sf nicolae arsenie bocaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MASURILE VREMILOR
„Libertatea omului inclina orientarile sale, undeva in centrul timpului, iar urmarile acestei inclinari sunt mai neprevazute ca a unei linii ce descrie diferite unghiuri mici la centru, dar nemasurat de mari,

Giurgiu
Dragii noștri,

Sâmbătă, pe 8 decembrie, cu ajutorul Domnului, organizăm ultima vizită din acest an la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, într-un număr cât mai mare, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, după cum urmează:
- Produse alimentare: pui, mezeluri, ouă, ulei, cartofi, ceapă, morcovi, usturoi, cârnați, kaiser, unt, fasole uscată, borș, boia de ardei dulce, pulpe, condimente (mărar, pătrunjel, leuștean, busuioc, cimbru, oregano, tarhon), foi de dafin, delikat, drojdie uscată, esențe, zahăr vanilat, nucă de cocos, pate de porc, ciuperci, conserve de pește, dulciuri (napolitane, biscuiți, cornuri, bomboane, eugenii), fructe;
- Produse de igienă și curățenie: saci menajeri 35 l., detergent rufe, soluție pentru vase, soluție pentru pardoseli, domestos, cif, hârtie igienică, lavete, bureți pentru vase, detartrant, șampon;
- Diverse: becuri economice, capac wc, perie wc, perne, pilote, mușama, scurgător de vase.

Vă reamintim faptul că Părintele Valentin Ștefan și doamna preoteasă Veronica depun eforturi binecuvântate nu numai întru ajutorarea mamelor și copiilor găzduiți în acest centru pentru primirea victimelor violenței domestice (40 de persoane), dar și pentru sprijinirea în continuare a celor care nu pot rămâne aici după expirarea perioadei permise de lege.
Astfel, în prezent, în comuna Slobozia mai sunt ajutate 5 mame și 17 copii, iar într-o comună învecinată, Vedea, o mamă cu cei șase copii ai săi beneficiază, de asemenea, de ajutor.

Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă alăturați proiectului Fundației noastre, pentru ca această frumoasă lucrare de asistență socială și de natură profund creștină din comuna Slobozia să fie de folos pentru cât mai mulți dintre semenii noștri.

În cazul în care doriți să ajutați Așezământul cu donaţii financiare, necesare inclusiv pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:

FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: "Pentru Giurgiu")

Vă așteptăm la sediul Fundației cu donații, începând de marți, 4 decembrie, între orele 9.30 - 17.00. În cazul în care doriți să ne însoțiți, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până joi, 6 decembrie.

Persoană de contact: Simona Șandru, e-mail sandrusimona@yahoo.com

Apelăm și de această dată la persoanele care dispun de mașini și/sau dube să ne ajute cu transportarea donațiilor ce vor fi făcute și cu asigurarea unor locuri disponibile în mașini, pentru cei care vor dori să ne însoțească în această vizită.

Vă mulțumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră și pentru că sunteți alături de noi!
Dragul nostru părinte să vă aibă sub ocrotirea sa!
Doamne, ajută!

serile filocalice
Grecia a dăruit teologiei numeroase personalităţi cu o vastă cultură patristică şi dogmatică.

Un părinte care a fost considerat în mai multe rânduri vocea înnoirii monahismului athonit din ultimele decenii, Arhim. Vasilios Gondikakis a încercat prin volumele sale să prezinte omului contemporan o altă viziune de a se apropia de Dumnezeu.

AUTOR: Părintele Arsenie Boca

TITLU: Lupta duhovnicească cu lumea, trupul şi diavolul

EDITURA: Agaton

PREŢ: 8 RON

CARACTERISTICI: 140 pagini

DETALII/DESCRIERE: Cartea conţine scrieri ale Părintelui nepublicate până acum. Editura Agaton s-a hotărât să le publice atât pentru a nu se pierde nimic din scrierile Sfinţiei Sale, cât şi pentru caracterul lor inedit şi pentru importanţa deosebită a sfaturilor privind înaintarea în viaţa duhovnicească a trăitorului creştin ortodox. Comparând scrierile Părintelui Arsenie din manuscrisele găsite la credincioşii din Făgăraş, Braşov şi Codlea cu scrierile publicate deja la diferite edituri, s-a observat că unele din ele nu au fost publicate sau nu au fost publicate în întregime. Adunându-le la un loc şi aranjându-le într-o ordine tematică, s-a realizat această carte pe care cei de la Editura Agaton o consideră de mare folos duhovnicesc.

Fiule, când vrei să te apropii şi să slujeşti Domnului, găteşte sufletul tău pentru ispită. Căci zic Sfinţii Părinţi: Ridică ispitele şi îndată nu mai e cine să se mântuiască (Pateric). Războiul ispitelor lămureşte ca un foc ce suntem fiecare: lemne, aramă, paie, câlţi, pământ sau cenuşă. Războiul duhovnicesc seamănă întrucâtva cu războiul lumii. Şi unul şi altul te desface de lume, de viaţa aceasta. Numai ispitele, necazurile şi tot felul de încercări ale războiului nevăzut, izbutesc să ne tocească pe deplin gustul de lumea aceasta şi să ne ducă la un fel de moarte faţă de lume, care-i smerenia deplină şi condiţia de căpetenie a rugăciunii neîncetateŞi numai când Îl chemăm pe Dumnezeu nu trebuie să ne îndoim sau să ne fie frică… Iar toţi cei ce umblă după plăceri de orice fel, nu vor scăpa de primejdie, căci sub orice plăcere se ascunde un şarpe. Numai atâta mângâiere putem aduce între oameni, câtă amărăciune putem să bem în locul celor ce vrem să-i mângâiem.

Părintele Arsenie Boca

Accept Refuz