ManPrislopPABFoto: Mormantul Parintelui Arsenie Boca de la Prislop
27-28 noiembrie 2017 - Pelerinaj la Manastirea Prislop - Parastasul Parintelui Arsenie Boca

Va invitam sa va alaturati noua in acest pelerinaj de suflet, organizat cu ocazia implinirii a 28 ani de la plecarea la Domnul a Parintelui Arsenie Boca. Vor fi doua zile de rugaciuni si trairi intense, dupa urmatorul program:

Plecarea din Bucuresti va fi luni, 27 noiembrie, la ora 7 dimineata, din Piata Victoriei, locul deja bine cunoscut, langa gura de metrou din fata Guvernului, spre Bdul Aviatorilor. 
Pe traseu ne vom opri mai intai la Manastirea Turnu, aflata la 2 km distanta de ctitoria voievodului Mircea cel Batran, Manastirea Cozia. Timp de secole, accesul catre aceasta manastire era deosebit de greu, marele geograf George Lahovari mentiona, in secolul al XIX-lea , ca numai "piciorul si calul pot patrunde acolo". Astazi se poate ajunge cu masina pana in curtea manastirii. Inceputurile asezamantului sunt legate de calugări cozieni, care pe la anii 1590-1600, au trecut Oltul pentru a trai in chiliile pe care si le-au sapat in stanca muntelui, doua astfel de chilii pot fi vazute si azi aici.

Biserica Intrarea in biserica a Maicii Domnului, numita si biserica veche sau biserica mica, este de dimensiuni modeste si are un plan de nava. Biserica Schimbarea la fata, care domina prin monumentalitate intreg asezamantul, are un plan patrat avand doar o singura turla azi, din cele 5 anterioare dinaintea lucrarilor de consolidare. La apus de biserica veche se afla turnul clopotnita, care permite accesul in incinta, prin portalul de la partea sa inferioara. Turnul este alipit de o frumoasa cladire ridicata în stilul traditional valcean, cladire adapostind de asemenea locuinte monahale. [...] Intre cele doua biserici se afla micul cimitir al manastirii, intre personalitatile care odihnesc acolo aflandu-se si episcopul Gherasim Timus. 

Puteti vedea un scurt film despre aceasta manastire mai jos.

 

Ajunsi la Prislop, ne vom inchina si ruga la mormantul Parintelui Arsenie Boca si apoi vom pleca spre cazare la Hunedoara, hotel Rusca. Cina va fi servita la restaurant in Hunedoara.
A doua zi de dimineata vom pleca spre Prislop si vom participa la Parastasul Parintelui Arsenie Boca.

Intoarcerea la Bucuresti va fi in jur de orele 22.

Costul pelerinajului, de 230 lei/persoana include: transport, cazare hotel trei stele, cina de pe 27 nov si pranzul de a doua zi, 28 nov 2017.

Va invitam sa va inscrieti si sa platiti avansul de 150 lei/persoana pana pe data de 20 oct 2017 inclusiv. Plata se poate face numerar la sediul fundatiei noastre sau prin OP in contul nostru cu mentiunea, la detalii de plata: "Avans pelerinaj Prislop si numele pelerinului". Cei care faceti plata in cont, va rugam sa ne trimiteti copia dupa ordinul de plata pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. La inscriere avem nevoie de numele si prenumele pelerinului, numarul de telefon mobil, adresa de email precum si copia dupa cartea de identitate - scanata si trimisa pe email sau o fotografie a acesteia trimisa pe whatsapp la numarul de telefon: 0724.271.236.


Nota: Pentru ca plata transportului se face in functie de numarul de pelerini, va anuntam ca avansul platit, in caz ca va razganditi ulterior din diverse motive, nu mai poate fi recuperat. Va multumim pentru intelegere.

Va rugam pe toti cei care deja v-ati inscris sa faceti plata avansului sau plata intergrala, cum va este cu putinta. Va multumim
Plata integrala a pelerinajului poate fi facuta pana maxim 10 nov 2017 inclusiv.

Va asteptam alaturi de noi!

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ