Elena Ciolacu - Oameni de unica folosinta

TITLU: Oameni de unica folosinta
EDITURA:  Rost, Bucuresti, 2015
CARACTERISTICI: 152 de pagini, dimensiuni 16,5 x 23 cm
DETALII / DESCRIERE: Nu e o carte obisnuita, este un roman grafic. Adica, un film derulat fotograma cu fotograma de mana unui artist inspirat.
Opreste-te din alergare! Macar o clipa. Priveste-i in ochi si spune ce vezi. Asa e, nu au nevoie de mai multi bani, de un mai mare confort, de mancare mai buna. Dimpotriva, ar renunta si la ce au. Pentru o imbratisare. Tot ce-si doresc este sa-i iei in brate. Sunt parintii tai si tanjesc de dragostea ta. Ei te-au purtat in brate cand tu aveai nevoie doar sa le simti inima batand langa a ta, pentru a fi fericit. Astazi ai uitat asta. Nu e vina ta. Viata te-a confiscat intr-atat incat nu mai apuci s-o traiesti. Cand sa te mai gandesti si la ai tai? Cand sa-i mai vizitezi? Cand sa-i mai mangai si sa le spui ca ii iubesti? Apar, intr-un ritm infernal, atatea obiective, termene, urgente... La un moment dat, si parintii tai vor fi o urgenta, de care nu e sigur insa ca te vei putea ocupa. Se vor stinge prea repede, din lipsa de afectiune si de rost. Boala e un simptom, nu o cauza.
Aceasta carte este filmul unei vieti obisnuite, derulat fotograma cu fotograma de mana unui artist inspirat. Ar putea fi filmul vietii oricui. Este o drama cu un potential optimist. Daca ne va emotiona, avem sansa unui declic interior salvator. Aceste este si dezideratul nostru.
Batranii nostri nu sunt de unica folosinta. Sunt oameni. Pentru totdeauna. Sa fim si noi! Sa ne luam un ragaz pentru iubire.

Cos

Coş gol