pictura Arsenie Boca 03Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MIRONOSITELE”
„In fata lui Dumnezeu te pierzi pe tine.
Dar te regasesti In El, asa cum nu te-ai cunoscut niciodata, dar cum, poate ca ai dorit intotdeauna.
In fata lui Iisus revii la firea ta adevarata - si te

Slobozia 2

Hristos a Înviat!

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, cu ajutorul Domnului, organizăm o vizită la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, într-un număr cât mai mare, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, după cum urmează:
- produse alimentare: măsline, margarină, unt, ardei capia la borcan, halva, usturoi, borș, drojdie uscată, cașcaval, salam;
- produse de curățenie: mături, cozi de mături, găleți pentru mop, soluție pentru pardoseală și igiena toaletelor, chibrituri, becuri.

Vă reamintim faptul că Părintele Valentin Ștefan și doamna preoteasă Veronica depun eforturi binecuvântate nu numai întru ajutorarea mamelor și copiilor găzduiți în acest centru pentru primirea victimelor violenței domestice (40 de persoane), dar și pentru sprijinirea în continuare a celor care nu pot rămâne aici după expirarea perioadei permise de lege.
Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă alăturați proiectului Fundației noastre, pentru ca această frumoasă lucrare de asistență socială și creștină din comuna Slobozia să fie de folos pentru cât mai mulți dintre semenii noștri!

În cazul în care doriți să ajutați Așezământul cu donaţii financiare, necesare inclusiv pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: „Pentru Giurgiu")

Vă așteptăm la sediul Fundației, Str. Alexandru Depărățeanu nr 20, Parter, Sector 1, Bucureşti, cu donații, începând de luni, 16 aprilie 2018, între orele 9.30-17.00. În cazul în care doriți să ne însoțiți în vizita pe care o vom face la Slobozia-Giurgiu, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, cel târziu până joi, 19 aprilie 2018.
Persoană de contact: Simona Șandru, e-mail sandrusimona@yahoo.com.

Apelăm și de această dată la persoanele care dispun de mașini și/sau dube să ne ajute cu transportarea donațiilor ce vor fi făcute și cu asigurarea unor locuri disponibile în mașini, pentru cei care vor dori să ne însoțească în această vizită.

Vă mulțumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră și pentru că sunteți alături de noi! Dragul nostru părinte să vă aibă sub ocrotirea sa!

Coordonator proiect, Simona Șandru
Sursa foto

Mareauniredela1918
Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale vă invită la vernisajul expoziției de fotografie și la conferința Marea Unire de la 1918, ce vor avea loc luni, 23 aprilie 2018, la ora 17.30, urmate de concertul susținut de maestrul Grigore Leșe, la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu Nr 8, București.

AUTOR: Părintele Arsenie Boca

TITLU: Lupta duhovnicească cu lumea, trupul şi diavolul

EDITURA: Agaton

PREŢ: 8 RON

CARACTERISTICI: 140 pagini

DETALII/DESCRIERE: Cartea conţine scrieri ale Părintelui nepublicate până acum. Editura Agaton s-a hotărât să le publice atât pentru a nu se pierde nimic din scrierile Sfinţiei Sale, cât şi pentru caracterul lor inedit şi pentru importanţa deosebită a sfaturilor privind înaintarea în viaţa duhovnicească a trăitorului creştin ortodox. Comparând scrierile Părintelui Arsenie din manuscrisele găsite la credincioşii din Făgăraş, Braşov şi Codlea cu scrierile publicate deja la diferite edituri, s-a observat că unele din ele nu au fost publicate sau nu au fost publicate în întregime. Adunându-le la un loc şi aranjându-le într-o ordine tematică, s-a realizat această carte pe care cei de la Editura Agaton o consideră de mare folos duhovnicesc.

Fiule, când vrei să te apropii şi să slujeşti Domnului, găteşte sufletul tău pentru ispită. Căci zic Sfinţii Părinţi: Ridică ispitele şi îndată nu mai e cine să se mântuiască (Pateric). Războiul ispitelor lămureşte ca un foc ce suntem fiecare: lemne, aramă, paie, câlţi, pământ sau cenuşă. Războiul duhovnicesc seamănă întrucâtva cu războiul lumii. Şi unul şi altul te desface de lume, de viaţa aceasta. Numai ispitele, necazurile şi tot felul de încercări ale războiului nevăzut, izbutesc să ne tocească pe deplin gustul de lumea aceasta şi să ne ducă la un fel de moarte faţă de lume, care-i smerenia deplină şi condiţia de căpetenie a rugăciunii neîncetateŞi numai când Îl chemăm pe Dumnezeu nu trebuie să ne îndoim sau să ne fie frică… Iar toţi cei ce umblă după plăceri de orice fel, nu vor scăpa de primejdie, căci sub orice plăcere se ascunde un şarpe. Numai atâta mângâiere putem aduce între oameni, câtă amărăciune putem să bem în locul celor ce vrem să-i mângâiem.

Părintele Arsenie Boca