PrArsenieBocasicopiii

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IMPARATIA COPIILOR”
„[...] Daca mamele ar primi copiii in numele Domnului, ce straveziu ar fi in ei chipul lui Iisus! Abia atunci s-ar da seama pe cine au primit prin copii. Copiii ajung in bratele lui Dumnezeu, fiindca ei sunt cel mai aproape de El. Modul lor de-a fi e cel mai iubit de Dumnezeu. Inteleptii il inteleg pe Dumnezeu ca pe-o necesitate in explicarea lumii. Copiii il au ca pe un bunic de pe celalalt taram. Iata de ce copiii sunt in adevar, si inteleptii pe dinafara lui.
Gasesti ceva si cu mintea, dar numai daca ai o inima de copil. Aceasta te duce de-a dreptul in bratele Adevarului. In ochii copiilor seninatatea e de culoarea cerului. Nu e Dumnezeu mai real in Imparatia copiilor decat intr-un tratat de „Mecanica cereasca" ? Dumnezeu si copiii au inrudirea pe care noi cei mari o pierdem.
Sfintii sunt niste mari copii. - Departe mai suntem de ei! -

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 275.
Foto: Pr. Arsenie Boca alaturi de tineri si copii la Manasturea Prislop; Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

milostenie

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „BOGATUL SI SARACUL”
„Nu-i destul sa faci fapte bune: trebuie sa te faci tu insuti bun. Numai fapta buna, savarsita adesea, te imbunatateste. Faptele bune. pe langa rostul real ce-l au de-a ajuta pe Lazarii lumii, mai au si rostul ca sa-ti faca tie bunatatea, milostivirea, iubirea: a doua natura. Si isi implinesc rostul acesta, al doilea, cu atat mai degraba, cu cat nu se urmareste acesta. E bine a face binele ca pe-un lucru de la sine inteles, simplu si firesc, cum rasare soarele.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 157.
(Sursa Foto)
Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Spovedanie

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
„Iertarea pacatelor nu inseamna ca le spovedesti mereu si le iei de la capat - ca iarasi le vei spovedi. Crestinismul mai e si chestiune de refacere a vointei. Ne trebuie bunavointa voastra - ca s-o facem vointa; tarie de caracter si simtire de obraz.
Oamenii umbla dupa facatori de minuni - fie ei si vrajitori. Dar va spun ca minunea cea mai mare e innoirea vietii tale pe temelia ei Iisus Hristos; e increstinarea vointei tale: asta-i minunea cea mai mare, care ne sta cu adevarat la indemana si ni s-a dat noua porunca: «Inviati pe cei morti!» Dupa invierea ta tanjeste Iisus. Ce insemneaza aceasta n-ar putea sa ti-o spuna mai bine decat insisi cei ce au inviat din moarte sigura, ca dintr-un vis urat.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 57.
(Foto: doxologia.ro) Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

coborarea la iad invierea

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „VIATA SI VIATA VESNICA...”
„De ce este totusi moarte intre oameni si dupa pradarea iadului? - Fiindca nu e acum definitiva biruinta asupra mortii si in ce ne priveste pe noi, oamenii.
Intr-una din dezlegarile mortilor se arata motivul: «Pentru ca rautatea sa nu fie nemuritoare, ai poruncit ca aceasta faptura sa se dezlege: sufletul sa se intoarca la Dumnezeu care L-a dat, iar trupul sa se intoarca in pamantul din care a fost luat...» pana la invierea cea de obşte, cand il vom primi transformat si nestricacios, cum tanjea si apostolul Pavel.
Aceasta e biruinta Vietii asupra mortii, biruinta pe care o asteptam.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 125.
Foto:: Coborarea la Iad - Invierea. Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

IisusHristosJudecator

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „«CEARTA» LUI IISUS CU PETRU”
„Cine-si iubeste viata sa, sufletul sau in lumea aceasta - fara a considera si cealalta, sau chiar impotriva ei -, acela isi va pierde sufletul, pentru ca acela e un iubitor de sine, un iubitor de trup - care nu se supune legii lui Dumnezeu, si nici nu poate (Romani 8,7) - acela e un „fricos" (Apocalipsă 21,8). In acestia nu e Duhul lui Hristos, acestia nu sunt ai Lui, ei traiesc impotriva lui Iisus.

Cine insa vrea sa scape de toropeala lumii acesteia, - caci dela „a vrea aceasta" incepe firul existentei sa capete Sensul transcendentei si se aprinde in ei Duhul lui Iisus, Duhul lui Dumnezeu, acestia toti isi risca sufletul si viata pentru Iisus si Evanghelie.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 269.
Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ