Maica Domnului cu Pruncul de Parintele Arsenie Boca la Sf Elefterie Opera Bucuresti Foto Victor RonceaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CINE POATE SA SE MANTUIASCA”
„Acela care se va

manastirea sambata de sus si izvorul parintelui arsenie boca 0007
A devenit o tradiţie frumoasă, ca la sfârşit de septembrie, să mergem în pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveanu, astfel că şi în acest an vă invităm pe toţi cei ce îl îndrăgesc pe Părintele Arsenie, să participați la evenimentul nostru din perioada 23 - 25 septembrie 2022, pentru a comemora 112 ani de la nașterea ocrotitorului Fundației noastre.

Costul acestui pelerinaj este de 340 lei/ persoană și include doar următoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopți de cazare în camere duble/triple și baie proprie sau 470 lei/ persoană, incluzând transportul, cazarea și 3 mese.
Diferența de preț este reprezentată de costurile alocate celor 3 mese: cina pentru zilele de vineri și sâmbătă, prânzul pentru ziua de duminică.
Pentru a ne bucura pe deplin pe parcursul celor 3 zile de rugăciune, liniște și binecuvântare, vă transmitem informații generale despre programul acestui pelerinaj:
Vineri dimineață, 23 septembrie 2021, la ora 7.00, cu ajutorul Maicii Domnului, va fi întâlnirea, iar plecarea la ora 7.30 din Piața Victoriei, Parcarea Centrală.
Cu ajutorul Maicii Domnului, vom ajunge la mănăstirea de suflet a Fundației noastre: Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, după ora 14.00. După ce ne vom caza la Academia Sâmbăta, servim cina la un restaurant din apropiere apoi vom participa la un program dedicat rugăciunii și comuniunii.

Sâmbătă, 24 septembrie, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom pleca în drumeție, pe valea Sâmbetei, să urcăm câteva ore până la Chilia Părintelui Arsenie Boca. Pentru asta vom avea nevoie, obligatoriu, de următoarele: bocanci/ghete cu talpă aderentă recomandată mersului pe munte, hanorac, jachetă pentru ploaie, rucsac mic, recipient pentru apă.
După ce ne vom întoarce, ne vom întâlni cu toți participanții, în sala de conferințe din cadrul Academiei, la un cuvânt ziditor de suflet.

Duminică, 25 septembrie, participăm la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Paraclisul Mănăstirii Sâmbăta, la Parastasul Părintelui Arsenie Boca, apoi cu sufletele pline de bucurie, ne vom îndrepta către casele și familiile noastre.

În funcție de disponibilitatea locurilor, înscrierile și plata integrală pentru pelerinaj se fac până pe data de 12 septembrie 2022, inclusiv.
Plata se poate face numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Deparateanu nr. 20, Parter, interfon 002, Sector 1, Bucuresti, L - V, orele 9 -16 sau prin O.P. în contul fundației noastre (specificând la detalii: „Sâmbăta și numele pelerinului”).
Dacă faceți transfer bancar, vă rugăm să trimiteți copia O.P. pe email-ul nostru: birou@fundatiaarsenieboca.ro.
Pentru alte detalii sau clarificări, va rog să ne contactați la nr de telefon 0760 141 744 - Florina Ionescu.

NOTĂ:
Avansul plătit nu va putea fi restituit în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale. Aveți posibilitatea să vă recuperați banii doar dacă vă găsiți înlocuitor.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!

lifecall caravana film cloud of chernobyl 1024x987
Caravana va expune filmul de debut al regizoarei Ligia Ciornei, „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”, iar după vizionare vom invita publicul la un dialog deschis pe marginea temelor expuse în film – familie, comunism, violență, avort, pubertate, dragoste, adolescență și libertate – subiecte care sunt mai necesare de dezbătut ca niciodată.

TITLU: Starețul Dionisie - duhovnicul de la Sfântul Munte Athos

EDITURĂ: Prodromos

PREȚ: 12 RON

CARACTERISTICI: 14 x 21 cm , 304 pagini + 8 planse color

DESCRIERE: Volumul cuprinde, pe lângă dialogurile purtate cu bâtrânul avvă, un prolog semnat de Arhim. Efrem, stareţul Măn. Vatopedu, un cuvânt de introducere al ucenicilor părintelui Dionisie şi o scurtă biografie a acestuia. Temele pe care sunt purtate dialogurile sunt: viaţa mirenilor, modernismul, ortodoxia, ecumenismul, lupta cu patimile, despre preoţie, către tineri, despre post, spovedanie şi împărtăşanie, asupra rugăciunii minţii ş.a. precum şi “prima sută de capete ale Stareţului Dionisie”.
Cităm câteva astfel de capete, cuvinte puternice şi pătrunzătoare:
* O să fie un război înfricoşat, poate nu acum, dar în câţiva ani. Aşa va fi că nu vor mai cunoaşte că au fost oameni cei omorâţi. Suntem în vremurile de pe urmă. Sunt semne vădite.
* Dumnezeu este dragoste. Cine are dragoste, este în Dumnezeu. Dumnezeu este pace. Trebuie dragoste de aproapele, dar nu numai de cei prieteni, ci şi de vrăjmaşi.
* Egoismul e ca războiul atomic pentru călugăr.
* Mântuirea atâta-i de uşoară dacă suntem noi sinceri, dar dacă suntem vicleni, vai de capul nostru.