Dragi prieteni,

Probabil vă întrebaţi cum ne puteţi sprijini? Cea mai simplă acţiune de sprijinire, fără a scoate bani din buzunar, este de a ne direcţiona 2 % din impozitul anual pe venit. Iată mai jos o scurtă prezentare a modalităţii de ajutorare:

CÂTEVA CUVINTE DESPRE SISTEMUL  2%

Fiecare cetăţean care are un venit plăteşte statului impozite. Din acestea, statul finanţează servicii şi lucrări publice. Armata, Poliţia, funcţionarii publici, demnitarii, toţi sunt plătiţi din impozitele noastre.

În Codul Fiscal există acum o prevedere prin care contribuabilii persoane fizice pot să redirecţioneze în fiecare an 2% din impozitul pe venit, plătit în anul anterior, către o entitate nonprofit (organizaţie non-guvernamentală).

IATĂ CUM TREBUIE SĂ PROCEDAŢI!

I. Dacă în anul 2017 aţi avut venituri doar din salariu, descărcaţi de aici Cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual” şi completaţi la Capitolul II, punctul 2 datele fundaţiei noastre:

• Denumire entitate non-profit: „Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca”
• Cod de identificare fiscală al entităţii non-profit: 25236717
• Cont bancar IBAN: RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000

Mai trebuie să înscrieţi, la Cap. I, cu majuscule, datele dumneavoastră personale. Apoi semnaţi şi dataţi. La menţiunea „Suma” nu este necesară completarea; organul fiscal va calcula şi vira suma admisă, conform legii.

Formularul trebuie depus la registratura organului fiscal de care aparţineţi (Administraţia Finanţelor Publice) sau trimis prin poştă, cu scrisoare recomandată. Data limită este 25 mai 2018 (data înregistrării sau a poştei)!

II. Dacă în 2017 aţi avut venituri (şi) din alte surse (activităţi independente, proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor etc), înseamnă că vă revine obligaţia declarării acestor venituri prin Formularul 200, „Declaraţie specială privind veniturile realizate” descărcaţi de aici.

Pe lângă completarea conform obligaţiilor legale ce vă revin, completaţi la Capitolul III, „DESTINAŢIA SUMEI REPREZENTÂND 2% DIN IMPOZITUL PE VENITUL NET ANUAL”, punctul „Susţinerea unei entităţi nonprofit” cu datele noastre, adică:

• Denumire entitate non-profit: „Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca”
• Cod de identificare fiscală al entităţii non-profit: 25236717
• Cont bancar IBAN: RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000

La menţiunea „Suma” nu este necesară completarea, calculul va fi făcut de funcţionarii statului în limita celor 2%. Trimiterea/depunerea se face ca la punctul I, cel târziu la 25 mai 2018 (data inregistrarii sau a postei).

Vă mulţumim şi Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze în toate zilele pentru toată osteneala şi dărnicia dumneavoastră!
Mai jos aveti modelul completat al  primei pagini cu textul privitor la Fundatia noastra, pentru o mai usoara completare a cererii.

D230Complet2017 


INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Adresele sediilor teritoriale ale Administraţiilor Finanţelor Publice: pentru Bucureşti clic aici. Pentru celălalte localităţi ale ţării clic aici.

Dacă din diverse motive nu puteţi lista formularul, îl puteţi găsi şi completa la sediul fundaţiei din str. Maior Alexandru Câmpeanu nr. 58, et. 1, Sector 1, Bucureşti. Mai multe informaţii de contact, aici.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.