Sergiu Ciocârlan - Mărturisitorul de care vă temeţi

Prețul de vânzare 25,00 lei
Descriere

Autor: Sergiu Ciocârlan
Titlul: Mărturisitorul de care vă temeţi. Un roman care demască actualitatea bântuită de înrobiri de tot felul
Editura:Fundaţia Justinian Pârvu, Petru Vodă, 2014
Caracteristici: 492 pagini
Descriere/ Detalii: „Această carte, Mărturisitorul de care vă temeţi, a lui Sergiu Ciocârlan, scriitor de excepţie şi unul dintre tinerii mărturisitori creştini actuali, nu face publicitate Părintelui Calciu, întrucât Părintele a fost şi este de mare notorietate. Autorul arată, în mod magistral, că Părintele a câştigat duhovniceşte cel mai mult atunci când toţi cei din jur credeau că a pierdut totul, şi îl considerau deja nebun, dacă nu chiar mort, din punct de vedere professional şi social.
În ipostazele de atitudine a Părintelui, de demnitate preoţească şi didactică, faţă de directorul de seminar, de politrucii, consilierii patriarhali, inspectorii de culte şi de securiştii vremii, Părintele era mai viu, mai lucid şi mai împlinit ca oricând.
Un preot adevărat, un profesor de Teologie responsabil, este eroul care câştigă şi atunci când pierde. Ca un sfânt, câştigă mereu: nu au înţeles mulţi. […] Unii dintre profesorii de seminar se temeau chiar şi de noţiunile sacre de teologie, cum ar fi: îndumnezeire, misticism etc., şi chiar de oficierea unui parastas de un an pentru elevii seminarişti, morţi în cutremurul din martie 1977. […] Părintele Calciu, văzând atitudinea de slugărnicie fără margini şi de frică permanentă de oricine şi de orice a unor profesori şi chiar arhierei, văzând starea Duhovnicească a elevilor şi atmostfera tulburată de ateismul oficial, s-a hotărât să aibă poate o ultimă izbucnire împotriva ideologiei ateo-comuniste. […] În acest context, Printele Calciu ţine Cele şapte cuvinte către tineri, pe care autorul le prezintă într-o manieră romanţată, dar aproape de realitatea celor petrecute.” (Pr. dr. Miahi Valică)

Cos

Coş gol