PartituriBiblNat

Recital de creații românești clasice, bizantine și contemporane, în interpretarea Corului Madrigal
15 ianuarie 2018

Luni, 15 ianuarie 2018, de la ora 13:00, la Biblioteca Națională a României (Atrium – parter), Corul Național de Cameră „Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susține un recital de creații românești clasice, bizantine și contemporane.
Cu acest prilej, vor fi expuse o serie de partituri pe versuri de Mihai Eminescu, din Colecțiile Speciale ale Bibliotecii Naţionale.
Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

În Colecţiile Speciale ale Bibliotecii Naţionale a României se păstrează peste 90 de partituri pe versurile lui Mihai Eminescu, ale unor compozitori de la finele secolului XIX și din prima parte a secolului XX, precum: Iancu Filip, Gheorghe Scheletti, Carol Decker, Tudor Cavaler de Flondor, Eduard Caudella, Carol Decker, George Dima, Ionel G. Brătianu, Dumitru Georgescu Kiriac, Guilelm Şorban etc.
Cea mai veche dintre aceste partituri este din anul 1884: Gheorghe Scheletti – „Ce te legeni codrule: Romanţă pentru voce şi piano”, [1884], apărută la Editura Nicolae Cosma din Iaşi.
Grație unor editori muzicali precum Nicolae Cosma din Iași, poezia lui Mihai Eminescu a circulat încă de la finele secolului XIX în versiuni germane, maghiare, engleze, franceze şi spaniole, compozitorii orientându-se, cu predilecție, către poeziile din Antume, în special către cele cărora poetul însuşi le-a dat un sunet de „romanţă”.

Biblioteca Naţională a României
Bulevardul Unirii 22, 030833 București
HARTA

Sursa text si foto

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz