pictura Arsenie Boca 01Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MARELE   EXAMEN”
„Lumina dinauntru e aceea care-i descopera adevarata fiinta. Cand aceasta lumina launtrica s-a aprins, atunci intr-o clipa cunosti ca, pentru om, descoperirea lui Dumnezeu intr-insul, este propria lui descoperire. Si inspre acolo se

noiembrie Prislop
Vă invităm să călătoriti alături de noi în acest pelerinaj de suflet, organizat cu ocazia împlinirii a 29 ani de la plecarea în Veșnicie a Părintelui Arsenie Boca. Vor fi două zile de folos duhovnicesc și trăiri intense, după următorul program:

morm.PrislopPlecarea din București va fi marți, 27 noiembrie, la ora 7 dimineața, iar întâlnirea va fi la ora 6.30. Ne vom întâlni și vom pleca din parcarea centrală, cu plată, amenajată în Piața Victoriei.
Ajunși la Silvașul de Sus, în Sfânta Mănăstire Prislop, ne vom închina și ruga la mormântul Părintelui Arsenie Boca și apoi vom pleca spre cazare, la Hunedoara, hotel Rusca.
A doua zi de dimineață vom pleca spre Mănăstirea Prislop și vom participa la Parastasul Părintelui Arsenie Boca.

Întoarcerea la București, cu ajutorul Domnului, va fi miercuri seara, 28 noiembrie, în jurul orei 22.

Costul pelerinajului, este de 240 lei/ persoană și va include: transport, cazarea la hotel trei stele, 2 mese în zilele de sâmbătă și duminică.

Vă invităm să vă înscrieți și să plătiți până pe data de 5 noiembrie 2018, inclusiv. Plata se poate face numerar la sediul fundației noastre sau prin OP în contul nostru cu mențiunea, la detalii de plată: "pelerinaj Prislop și numele pelerinului". Cei care faceți plata în cont, vă rugăm să ne trimiteți copia după ordinul de plată pe adresa: birou@fundatiaarsenieboca.ro. Pentru înscriere avem nevoie de numele și prenumele pelerinului, numărul de telefon mobil și adresa de email.

Vă rugăm pe toți cei care deja v-ați înscris să faceți plata pelerinajului, avans sau integral.

Vă așteptăm alături de noi!

Ciprian Porumbescu povestea unei balade
Primăria Municipiului București prin Casa Artelor "Dinu Lipatti" vă invită duminică, 14 octombrie 2018, la evenimentul extraordinar “Ciprian Porumbescu, povestea unei Balade” la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, eveniment prilejuit de celebrarea a 165 de ani de la nașterea lui Ciprian Porumbescu.

AUTOR: Părintele Arsenie Boca

TITLU: Lupta duhovnicească cu lumea, trupul şi diavolul

EDITURA: Agaton

PREŢ: 8 RON

CARACTERISTICI: 140 pagini

DETALII/DESCRIERE: Cartea conţine scrieri ale Părintelui nepublicate până acum. Editura Agaton s-a hotărât să le publice atât pentru a nu se pierde nimic din scrierile Sfinţiei Sale, cât şi pentru caracterul lor inedit şi pentru importanţa deosebită a sfaturilor privind înaintarea în viaţa duhovnicească a trăitorului creştin ortodox. Comparând scrierile Părintelui Arsenie din manuscrisele găsite la credincioşii din Făgăraş, Braşov şi Codlea cu scrierile publicate deja la diferite edituri, s-a observat că unele din ele nu au fost publicate sau nu au fost publicate în întregime. Adunându-le la un loc şi aranjându-le într-o ordine tematică, s-a realizat această carte pe care cei de la Editura Agaton o consideră de mare folos duhovnicesc.

Fiule, când vrei să te apropii şi să slujeşti Domnului, găteşte sufletul tău pentru ispită. Căci zic Sfinţii Părinţi: Ridică ispitele şi îndată nu mai e cine să se mântuiască (Pateric). Războiul ispitelor lămureşte ca un foc ce suntem fiecare: lemne, aramă, paie, câlţi, pământ sau cenuşă. Războiul duhovnicesc seamănă întrucâtva cu războiul lumii. Şi unul şi altul te desface de lume, de viaţa aceasta. Numai ispitele, necazurile şi tot felul de încercări ale războiului nevăzut, izbutesc să ne tocească pe deplin gustul de lumea aceasta şi să ne ducă la un fel de moarte faţă de lume, care-i smerenia deplină şi condiţia de căpetenie a rugăciunii neîncetateŞi numai când Îl chemăm pe Dumnezeu nu trebuie să ne îndoim sau să ne fie frică… Iar toţi cei ce umblă după plăceri de orice fel, nu vor scăpa de primejdie, căci sub orice plăcere se ascunde un şarpe. Numai atâta mângâiere putem aduce între oameni, câtă amărăciune putem să bem în locul celor ce vrem să-i mângâiem.

Părintele Arsenie Boca

Accept Refuz