SCGToparceanu3Joi, 14 dec 2017, am avut bucuria de a intalni un grup de copii frumosi si inteligenti, interesati de istoria neamului romanesc la Scoala Gimnaziala „George Toparceanu” din sectorul 4, Bucuresti. Am fost invitati aici de catre doamna directoare, profesoara Rucsandra Cioc, pentru a face cunoscuta copiilor jertfa marturisitorilor din inchisorile comuniste si, in mod deosebit, viata plina de curaj si lupta a presedintelui onorific al fundatiei noastre, dl Dan Lucinescu. Dna profesoara Cioc il cunoaste pe dl Dan Lucinescu, in mai anul acesta i-a luat un interviu. Acesta este postat pe site-ul nostru aici.
La scoala, am fost intampinati de dna directoare Cioc si de profesorii de istorie ai scolii, dna Dumitra Bosneag - director adjunct si dl Lucian Buica, precum si de profesorul de religie, dl Vasile Mirel Afumatu, profesori seriosi si mult muncitori, care sunt respectati si placuti de elevii scolii.

ScGToparceanu8

Copiii ne asteptau cuminti in generoasa si frumoasa sala de activitati. Sala era impodobita cu lucrari in acuarela si tempera ale ScGToparceanu4elevilor, am avut impresia ca inimile lor tapetasera cu iubire tot ambientul! Domnul profesor Buica ne-a prezentat elevilor si apoi dl Cristian Filip a tinut o prelegere interactiva despre o parte din istoria noastra a romanilor, marturisitorii si jertfitorii din temnitele comuniste.

ScGToparceanu7Dl Cristian Filip, Dna Prof. Dumitra Bosneag si Dl Prof.Lucian Buica

ScGToparceanu9Elevii ascultau cu interes frazele dlui Cristian Filip care prezenta viata dlui Lucinescu dar facea trimiteri la alti multi marturisitori romani cu care presedintele onorific al fundatiei noastre se intalnise pe parcursul celor 15 ani de temnita. Pentru copii, mare parte din lucrurile pe care dl Filip le spunea - tragedia unor tineri aproape copii, chiar copii inchisi pentru „vina” de a nu fi de acord cu regimul comunist sau de a face parte dintr-o familie bogata sau/si educata, „vina” de a crede in Domnul nostru, Iisus Hristos - erau nu numai noutati dar pareau a fi ireale, fantastice comparativ cu prezentul in care s-au nascut ei. 

Conturand profilul moral al marturisitorilor lui Dumnezeu din temnite,Dan LucinescuLupta elevii au inteles necesitatea unor modele de urmat in viata. Cat de mare este nevoia de modele valoroase pentru tinerii de astazi? Ferice de cei care au modele de reala frumusete morala si sufleteasca in preajma lor, in familiile lor, in scolile unde invata. Dar cei care nu au astfel de modele in preajma? Poporul nostru romanesc are astfel de modele pe care le putem aduce la lumina, spre cunoastere si apoi spre a-i avea in suflet si in minte in alegerile si deciziile pe care le luam in viata.
Spre finalul intalnirii noastre, copiii au putut vizona un scurt film cu dl Dan Lucinescu in care domnia sa vorbeste despre bucuria zborului sau, cu alte cuvinte, despre libertate si frumusetea acesteia atunci cand traiesti in iubire de Dumnezeu si de intreaga Sa creatie. Copiii Scolii George Toparceanu au primit din partea noastra 60 de volume LUPTA, roman istoric emotionant scris de dl Dan Lucinescu care vine sa imbrace in lumina, prin trasaturile morale de exceptie ale eroilor romani, imaginea sumbra a razboiului.                                                                                                                                    

ScGToparceanu6ScGToparceanu5Dna profesoara Bosneag ne-a bucurat mult prezentandu-ne, dupa retragerea din sala a elevilor la ore, mare parte din rezultatele practice ale elevilor din scoala, proiecte la care copiii au participat cu toata stiinta, cunoasterea si indemanarea cu care au fost inzestrati de Dumnezeu.

ScGToparceanu2Am fost deosebit de frumos impresionati de activitatea desfasurata in scoala, de rezultateleScGToparceanu1 minunate ale copiilor, de perseverenta si seriozitatea cu care lucreaza cadrele didactice si conducerea scolii. 

Ne-am propus, impreuna cu dna directoare Cioc si dna directoare adjunct Bosneag, sa continuam seria activitatilor comune pe care cu bucurie am deschis-o in postul Craciunului. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Multumiri conducerii Scolii Gimnaziale George Toparceanu, profesorilor care ne-au fost alaturi si, in mod deosebit, elevilor participanti la activitatea noastra.
Mai multe imagini puteti vedea aici.
                                                                         

 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.