Maica Domnului cu Pruncul de Parintele Arsenie Boca la Sf Elefterie Opera Bucuresti Foto Victor RonceaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CINE POATE SA SE MANTUIASCA”
„Acela care se va

manastirea sambata de sus si izvorul parintelui arsenie boca 0007
A devenit o tradiţie frumoasă, ca la sfârşit de septembrie, să mergem în pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveanu, astfel că şi în acest an vă invităm pe toţi cei ce îl îndrăgesc pe Părintele Arsenie, să participați la evenimentul nostru din perioada 23 - 25 septembrie 2022, pentru a comemora 112 ani de la nașterea ocrotitorului Fundației noastre.

Costul acestui pelerinaj este de 340 lei/ persoană și include doar următoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopți de cazare în camere duble/triple și baie proprie sau 470 lei/ persoană, incluzând transportul, cazarea și 3 mese.
Diferența de preț este reprezentată de costurile alocate celor 3 mese: cina pentru zilele de vineri și sâmbătă, prânzul pentru ziua de duminică.
Pentru a ne bucura pe deplin pe parcursul celor 3 zile de rugăciune, liniște și binecuvântare, vă transmitem informații generale despre programul acestui pelerinaj:
Vineri dimineață, 23 septembrie 2021, la ora 7.00, cu ajutorul Maicii Domnului, va fi întâlnirea, iar plecarea la ora 7.30 din Piața Victoriei, Parcarea Centrală.
Cu ajutorul Maicii Domnului, vom ajunge la mănăstirea de suflet a Fundației noastre: Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, după ora 14.00. După ce ne vom caza la Academia Sâmbăta, servim cina la un restaurant din apropiere apoi vom participa la un program dedicat rugăciunii și comuniunii.

Sâmbătă, 24 septembrie, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom pleca în drumeție, pe valea Sâmbetei, să urcăm câteva ore până la Chilia Părintelui Arsenie Boca. Pentru asta vom avea nevoie, obligatoriu, de următoarele: bocanci/ghete cu talpă aderentă recomandată mersului pe munte, hanorac, jachetă pentru ploaie, rucsac mic, recipient pentru apă.
După ce ne vom întoarce, ne vom întâlni cu toți participanții, în sala de conferințe din cadrul Academiei, la un cuvânt ziditor de suflet.

Duminică, 25 septembrie, participăm la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Paraclisul Mănăstirii Sâmbăta, la Parastasul Părintelui Arsenie Boca, apoi cu sufletele pline de bucurie, ne vom îndrepta către casele și familiile noastre.

În funcție de disponibilitatea locurilor, înscrierile și plata integrală pentru pelerinaj se fac până pe data de 12 septembrie 2022, inclusiv.
Plata se poate face numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Deparateanu nr. 20, Parter, interfon 002, Sector 1, Bucuresti, L - V, orele 9 -16 sau prin O.P. în contul fundației noastre (specificând la detalii: „Sâmbăta și numele pelerinului”).
Dacă faceți transfer bancar, vă rugăm să trimiteți copia O.P. pe email-ul nostru: birou@fundatiaarsenieboca.ro.
Pentru alte detalii sau clarificări, va rog să ne contactați la nr de telefon 0760 141 744 - Florina Ionescu.

NOTĂ:
Avansul plătit nu va putea fi restituit în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale. Aveți posibilitatea să vă recuperați banii doar dacă vă găsiți înlocuitor.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!

lifecall caravana film cloud of chernobyl 1024x987
Caravana va expune filmul de debut al regizoarei Ligia Ciornei, „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”, iar după vizionare vom invita publicul la un dialog deschis pe marginea temelor expuse în film – familie, comunism, violență, avort, pubertate, dragoste, adolescență și libertate – subiecte care sunt mai necesare de dezbătut ca niciodată.

Untitled Document

"Şi fu tuturor tată milostiv, asemănându-se Domnului ceresc, care străluceşte soarele Său şi ploaia şi peste cei buni, şi peste cei răi, cum arată Sfânta Evanghelie“ (Cronicarul Gavriil Protul) - Măria sa, Neagoe Basarab, domnitorul care a îndemnat cele mai multe minţi şi condeie să se avânte la cercetare şi scris.

"Am învăţat din viaţa Măriei Sale că nu este sfârşit pocăinţei, nici dragostei dumnezeiesti, şi că sufletul însetat după Domnul se vede pururea la începutul căii, şi nu ştie că se înalţă din putere în putere şi că pune suişuri în inima sa…"
(Monahia Platonida – Schitul Ostrov, 1551)

Nicolae Iorga a descris-o pe Despina Miliţa drept “unul dintre cele mai curate chipuri de doamne române." Foarte evlavioasă, Despina a fost fiică de despot, soţie, mamă, soacră şi cumnată de voievod şi a trecut la Domnul îmbrăcată în haină monahală, cu numele Platonida.
Neagoe_Basarabarticol monahia-platonidaarticol

coperta_tipar_carte_Ciprian_VoicilaA
coperta_tipar_carte_Ciprian_VoicilaB

Semnal editorial si publicistic - Ciprian Voicilă, “Sfinţii de lângă noi”, (Întâmplări. Portrete. Reflecţii), Editura Areopag, Bucuresti, 2014, 272 pagini

Sociolog la Muzeul Tăranului Român, scriitorul Ciprian Voicila a publicat recent un nou volum dedicat oamenilor deosebiţi pe care i-a intâlnit în perimetrul bisericii. „Sfinţii de lângă noi. Portrete. Amintiri. Reflecţii”, volum apărut la Editura Areopag din Bucureşti, cuprinde „exemple adevărate de oameni ai lui Dumnezeu, ascunşi uneori în cei mai «ciudaţi şi necăjiti oameni»”.Autorul însuşi afirmă ca lucrarea sa „este un exerciţiu de admiraţie faţă de oamenii remarcabili pe care i-am întâlnit în ultimii ani“. Mai multe amănunte le găsiţi, aici, în frumoasa recenzie făcută de Stelian Gamboş.

Untitled Document

„Sunt pruncul din pântecul morţii lepădat în scutecul durerii. [...] Alături de fraţii de suferinţă, purtând aceleaşi măşti ale groazei, depun mărturie despre lumea făcută din minciună şi ură, despre cele făcute şi mai ales despre cele nefăcute.”

Mihai Buracu, Eu sunt scribul… Amintiri şi poezii din închisoare

coperta_Mihai_BuracuMica

Unul dintre cele mai valoroase volume de memorialistică despre fenomenul Piteşti, cartea îmbină relatarea unor scene traumatizante de tortură cu meditaţia filozofică, într-un registru marcat de emotivitate şi sensibilitate. Mihai Buracu resimte visceral loviturile fizice şi psihologice deopotrivă, năucit de dezlănţuirea bestială a agresorilor. Eu sunt scribul… cuprinde atât relatarea autorului despre experienţa sa în Piteşti (dar şi la Târgşor, Canal sau Borzeşti), cât şi poeziile pe care le-a compus în timpul detenţiei ori articolele publicate după 1990, toate puse în valoare de un studiu introductiv despre prezenţa lui Mihai Buracu în arhivele Securităţii.

Mihai Buracu (1930-2011) s-a născut la Turnu Severin şi a fost unul din cei 11 copii ai preotului militar Coriolan Iosif Buracu. A fost arestat ca elev la 7 iunie 1949 şi condamnat la 2 ani de închisoare pentru apartenenţa la grupul FDC Severin, dar a executat aproape 5 ani la Caransebeş, Lugoj, Timişoara, Târgşor, Poarta Albă, Peninsula, Piteşti, Ghencea, Bicaz, Borzeşti, Oneşti. A cunoscut ororile din cadrul fenomenului Piteşti, făcând parte din ultimul lot torturat în celebra cameră 4-spital. După eliberare a absolvit ca şef de promoţie Facultatea de Filologie din Iaşi, secţia română-istorie, şi a lucrat ca bibliotecar şi profesor de limba şi literatura română în Prăjeni, Coarnele Caprei, Cotnari, Strehaia şi, din 1967, la Liceul Economic din Turnu Severin. A fost membru fondator al PNŢ Mehedinţi şi senator de Mehedinţi (1992-1996).

Volumul, apărut la Editura Filos (Mioveni, 2012) se bucură de o prefaţă de Sorin Lavric, cuvânt înainte, studiu introductiv şi adnotări de Alin Mureşan. Începând de astăzi îl puteţi găsi şi în oferta magazinului nostru virtual.

AUTOR: Părintele Arsenie Boca

TITLU: Pravila albă

EDITURĂ: Agaton

PREȚ: 3 RON

CARACTERISTICI: 10 x 14 cm, 64 pagini

DETALII/DESCRIERE: «Erau multe şi mari pricinile pentru care trebuia un leac puternic ca acesta. Iată-l, dat la îndemâna tuturor – unora spre bucurie mare, altora spre supărare mare. „Cei ce au păzit cu sfinţenie pravila cea sfântă, sfinţise-vor şi cei ce au învăţat-o, vor şti ce să răspundă» (Înţ. 6, 10).
Părintele Arsenie Boca

AUTOR:  Virgiliu Gheorghe

TITLU: Efectele micului ecran asupra minții copilului

EDITURĂ: Prodromos

PREȚ: 8 RON

CARACTERISTICI: 13 x 20 cm , 128p

DESCRIERE: Deficiențele de atenție și de concentrare, slăbirea capacităților mentale, a puterii de judecată și a motivației sunt probleme care se află de câteva zeci de ani în atenția cercetătorilor din lumea occidentală. În ultima vreme, aceste afecțiuni au început să fie observate și la multi dintre copiii și tinerii din țara noastră, sindromul anunțându-se a avea o largă răspândire în următorii 10 ani.

TITLU: Starețul Dionisie - duhovnicul de la Sfântul Munte Athos

EDITURĂ: Prodromos

PREȚ: 12 RON

CARACTERISTICI: 14 x 21 cm , 304 pagini + 8 planse color

DESCRIERE: Volumul cuprinde, pe lângă dialogurile purtate cu bâtrânul avvă, un prolog semnat de Arhim. Efrem, stareţul Măn. Vatopedu, un cuvânt de introducere al ucenicilor părintelui Dionisie şi o scurtă biografie a acestuia. Temele pe care sunt purtate dialogurile sunt: viaţa mirenilor, modernismul, ortodoxia, ecumenismul, lupta cu patimile, despre preoţie, către tineri, despre post, spovedanie şi împărtăşanie, asupra rugăciunii minţii ş.a. precum şi “prima sută de capete ale Stareţului Dionisie”.
Cităm câteva astfel de capete, cuvinte puternice şi pătrunzătoare:
* O să fie un război înfricoşat, poate nu acum, dar în câţiva ani. Aşa va fi că nu vor mai cunoaşte că au fost oameni cei omorâţi. Suntem în vremurile de pe urmă. Sunt semne vădite.
* Dumnezeu este dragoste. Cine are dragoste, este în Dumnezeu. Dumnezeu este pace. Trebuie dragoste de aproapele, dar nu numai de cei prieteni, ci şi de vrăjmaşi.
* Egoismul e ca războiul atomic pentru călugăr.
* Mântuirea atâta-i de uşoară dacă suntem noi sinceri, dar dacă suntem vicleni, vai de capul nostru.