DARIA BURCILA ESTE INTR-O SITUATIE DISPERATA!

14963219_994992680624007_7768858562822898484_n

0
0
0
s2sdefault

14233643_1047194238731787_148254288_oambrozie

Ne bucuram sa aflam ca tanara autoare a volumului Calimara cu ambrozie, Ramona Ion, a reusit la examenul de admitere la facultate! O felicitam si ii uram un prim an de studentie rodnic!
Dupa lansarea volumului sau in Bucuresti, la evenimentul pe care noi l-am organizat, "7 ani de ACASA" (27 mai 2016), urmeaza o alta lansare, de data aceasta la Dorohoi! Ii dorim Ramonei sa aiba si la Dorohoi parte de o primire calda si de multi cititori ai versurilor sale!
Ramona Ion se straduieste, vanzand cartile sale, sa faca rost de bani pentru a putea sa isi continue studiile (Ramona a fost o eleva de nota 10 in toti anii de pana acum!) si pentru a-si ajuta familia greu incercata. Daca doriti sa o ajutati si dumneavoastra, puteti cumpara cartea sa (adresa unde o puteti contacta pe Ramona Ion este Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ).
Va multumim!

 
IMG_8562IMG_8565
1) Domnul Cristian Filip vorbind despre tanara autoare a volumului "Calimara cu ambrozie", Ramona Ion
2) Ramona Ion vorbind despre poezia sa sensibila si despre trairile care au constituit izvorul versurilor sale

Cenaclul literar EDITOR-ARTE şi Casa Municipală de Cultură Dorohoi, alături de autoarea Ramona Ion - invită toți iubitorii de poezie și literatură, să participe la evenimentul literar: lansarea volumului de poezie „Călimara cu ambrozie”.

0
0
0
s2sdefault

Feedback despre a treia familie ajutată de Fundație – este vorba despre cea din care face parte băiatul Mihai Cozac, a cărui fotografie o găsiți mai jos.

received_979637858762764Acum doi ani (2013), doamna Constantina Stancu, a venit la Fundaţie povestind situația a trei frati, respectiv Nicolae - 9 ani, Mihăiță de 6 ani și Andrei de 4 ani.
Doamna Stancu i-a cunoscut la biserică, când veneau împreună cu mama lor pentru eventuala milostenie a enoriașilor. Dumneaei, femeie cu mare credință în Dumnezeu, s-a implicat în viața acestora, ajutându-i cu îngrijirea copiilor atunci când erau bolnavi, cu mâncare, iar împreună cu încă o doamnă l-au botezat pe cel mai mic, Andrei.
De asemenea, a încercat ca acești copii să ajungă în grija celor de la Valea Plopului. Mama, care la rândul ei a avut o copilărie grea, nu este persoana care să le asigure educația, sprijinul și întreținerea necesară (stăteau, la momentul respectiv cu bunica, care era împreună cu concubinul, într-o cameră neîncălzită, iar atunci când concubinul bunicii se îmbăta, erau dați afară…)
Atunci când doamna Stancu a venit la Fundaţie, mama copiilor împreună cu cei trei băieți, cu concubinul acesteia și cu cei doi gemeni, de un an, pe care îi are împreună cu acesta, locuiau într-o cameră, de aproximativ 2/3 m, fără ferestre, aferentă unei centrale termice de la blocul la care făcea curat concubinul.
Doamna Stancu a dorit și dorește în continuare să-i ajute pe acești copii oferindu-le posibilitatea de a merge la școală, de a ieși din mediul impropriu în care trăiesc, de a ajunge să aibă o slujbă atunci când va veni timpul și de a deveni independenți.
Când a ajuns prima dată doamna Stancu la Fundaţie, mama copiilor a fost de acord să i-l dea pe Mihăiță acasă la dumneaei pentru a-l duce la grădiniță. Pentru acest lucru s-a și solicitat ajutorul Fundatiei: plata taxei la grădiniță. După, s-a făcut constatarea la fața locului, iar pe timpul anului școlar 2013-2014, Fundaţia a asigurat plata taxei și un minim de alimente lunar.
In anul următor, mama nu a mai vrut să-l lase la doamna Stancu, luându-și obligația ca la clasa pregătitoare (2014-2015) să-l ducă ea.
Între timp, Fundaţia noastră împreună cu doamna a făcut o solicitare către Protecția Copilului: aceea ca cei trei copii sa fie transferați la Valea Plopului, de unde aveam acordul, prezentându-le implicit cazul pe îndelete.
Din păcate, cei de Protecția Copilului ne-au transmis că mama este capabilă (!) să aibă grijă de toți copiii, adică de toți cinci, că stau în condiții relativ bune și că ei monitorizează cazul, iar dacă vor avea nevoie de ajutorul Fundaţiei o să ne contacteze.

Această concluzie a venit în condițiile în care, în solicitarea respectivă precizasem că cel mare nu mai merge la școală de aproximativ un an, de faptul că acesta fusese legat de un copac, într-o pădure, cât timp mama îi oferea servicii intime unuia, el reușind să se dezlege și să asiste la toată scena, că doar gemenii dorm în pat (care sunt bolnavi de sindromul Down), iar restul pe jos, așa cum i am găsit și noi când am fost să cunoaștem familia, că cel mare doarme într-o mașină părăsită și că la Valea Plopului au posibilitatea de a primi condiții umane de locuire și o educație potrivită!
Din păcate, în anul trecut școlar, Mihăiță nu a mai fost dus la școală, fiind nevoit ca anul acesta să repete clasa pregătitoare, iar cel mare, Nicolae, a fost găsit de poliție pe străzi și dus într-un centru de plasament. În acest moment nu mai știm nimic despre el.
Chiar dacă Fundaţia nu a mai putut dona în continuare, din pricina hotărârii celor de la Protecția Copilului, trei dintre persoanele care au cunoscut cazul, încă îi oferă doamnei Stancu o sumă de bani pentru a putea avea grijă de Mihai, pentru a-l duce la clasa pregătitoare. Aceasta a insistat la mama copiilor și a reușit, dar fară acordul legal al Protecției Copilului, să îl ia acasă la dumneaei și să-l ducă la școală, iar doamna care l-a botezat pe Andrei, să îl ia si pe acesta acasă pentru a-i oferi educație și îngrijire corespunzătoare! Această doamna este profesor de religie (nu are televizor acasă) puțin cate puțin a reușit ca Andrei să nu mai aibă coșmaruri noaptea, să nu o mai amenințe că o omoară (!), în vara trecută l-a dus în călătorie prin țară, însă cel mai important lucru este că îl îndrumă spre credință, aspect urmărit și de doamna Stancu cu Mihăiță!.

Ne rugăm lui Dumnezeu să le țină sănătoase pe aceste doamne pentru atâta bunătate oferită și pentru a-i ajuta pe acești copii în continuare!
Cu aceasta ocazie îi mulțumim doamnei Lazăr Monica, care timp de 5 ani, lună de lună a donat câte 350 lei pentru cazurile sociale ajutate de Fundație (mai întâi Familiei Tănasa, după aceea, familiei de mai sus, iar acum unei familii cu probleme financiare de la Biserica Olari).
De altfel, le mulțumim tuturor celor care ne ajută cu donații în cont pentru activitățile și întreținerea Fundației!

0
0
0
s2sdefault

Dorim să vă dăm un feedback și despre cea de-a doua familie ajutată de Fundația noastră în perioada 2010-2014 - familia Neagu.

Elena Neagu - mamă a doi băieți, cel mare intrase la liceu când a apelat la fundaţie, iar cel mic avea doi ani. Soțul și implicit tatăl celor doi copii a plecat într-o altă țară să lucreze, însă nu a mai dat niciun semn familiei (de sprijin material nici nu poate fi vorba) și bănuia Elena ca ar fi și cu o altă femeie.
Din păcate, plecarea tatălui a afectat emoțional foarte mult pe băiatul cel mare. În urmă discuțiilor cu el, își exprima neînțelegerea față de toate cele întâmplate familiei lui. Ea nu a divorțat deoarece băiatul cel mare a rugat-o să nu facă acest lucru pentru a nu-l întreba colegii la școală de ce au divorțat părinții, el considerând asta o rușine. După concediul de maternitate avut pentru cel de-al doilea copil, Elena s-a întors la serviciu, însă la puțin timp au disponibilizat-o.

Toate acestea au dus la înrăutățirea situației acestei familii, atât din punct de vedere spiritual cât și financiar. Singurul venit se datora bunicii, prin pensia acesteia, de 600 lei și printr-un salariul primit ca femeie de serviciu la o scară de bloc.
Pe toată perioada liceului băiatului cel mare, prietenii fundaţiei, atât cât au putut, au donat parte din cele necesare traiului, pentru această familie.
În acest moment (noiembrie 2015) cel mare a terminat liceul și s-a angajat, iar cel mic este la școală.
familia_neagu1Foto: Nicolas, dreapta: Bunica, jos stânga: băiatul ce mic al Elenei, jos dreapta: o verișoară
Bunica, din păcate, are sănătatea din ce în ce mai subredă. Elena lucrează în locul mamei, ca femeie de serviciu la scara de bloc și de asemenea, când este solicitată, face menajul la câteva familii. Chiar și la sediul Fundației noastre, Elena face curățenie și este recompensată pe măsură!
În acest moment, familia, finaniciar este cât de cât bine, având în vedere că lucrează și Nicolas!
Regretul nostru totuși este că,  deși am discutat atât cu ea cât și cu băiatul ei cel mare în ceea ce privește apropierea mai mult de Dumnezeu, sămânța încă nu a rodit. Cu toate că ei cred că fără Dumnezeu nu se poate nimic, întâlnirile cu El sunt mai rare. Ne rugăm pentru ca ei să-și găsească cu adevărat liniștea sufletească și rezolvarea problemelor lor!

Vă mulțumim foarte mult pentru ajutorul constant dat familiei Neagu, fără dumneavoastră le-ar fi fost imposibil!

0
0
0
s2sdefault

familia_tanasaDorim să vă dăm un feedback despre ce face în prezent Familia Tănasa – una dintre cele două familii ajutate de noi în trecut (2010-2013): istoricul familiei este următorul:Laura - divorțată în momentul în care am auzit despre cazul ei, se confrunta cu problemele majore de sănătate ale copilului Andrei – s-a născut cu probleme la nivelul membrelor inferioare, cu neajunsuri materiale, dar și cu ceea ce au generat toate acestea, anxietate și lipsă de încredere în propria persoană.
Veniturile se rezumau la câștigul bunicii (800 lei/lună) și alocația celui mic, mama neputând lucra deoarece cel mic avea nevoie de îngrijire permanentă. Nevoile acestei familii constau de cele mai multe ori în alimente, produse de curățenie și întreținere, haine, scutece pentru Andrei, dar nu numai.

Dumneavoastră ne-ați ajutat să schimbăm geamurile de sticlă cu geamuri termopan din camera Laurei și băiețelului deoarece aveau mari probleme cu frigul iarna. Ajutorul dumneavoastră, atât în bani cât și în diferite produse (de îmbrăcăminte, mobilier etc) a făcut ca această familie să depășească mai ușor situațiile critice întâmpinate.
Dar cel mai important ajutor, a fost îndemnul de a se apropia de Dumnezeu, așa cum Laura ne-a povestit acum puțin timp. În urmă cu aproximativ două săptămâni am vorbit cu ea, care transmite tuturor multă sănătate și mulțumește lui Dumnezeu că a făcut să existe oameni cu suflet mare care să-i dea și familiei sale o mână de ajutor atunci când a avut nevoie mai mult!
În clipa de față sunt toți bine, băiețelul mai are de făcut intervenții chirurgicale, dar este pe drumul cel bun, mama Laurei este plecată să lucreze în Anglia și îi este bine și dumneaei, plus că o ajută financiar pe Laura.
Ea a reușit să lucreze și să asigure cele necesare traiului și în primul rând cele necesare lui Andrei! Acum face un curs de cofetar - un vis avut de multă vreme  - a căpătat încredere în ea și în oameni, dar încă o dată a subliniat că a făcut un pas către Dumnezeu!

Vă mulțumim foarte mult pentru sprijinul acordat familiei Tănasa, Slavă lui Dumnezeu că acum sunt bine!

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.