curs online fb 978x512
Sfânta Liturghie
, așa cum o cunoaștem nu este un simplu ritual la care participăm în duminici, sărbători sau chiar zilnic. Mai mult decât un ritual, Liturghia conține concentrat rădăcinile și temeiurile unei adânci mulțumiri pentru Darul minunat al Vieții.

De aceea, nu doar simpla recitare a formulelor Liturghiei ne pune în stare de mulțumire, nici numai dacă ascultăm cele lzise sau cântate, ci cunoașterea și înțelegerea mai largă și mai consistentă a ceea ce stă în spatele cuvintelor. Ceea ce rostim, cântăm sau ascultăm are rolul doar de a ne conecta la înțelesuri mai adânci, la un întreg fond de cunoaştere de noi înşine, de viața pe care o trăim, de Dumnezeu, ca Cel ce ne-a adus în această Viață și așteaptă să ne bucurăm împreună de ea.
Prin urmare, Sfânta Liturghie este toată TAINA VIEȚII care, pentru a o celebra, trebuie înțeleasă în toată adâncimea ei. Înțelegând și integrându-ne în TAINA VIEȚII creștem treptat în vârstele vieții spirituale deodată cu ale celei biologice. Este Viața primită de noi în DAR de la Dumnezeu și pe care se cuvine să o deslușim împreună cu El.
A (ne) desluși astfel Viața ne așează în stare de MULȚUMIRE recunoscătoare adică în stare de Liturghisire continuă. Cu alte cuvinte, ne integrăm pas cu pas în TAINA Liturghiei, în lățimea, lungimea și adâncimea ei (..), trăindu-ne Darul Vieții ca pe o permanentă creștere, uimire și bucurie.
Încercăm prin acest curs, să oferim câteva repere / pretexte care, fără îndoială, au nevoie de o preluare și prelucrare personală, dar și de o cercare (facere) comunitară. (Prof. Gheorghe Butuc)

Cursul este prezentat de domnul profesor Gheorghe Butuc (doctor în teologie al Universități București)
Perioada cursului: octombrie 2019 – iunie 2020
Format: Prezentări video live pe grupul de facebook Dialoguri de suflet
Cuprins: 25 de cursuri în 5 module, o dată pe săptămână (vezi Cuprins)
Miecuri seară, de la ora 20.00 | Timp: 2h (prezentare și întrebări)
Primul curs: 9 octombrie 2019
Costul cursului: 500 lei (cu posibilitatea de a plăti eșalonat)

Înscrieri: Contactează-ne la (+4) 0740 004 215 (telefon sau Whatsapp) sau pe email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Oricine se poate înscrie (indiferent de vârstă sau locație).

(Sursa)

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.