Maica Domnului cu Pruncul de Parintele Arsenie Boca la Sf Elefterie Opera Bucuresti Foto Victor RonceaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CINE POATE SA SE MANTUIASCA”
„Acela care se va

manastirea sambata de sus si izvorul parintelui arsenie boca 0007
A devenit o tradiţie frumoasă, ca la sfârşit de septembrie, să mergem în pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveanu, astfel că şi în acest an vă invităm pe toţi cei ce îl îndrăgesc pe Părintele Arsenie, să participați la evenimentul nostru din perioada 23 - 25 septembrie 2022, pentru a comemora 112 ani de la nașterea ocrotitorului Fundației noastre.

Costul acestui pelerinaj este de 340 lei/ persoană și include doar următoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopți de cazare în camere duble/triple și baie proprie sau 470 lei/ persoană, incluzând transportul, cazarea și 3 mese.
Diferența de preț este reprezentată de costurile alocate celor 3 mese: cina pentru zilele de vineri și sâmbătă, prânzul pentru ziua de duminică.
Pentru a ne bucura pe deplin pe parcursul celor 3 zile de rugăciune, liniște și binecuvântare, vă transmitem informații generale despre programul acestui pelerinaj:
Vineri dimineață, 23 septembrie 2021, la ora 7.00, cu ajutorul Maicii Domnului, va fi întâlnirea, iar plecarea la ora 7.30 din Piața Victoriei, Parcarea Centrală.
Cu ajutorul Maicii Domnului, vom ajunge la mănăstirea de suflet a Fundației noastre: Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, după ora 14.00. După ce ne vom caza la Academia Sâmbăta, servim cina la un restaurant din apropiere apoi vom participa la un program dedicat rugăciunii și comuniunii.

Sâmbătă, 24 septembrie, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom pleca în drumeție, pe valea Sâmbetei, să urcăm câteva ore până la Chilia Părintelui Arsenie Boca. Pentru asta vom avea nevoie, obligatoriu, de următoarele: bocanci/ghete cu talpă aderentă recomandată mersului pe munte, hanorac, jachetă pentru ploaie, rucsac mic, recipient pentru apă.
După ce ne vom întoarce, ne vom întâlni cu toți participanții, în sala de conferințe din cadrul Academiei, la un cuvânt ziditor de suflet.

Duminică, 25 septembrie, participăm la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Paraclisul Mănăstirii Sâmbăta, la Parastasul Părintelui Arsenie Boca, apoi cu sufletele pline de bucurie, ne vom îndrepta către casele și familiile noastre.

În funcție de disponibilitatea locurilor, înscrierile și plata integrală pentru pelerinaj se fac până pe data de 12 septembrie 2022, inclusiv.
Plata se poate face numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Deparateanu nr. 20, Parter, interfon 002, Sector 1, Bucuresti, L - V, orele 9 -16 sau prin O.P. în contul fundației noastre (specificând la detalii: „Sâmbăta și numele pelerinului”).
Dacă faceți transfer bancar, vă rugăm să trimiteți copia O.P. pe email-ul nostru: birou@fundatiaarsenieboca.ro.
Pentru alte detalii sau clarificări, va rog să ne contactați la nr de telefon 0760 141 744 - Florina Ionescu.

NOTĂ:
Avansul plătit nu va putea fi restituit în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale. Aveți posibilitatea să vă recuperați banii doar dacă vă găsiți înlocuitor.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!

lifecall caravana film cloud of chernobyl 1024x987
Caravana va expune filmul de debut al regizoarei Ligia Ciornei, „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”, iar după vizionare vom invita publicul la un dialog deschis pe marginea temelor expuse în film – familie, comunism, violență, avort, pubertate, dragoste, adolescență și libertate – subiecte care sunt mai necesare de dezbătut ca niciodată.

O întâlnire binecuvântată cu Părintele Arsenie Boca - mărturie a doamnei Aspazia Oţel Petrescu, fost deţinut politic.

Acest film redă povestea emoţionantă a întâlnirii dintre doamna Aspazia Oţel Petrescu şi Părintele Arsenie Boca. Una dintre elevele preferate ale lui Lucian Blaga, supravieţuitoare a temniţelor comuniste, deapănă acum, la 87 de ani, întâmplări despre (Mănăstirea) Sâmbăta se Sus şi Sfântul Ardealului petrecute în urmă cu peste 60 de ani. Simţeai cum împreună cu Părintele cântă copacii, cântau păsările, trilurile lor se împleteau cu cele ale psalmodiei părinţilor. Simţeai într-adevăr că toată natura este în genunchi şi se roagă ... - Aspazia Oţel Petrescu.

Filmul sus prezentat are preţul de 10 lei în special pentru membrii şi prietenii fundaţiei, dar şi pentru dumneavoastră, iubitorii de spiritualitate şi  istorie. În cazul unor comenzi mai mari  se oferă discount!

În curând, vom prezenta şi trailer-ul!

Caracteristici: Editat în fomat DVD: Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca, 2010

Durata: 61 min, DVD/PAL, Regiunea ALL, Format 4/3, Sunet: Stereo

Preţul acestui dvd este de 10 lei şi poate fi achiziţionat de către cei care locuiesc în Bucureşti de pe str. Barbu Delavrancea nr. 3, et. 1, ap. 2, interfon 2. Ca punct de reper aveti Piata Victoriei şi Piaţa Ion Mihalache. Dacă veniţi dinspre Piaţa Victoriei trebuie să mergeti pe B-dul Ion Mihalache. Mergând pe bulevard o să treceţi prin spatele Muzeului Ţăranului Român. La primul semafor după Muzeul Ţăranului Român trebuie să faceţi dreapta. Facând dreapta, intraţi pe str. Barbu Delavrancea. Această stradă este vis-a-vis de Banu Manta şi Dr. Felix. programul nostru este: L-J: 7,30 - 15.30; V: 10.00 - 18.00.

Cei care care nu locuiesc în Bucureşti pot comanda filmul prin telefon la 021 223 24 96 sau e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza şi va fi transmis prin colet poştal cu plată ramburs, în cazul în care cantitatea nu depăşeşte 50 bucăţi. Taxa poştală este suportată de către persoana care face comanda, iar preţul dvd-ului este de 12 lei.  Dacă se doreşte ca dvd-ul/urile să se transmită cu alte mijloace, vă rugăm să specificaţi!