cununie religioasa

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
Nu mai stati cu ganduri ucigase impotriva copiilor, ca nu stii in calea carui mare dar de la Dumnezeu te-ai gasit impotriva - si ai sa dai seama - de aceea mai bine ganditi-va si rugati-va lui Dumnezeu, ca, copiii vostri sa-I fie slujitori intre oameni!

Parohia Oborul Vechi: Eveniment dedicat strângerii de fonduri pentru beneficiarii centrului social de la Valea Screzii

Conferinta pr Tanase                                                 Apasati pe fotografie pentru a mari imaginea

Cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, Parohia Oborul Vechi vine în sprijinul copiilor găzduiți în Centrul social de la Valea Screzii, jud. Prahova. Avându-l ca invitat pe părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, parohia organizează o seară culturală dedicată strângerii de fonduri pentru beneficiarii centrului social prahovean.

În data de 19 octombrie, Părintele Nicolae Tănase va susține conferința cu tema Sfinți, sfințenie, canonizare. Conferința va debuta în jurul orei 17:00.

În cadrul evenimentului va fi organizată o colectă de alimente neperisabile și rechizite pentru copiii din cadrul Centrului de la Valea Screzii.

În așezământul de la Valea Screzii locuiesc 120 de persoane, din care 80 copii și adolescenți.

Sursa text si foto

ofertaFamOrtodoxa

Dragii noştri prieteni,

Deoarece am primit cereri pentru pachetele de 40 de reviste şi după încheierea promoţiei, am hotărât prelungirea acesteia cu două săptămâni, până pe 20 Octombrie.
Vă reamintim că oferta noastră constă în achiziţionarea unui pachet de 40 de reviste la un preţ cu totul special (costurile de transport fiind incluse):
100 lei 40 de reviste simple (2,5 lei/buc.)

AUTOR: Părintele Arsenie Boca

TITLU: Lupta duhovnicească cu lumea, trupul şi diavolul

EDITURA: Agaton

PREŢ: 8 RON

CARACTERISTICI: 140 pagini

DETALII/DESCRIERE: Cartea conţine scrieri ale Părintelui nepublicate până acum. Editura Agaton s-a hotărât să le publice atât pentru a nu se pierde nimic din scrierile Sfinţiei Sale, cât şi pentru caracterul lor inedit şi pentru importanţa deosebită a sfaturilor privind înaintarea în viaţa duhovnicească a trăitorului creştin ortodox. Comparând scrierile Părintelui Arsenie din manuscrisele găsite la credincioşii din Făgăraş, Braşov şi Codlea cu scrierile publicate deja la diferite edituri, s-a observat că unele din ele nu au fost publicate sau nu au fost publicate în întregime. Adunându-le la un loc şi aranjându-le într-o ordine tematică, s-a realizat această carte pe care cei de la Editura Agaton o consideră de mare folos duhovnicesc.

Fiule, când vrei să te apropii şi să slujeşti Domnului, găteşte sufletul tău pentru ispită. Căci zic Sfinţii Părinţi: Ridică ispitele şi îndată nu mai e cine să se mântuiască (Pateric). Războiul ispitelor lămureşte ca un foc ce suntem fiecare: lemne, aramă, paie, câlţi, pământ sau cenuşă. Războiul duhovnicesc seamănă întrucâtva cu războiul lumii. Şi unul şi altul te desface de lume, de viaţa aceasta. Numai ispitele, necazurile şi tot felul de încercări ale războiului nevăzut, izbutesc să ne tocească pe deplin gustul de lumea aceasta şi să ne ducă la un fel de moarte faţă de lume, care-i smerenia deplină şi condiţia de căpetenie a rugăciunii neîncetateŞi numai când Îl chemăm pe Dumnezeu nu trebuie să ne îndoim sau să ne fie frică… Iar toţi cei ce umblă după plăceri de orice fel, nu vor scăpa de primejdie, căci sub orice plăcere se ascunde un şarpe. Numai atâta mângâiere putem aduce între oameni, câtă amărăciune putem să bem în locul celor ce vrem să-i mângâiem.

Părintele Arsenie Boca