pelerinaj:
Vineri dimineață, 25 septembrie 2020, la ora 7.00, cu ajutorul Maicii Domnului, va fi întâlnirea, iar plecarea la ora 7.30 din Piața Victoriei, Parcarea Centrală. Pentru a ne îndrepta către mănăstirea de suflet a Fundației noastre: Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, urmăm traseul: București - Ploiești - Sinaia - Predeal - Bucium - Hurez - Mănăstirea Brâncoveanu.

Vineri, 25 septembrie, vom face un poposi la două obiective dragi nouă:
-  Mănăstirea „ Pacea Lumii” din localitatea Bucium.
-  Biserica „Sfânta Parascheva” din localitatea Hurez, județul Brașov.
După aceste popasuri ne îndreptăm către „Academia Sâmbăta”, pentru cazare, și o seară dedicată rugăciunii și comuniunii.

Sâmbătă, 26 septembrie, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom pleca în drumeție, pe valea Sâmbetei, să urcăm câteva ore până la Chilia Părintelui Arsenie Boca. Pentru asta vom avea nevoie de următoarele: ghete/pantofi cu talpă aderentă recomandată mersului pe munte, hanorac, jachetă pentru ploaie, rucsac mic, recipient pentru apă.
După ce ne vom întoarce, ne vom întâlni cu toți participanții, în sala de conferințe din cadrul Academiei, la un cuvânt ziditor de suflet.

Duminică, 27 septembrie, participăm la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Paraclisul Mănăstirii Sâmbăta, apoi cu sufletele pline de bucurie, ne vom îndrepta către casele și familiile noastre.

În funcție de disponibilitatea locurilor, înscrierile și plata integrală pentru pelerinaj se fac până pe data de 15 septembrie 2020, inclusiv.
Plata se poate face numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Deparateanu nr. 20, Parter, interfon 002, Sector 1, Bucuresti, L - V, orele 9 -15 sau prin O.P. în contul fundației noastre (specificând la detalii: „Sâmbăta și numele pelerinului”). Dacă faceți transfer bancar, vă rugăm să trimiteți copia O.P. pe email-ul nostru: birou@fundatiaarsenieboca.ro.

NOTĂ: Avansul plătit nu va putea fi restituit, în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!

117929905 909139109591959 3477696697227319060 n
Vă așteptăm cu bucurie și multe bunătăți la ediția a-IV-a AuGUSTeria, duminica 23 august 2020, ora 11.00 în Centrul Vechi, pe strada Franceza nr 1, în curtea Bisericii Sfântul Dumitru Poștă. Veniți să vedem împreună ce gust au faptele bune!

manPaltin
Vă îndemnăm pe cei care aveți bunăvoință și dragoste, să ajutați cu donații financiare pentru restaurarea clădirilor afectate ca urmare a incendiului puternic izbucnit în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2020, în incinta Mănăstirii Paltin - Petru Vodă. A fost afectată și chilia memorială a Părintelui Iustin Pârvu, în care și-a petrecut ultimii 3 ani din viață.

„Mănăstirea noastră a trecut prin clipe dramatice în urma incendiului din noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2020, care a afectat aproape în întregime clădirea stăreției. Mulțumim tuturor celor ce au fost alături de noi în aceste momente de încercare, în primul rând echipei de pompieri care au intervenit în mod exemplar în stingerea incendiului violent, stopând astfel riscul extinderii focului la celelalte clădiri din apropiere. De asemenea mulțumim localnicilor și turiștilor din zonă care în chip jertfelnic au participat alături de noi, la recuperarea mai multor bunuri, dintre care mai multe icoane de valoare și sfinte moaște, ce spre bucuria noastră, au rămas intacte și neatinse de flăcările mistuitoare.
Mulțumim mai ales Domnului pentru această încercare și nădăjduim să putem transforma tot răul în mai bine. În toate aceste momente de îndurerare, Domnul ne-a bucurat cu harul Său, arătându-ne printr-o minune preaslăvită că Harul lui Dumnezeu nu poate fi biruit de niciun foc potrivnic, iar cei ce ne punem nădejdea în Domnul vom trece prin foc nearși. Micul altar din paraclisul aflat în interiorul stăreției a rămas în chip minunat neatins de flăcări, păstrând intacte sfânta masă, sf. Evanghelie, Sf. Cruce și toate vesmintele ce impodobeau altarul Domnului.”
În cazul în care doriți să ajutați cu donaţii financiare, puteți transfera sumele folosind următoarele informații:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: „Pentru Mănăstirea Paltin”)
sau către
Fundația „Justin Pârvu”