pictura Arsenie Boca 01Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MARELE   EXAMEN”
„Lumina dinauntru e aceea care-i descopera adevarata fiinta. Cand aceasta lumina launtrica s-a aprins, atunci intr-o clipa cunosti ca, pentru om, descoperirea lui Dumnezeu intr-insul, este propria lui descoperire. Si inspre acolo se

noiembrie Prislop
Vă invităm să călătoriti alături de noi în acest pelerinaj de suflet, organizat cu ocazia împlinirii a 29 ani de la plecarea în Veșnicie a Părintelui Arsenie Boca. Vor fi două zile de folos duhovnicesc și trăiri intense, după următorul program:

morm.PrislopPlecarea din București va fi marți, 27 noiembrie, la ora 7 dimineața, iar întâlnirea va fi la ora 6.30. Ne vom întâlni și vom pleca din parcarea centrală, cu plată, amenajată în Piața Victoriei.
Ajunși la Silvașul de Sus, în Sfânta Mănăstire Prislop, ne vom închina și ruga la mormântul Părintelui Arsenie Boca și apoi vom pleca spre cazare, la Hunedoara, hotel Rusca.
A doua zi de dimineață vom pleca spre Mănăstirea Prislop și vom participa la Parastasul Părintelui Arsenie Boca.

Întoarcerea la București, cu ajutorul Domnului, va fi miercuri seara, 28 noiembrie, în jurul orei 22.

Costul pelerinajului, este de 240 lei/ persoană și va include: transport, cazarea la hotel trei stele, 2 mese în zilele de sâmbătă și duminică.

Vă invităm să vă înscrieți și să plătiți până pe data de 5 noiembrie 2018, inclusiv. Plata se poate face numerar la sediul fundației noastre sau prin OP în contul nostru cu mențiunea, la detalii de plată: "pelerinaj Prislop și numele pelerinului". Cei care faceți plata în cont, vă rugăm să ne trimiteți copia după ordinul de plată pe adresa: birou@fundatiaarsenieboca.ro. Pentru înscriere avem nevoie de numele și prenumele pelerinului, numărul de telefon mobil și adresa de email.

Vă rugăm pe toți cei care deja v-ați înscris să faceți plata pelerinajului, avans sau integral.

Vă așteptăm alături de noi!

Ciprian Porumbescu povestea unei balade
Primăria Municipiului București prin Casa Artelor "Dinu Lipatti" vă invită duminică, 14 octombrie 2018, la evenimentul extraordinar “Ciprian Porumbescu, povestea unei Balade” la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, eveniment prilejuit de celebrarea a 165 de ani de la nașterea lui Ciprian Porumbescu.

AUTOR: Părintele Arsenie Boca

TITLU: Seminţe duhovniceşti

EDITURA: Lumea Credinţei

PREŢ: 9 RON

CARACTERISTICI: 141 pagini

DETALII/DESCRIERE: Caietul păstrat cu evlavie timp de şase decenii şi încredinţat spre publicare Editurii Revistei “Lumea Credinţei” de către Maica Celestina de la Prislop, portretizată pe scurt în cuvîntul înainte semnat de publicistul George Crasnean, cuprinde cuvinte ale Părintelui Arsenie (Zian) Boca (1910-1989) dinspre sfârşitul anilor ’40 şi începutul anilor ’50. Multe dintre ele se regăsesc, ca atare sau dezvoltate de autor în anii următori, şi în alte volume apărute relativ recent, mai ales în Cărarea Împărăţiei şi în Cuvinte vii. Cele mai multe sunt variante prime sau intermediare ale unor texte devenite exponenţiale pentru gîndirea şi trăirea duhovnicească a Părintelui Arsenie. Caietul ne poate ajuta, nu o dată, să vedem mai bine calea seminţei către rodul împlinit: de aceea şi poartă titlul editorial Seminţe duhovniceşti.
Accept Refuz