Dan Lucinescu - Rememorari 
afis rememorariM
Luni, 25 septembrie 2017, orele 17:30, in sala de conferinte a Librariei Mihai Eminescu va avea loc lansarea cartii autobiografice Rememorari, semnata de Dan Lucinescu. (Fotografii si filmul evenimentului)
Invitat al evenimentului: Rodica Smaranda Vulcanescu - publicist, critic de film, cercetator istorie recenta, Presedinte Fundatia „Dr. Ion D.Vulcanescu - pentru o filosofie sincretica si democratica".
Dan Lucinescu marturiseste neobosit nevoia de regasire a credintei si a identitatii nationale, mult afectate sub regimul comunist si in acest sens este membru fondator al Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca, fiind Presedintele Onorific al acesteia.
Domnul Lucinescu este unul dintre marturisitorii credintei si iubirii de neam in inchisorile comuniste din tara noastra. Nascut in ziua de 21 mai 1927, in localitatea Botosani, a patimit vreme de cincisprezece ani in inchisorile comuniste din Targu Neamt, Iasi, Suceava, Jilava, Pitesti, Gherla si Aiud.

„In anul 1964, odata cu eliberarea tuturor detinutilor politici, Dan Lucinescu este si el eliberat. Neputandu-si folosi studiile, el se va angaja ca sudor, pe santierul "Energo Montaj", din Bucuresti. Totodata, el lucreaza si ca operator ultrasunete si tehnician, in cadrul aceleiasi institutii.

Una dintre primele carti care au vazut lumina tiparului, sub semnatura sa, este: „Tehnologii ultrasonice, magnetoscopice si de analiza spectrala" (1968). Odata eliberat, el va putea sa isi continue studiile. Astfel, in anul 1969, el devine cercetator la centrul de Mecanica Solidelor, al Academiei Romane. Mai apoi, in anul 1975, el va absolvi cu rezultate optime Facultatea de Mecanica din Bucuresti, precum si cursurile de Pedagogie si Energie Nucleara. In urma bunelor rezultate, el va fi angajat ca lector, pe seama cursurilor post-universitare ale Facultatii de Politehnica din Bucuresti, precum si pe platforma din Magurele.

In urma cercetarilor de specialitate, el va fi recunoscut ca autor a patru inventii, brevetate atat in tara, cat si in strainatate, cea mai importanta dintre acestea fiind focalizarea fascicolului de ultrasunete, care a permis aparitia aparaturii si a tehnicilor medicale bazate pe ultrasunete. Pe langa cercetarile din domeniu, el va publica si peste 300 de lucrari tehnice. Pentru o perioada, el va fi numit sef al Laboratorului Central al Institutului National de Motoare Termice, din cadrul Ministerului Energiei.

In anul 1992, fiind deja conducator al Serviciului de Investitii Nucleare, pensionandu-se, Dan Lucinescu pleaca din tara, stabilindu-se in Suedia.”*

Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si din Suedia, Dan Lucinescu este autorul mai multor carti de proza dintre care amintim: LuptaJertfaVoievodul,  Stefan cel Mare si SfantHomo PlanetariusParintele Arsenie Boca, un Sfant al zilelor noastreAspiratiiImpresii din Grecia si Anglia.

Sursa fragmente text

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.