ȘTIRILE NOASTRE

Crucea Pr Arsenie Boca5

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CUVANT BUN RASPUNS-A INIMA MEA”
„„A iubi pe vrajmasi; a binecuvanta pe cei ce te blastama... iata ceva cu totul pe dos de firea omeneasca - impotriva firii chiar. Ca sa poti face acestea asa, inseamna sa fie mai tare Dumnezeu in tine decat eul tau. La asa restaurare poate aduce porunca aceasta pe om, incat el incepe sa aiba insusiri

...
INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

Realizari
Dumnezeu ne-a daruit un an rodnic in fapte bune. Slava lui Dumnezeu, Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si tuturor sfintilor Bunului Dumnezeu pentru tot ajutorul primit si toata bucuria adusa sufletelor noastre in anul 2017! 

La incheierea acestui an fructuos, va multumim tuturor celor care ati ales sa va alaturati fundatiei, celor ce ati raspus chemarilor si invitatiilor noastre si ne-ati sustinut cu prezenta, cu eforturile si ideile voastre.

A fost un an cu multe stradanii din partea tuturor, dar si cu multe bucurii:

*Sase editari de noi carti: 
Istoria culturii și civilizației creștine
- Aurelia Bălan Mihailovici;
Adusu-mi-am aminte - Aspazia Otel Petrescu si Descoperirea unei taine - Radu Ioan Comsuta;
Nuferi in pustie - Elena Blanaru;
Lupta - Dan Lucinescu si Jertfa - Dan Lucinescu - editii aniversare.

*Aparitia unui nou film despre Parintele Arsenie Boca, Testamentul de la Sambata - tripla lansare a filmului la: Bucuresti, Sambata de Sus si Marginimea Sibiului 

*Evenimente, conferinte si seri duhovnicesti: 
Dan Lucinescu - O viață trăită la cote maxime - Aniversarea a 90 de ani; Aniversarea 8 ani de activitate ai Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca
Postul - Binecuvantare sufleteasca si trupeasca; Concert de colinde
Lansarea cartii Rememorari -
Dan Lucinescu
Participarea la Marsul pentru viata - martie 2017
Participarea in repetate randuri la Marsul impotriva obligativitatii vaccinarii populatiei Romaniei;  Proteste
„Dan Lucinescu si marturisitorii din temnitele comuniste”,
Scoala Gimnaziala „George Toparceanu”, Sector 4, Bucuresti
Seri de cateheza la Biserica Sf. Andrei Parva, Bucuresti, sector 6.

*Sapte pelerinaje la Manastirea Prislop si in alte destinatii duhovnicesti:
Pelerinaj de doua zile la Prislop - iunie 2017,
Pelerinaj de doua zile la Prislop - iulie 2017,
Pelerinaj de doua zile la Prislop nov 2017 - Parastasul Parintelui Arsenie Boca
,
Pelerinaj  de trei zile la Sambata de Sus,
Pelerinaj de doua zile la Sf. Cuv. Parascheva (Moldova)
Pelerinaj de doua zile inchinat Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu la Ramet,
Pelerinaj de o zi la Alexandria si Draganescu.

*Doisprezece vizite cu ajutoare, la asezamintele sociale de la Valea Plopului/Valea Screzii si Slobozia:
28 ian 2017 -VP
11 febr 2017 - Slovozia,
18 mar 2017 - VP,
1 apr 2017 - Slobozia,
13 mai 2017 - VP,
24 iunie 2017 - Slobozia
22 iulie 2017 - VP, 
26 aug 2017 - Slobozia,
23 sept 2017 - VP, 
28 oct 2017 - Slobozia,
18 nov. 2017 - VP,
9 dec 2017 - Slobozia.

*Sustinerea altor doua proiecte sociale in derulare (Centrul de zi al Bisericii Olari si familia Ion din Dorohoi)
*Ajutorarea altor cazuri de necesitate.

Pentru toate, dam slava lui Dumnezeu si ii multumim Parintelui Arsenie Boca!
Pe cei pe care v-am bucurat, va mai asteptam si la anul, iar celor pe care i-am dezamagit le cerem iertare. Nadajduim ca anul ce vine sa ne aduca mai multa intelepciune si mai multa credinta.
Va uram si dumneavoastra ca, in anul ce se pregateste sa vina, Bunul Dumnezeu sa va invredniceasca cu daruri de pret si totul sa fie spre mantuire!

Fundatia noastra doreste sa aduca multumiri speciale unui mic grup de oameni inimosi si jertfelnici, care si-au aratat neconditionat disponibilitatea si amabilitatea in atatea momente, incat ii putem numi fara indoiala prietenii nostri. Fara contributia voastra, dragii nostrii voluntari, nu am fi putut realiza atatea!

EVENIMENTE / INVITAȚII

EvenimentPalatulSutuCONCERTUL „SONORITĂȚI INTERBELICE”, LA PALATUL SUŢU
Muzeul Municipiului București vă invită la concertul „Sonorități interbelice”, desfășurat în ziua de duminică 21 ianuarie 2018, ora 19:00, la Palatul Suţu.

AUTOR: Părintele Arsenie Boca 

TITLU: Cărarea Împărăţiei

EDITURA: Charisma

PREŢ: 90 RON

CARACTERISTICI: 360 pagini, planşe color, coperţi cartonate, 21 x 30 cm

DETALII/DESCRIERE: În cartea de faţă sunt publicate cele mai importante şi cunoscute scrieri ale Părintelui Arsenie Boca. Ea este concepută şi realizată în urma numeroaselor experienţe spirituale pe care Sfinţia Sa le-a avut în minunata lucrare pe care a desfăşurat-o în mijlocul credincioşilor, fiind un răspuns creştin la problemele care au frământat, frământă şi vor frământa existenţa umană. Pornind de la titlul cărţii, se poate spune că lucrarea Părintelui Arsenie Boca are o linie orientativă, întrucât în ea ni se arată „calea” care duce spre Împărăţia lui Dumnezeu.

De la început e bine să plecăm cu câteva lucruri ştiute şi anume: că toţi oamenii, fără deosebire, suntem în aceeaşi vreme şi fiii oamenilor, şi fiii lui Dumnezeu (Ioan 1, 12-13). Adică după trup, suntem făpturi pământeşti, iar după duh, făpturi cereşti, care însă petrecem vremelnic în corturi (2 Corinteni 5, 1) pământeşti. De la Dumnezeu ieşim (1 Ioan 5, 19), petrecem pe pământ o vreme şi iarăşi la Dumnezeu ne-ntoarcem. Fericit cine se-ntoarce şi ajunge iar Acasă, rotunjind ocolul. Aceasta e cărarea.
Unii însă nu se mai întorc…

Sunt cei ce ascultă de o vrajă vrăjmaşă, care îi scoate din cale şi, cu pofte pieritoare, îi încâlceşte în lume. Vraja aceea, a păcatului, cu vremea le slăbeşte mintea şi în aşa fel le-o întoarce, încât ajung să zică binelui rău (Isaia 5, 20) şi răului bine şi din fiii lui Dumnezeu se fac vrăjmaşii lui Dumnezeu. Vremea li se gată, lumina minţii li se stinge… şi aşa îi prinde noaptea (Ioan 9, 4) - moartea - rămaşi rătăciţi de Dumnezeu şi neîntorşi Acasă. Aci e toată drama omului căzut între tâlhari pe când se pogora din Ierusalim la Ierihon (Luca 10, 30), adică a lui Adam cu toţi urmaşii, părăsind Raiul pentru lumea aceasta. Dar s-a pogorât din Ceruri Samarineanul milostiv. El e Cel ce ne-a făcut datori să ştim: ce suntem, cine ni-s Părinţii, de unde venim, ce-i cu noi pe-aicea şi, într-o lume cu viclene primejdii, cum să ne purtăm, cine ne cheamă Acasă şi cine ne-ntinde momeli?… Că de la cârma minţii atârnă încotro pornim şi unde să ajungem.

Părintele Arsenie Boca

 

0
0
0
s2sdefault