fenomenulPitesti
Se spune că, studenția e perioada cea mai frumoasă din viață. Ei bine, nu și pentru cei peste 600 de studenți care au trecut pragul închisorii Pitești (actualmente Memorialul Închisoarea Pitești) în perioada 1949-1951, tinerii care au fost sancționați prin tortură pentru refuzul de a adera la ideologia comunistă.

NILS București te invită la o lecție dură de istorie, ținută de Alin Mureșan, cercetător în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Alin Muresan a studiat îndeaproape Fenomenul Pitești, cunoscând și mulți supraviețuitori ai acestuia. Este autor și co-autor al mai multor studii și volume despre istoria represiunii comuniste din România și președinte al Centrul de Studii în Istorie Contemporană.

Va fi o lecție despre cei care au aflat ce înseamnă tortura, ca sancțiune pentru libertatea de gândire sau de exprimare, despre impactul ei iremediabil, dar și despre curajul de a lupta pentru valorile care ne definesc.

Înscrierile se pot face completând formularul de mai jos:
https://forms.gle/HVo8bDmikuExuv8S9

Vă așteptăm cu mare drag miercuri, 27 noiembrie, ora 13:40, în Sala "Constantin Stoicescu" a Facultății de Drept, Universitatea din București!

(Sursa: Facebook)

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.