Calimara_cu"Volumul Călimara cu ambrozie reprezintă un amalgam de sentimente ale unui suflet impresionat de albul din negru, de frumosul din urât, de zâmbetul din spatele lacrimilor. Este o călătorie printre rimele ce oferă o muzicalitate aparte sau printre versurile albe care emană autenticitate. Temele abordate sunt diverse și încărcate de emoție, emoția de a trăi în actualitatea diafană. Emoția de a mai putea contempla o carte, un vers, o trăire și o bucurie supremă care ajunge să fie îngradită de tumultul tehnologiei prezentului.
Trebuie să ne întoarcem la frumos, la rădăcinile strămoșești, să păstram vie 
cultura și literatura română, să atragem generația mea și cea viitoare spre ceea ce moștenim mai frumos."  
Acestea au fost o parte din cuvintele cu care acum un an (mai 2016), Ramona Ion, o tanara de 20 de ani, si-a prezentat "tableta" de emoție și trăire la lansarea cărții sale. Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca a ajutat-o pe Ramona Ion să își lanseze acest al doilea volum de poezii într-un cadru omagial, la cea de-a șaptea aniversare a activității sale, 30 mai 2016.
 

6AA                      Imagine de la Lansarea cartii "Calimara cu ambrozie", 30 mai 2016, Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti (Ramona Ion si Cristian Filip) 

Ramona Ion are 21 de ani și a locuit, cu familia sa, în orașul Dorohoi, județul Botoșani. După absolvirea liceului cu media generală 10 (ca și toți anii de studiu de la liceu), studiază acum la Universitatea Politehnică din Iași, fiind acum la final de sesiune. 

Pentru Ramona, viața de student este plină de noi încercări și examene dar nu numai la școală, ci și în viața de zi cu zi, ea este singura care se poate ajuta pe sine și pe întreaga familie să trăiască, în sensul de a asigura minimul necesar pentru hrana zilnică și plătirrea facturilor de întreținere, electricitate, etc. În general, studenții au mult mai puține griji decât Ramona, ei au doar grija examenelor din sesiune. 
Ceea ce ne-a mișcat în mod deosebit este dorința ei sinceră - și faptele sale dovedesc acest lucru - de a învăța pentru ca să poată să aibă un loc de muncă spre a-și ajuta întreaga familie (mama sa are grijă de frații mai mici și tatăl este foarte bolnav, cu o nevoie acută de operație pe inimă dar fără șansa de a rezolva acest lucru, neavând bani pentru aceasta) și nu numai atât, de a-i ajuta, mai târziu, și pe cei care, ca și ea, au venit pe lume în familii greu încercate.


Strigăt de ajutor pentru familia ION din DOROHOI, județul Botoșani:

Familia, compusă din părinți si 5 copii, au o situație dificilă acasă, venitul familiei fiind de doar 500 de lei, au multe datorii la întreținere (riscând sa fie dați afara din locuința) si multe necesități după nașterea celui de-al 5-lea copil – de doar 3 luni. Fiica cea mai mare, Ramona Ion, este un tânără foarte muncitoare, este studentă şi  îşi caută de lucru pentru a munci în paralel cu facultatea pentru a-şi ajuta familia, dar este foarte greu de găsit un loc de muncă care să îi permită să şi înveţe.

Din păcate, tatăl, Florin – Valeriu ION, are grave probleme la inima, inima fiind în fibrilație atrială (permanentă) in aritmie cu 150-200 de bătăi pe minut cu riscuri mari de atac cerebral, embolie pulmonară sau atac de cord, deoarece fibrilația aruncă în sânge cheaguri permanent. Momentan, este internat la spitalul Floreasca din București și are nevoie URGENT de o intervenție numita ABLATIE pentru fibrilație paroxistica permanentă. Singura șansă pentru Florin – Valeriu este această intervenție care se realizează în sistemul de stat sau la clinica Ares din București la Domnul Doctor Radu Vatasescu. 


14233643_1047194238731787_148254288_o ambrozie

Ne bucuram sa aflam ca tanara autoare a volumului Calimara cu ambrozie, Ramona Ion, a reusit la examenul de admitere la facultate! O felicitam si ii uram un prim an de studentie rodnic!

Dupa lansarea volumului sau in Bucuresti, la evenimentul pe care noi l-am organizat, "7 ani de ACASA" (27 mai 2016), urmeaza o alta lansare, de data aceasta la Dorohoi! Ii dorim Ramonei sa aiba si la Dorohoi parte de o primire calda si de multi cititori ai versurilor sale!
Ramona Ion se straduieste, vanzand cartile sale, sa faca rost de bani pentru a putea sa isi continue studiile (Ramona a fost o eleva de nota 10 in toti anii de pana acum!) si pentru a-si ajuta familia greu incercata. Daca doriti sa o ajutati si dumneavoastra, puteti cumpara cartea sa (adresa unde o puteti contacta pe Ramona Ion este ramona_ramona_2012@yahoo.com ) sau puteti sa o ajutati printr-o donatie in contul sau, Cont la BCR  pe numele ION RAMONA, Cont LEI: RO32RNCB0044142036000001 .
Va multumim!
 
IMG_8562
Domnul Cristian Filip vorbind despre tanara autoare a volumului "Calimara cu ambrozie", Ramona Ion
IMG_8565
Ramona Ion vorbind despre poezia sa sensibila si despre trairile care au constituit izvorul versurilor sale.

Cenaclul literar EDITOR-ARTE şi Casa Municipală de Cultură Dorohoi, alături de autoarea Ramona Ion - invită toți iubitorii de poezie și literatură, să participe la evenimentul literar: lansarea volumului de poezie „Călimara cu ambrozie”.
În aceste vremuri dominate de  tehnologia  modernă  și  de  alte  preocupări  ale  generației tinere si nu numai,

Calimara_cu "Volumul Calimara cu ambrozie reprezinta un amalgam de sentimente ale unui suflet impresionat de albul din negru, de frumosul din urat, de zambetul din spatele lacrimilor. Este o calatorie printre rimele ce ofera o muzicalitate aparte sau printre versurile albe care emana autenticitate.
Temele abordate sunt diverse si incarcate de emotie, emotia de a trai in 
actualitatea diafana. Emotia de a mai putea contempla o carte, un vers, o traire si o bucurie suprema care ajunge sa fie ingradita de tumultul tehnologiei prezentului.
Trebuie sa ne intoarcem la frumos, la radacinile stramosesti, sa pastram vie 
cultura si literatura romana, sa atragem generatia mea si cea viitoare spre ceea ce mostenim mai frumos."  
Acestea au fost cuvintele cu care Ramona Ion, o tanara de 20 de ani, si-a prezentat "tableta" de emotie si traire unor oameni straini ei la inceput, dar cunoscatori si traitori in frumos si armonie. Ramona si-a muiat penelul in "calimara de ambrozie" si a redat cu multa sensibilitate frumosul pe care numai un suflet curat si delicat il poate percepe, asa cum bine spune ea, in acest "tumult al tehnologiei prezentului". Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca a ajutat-o pe Ramona Ion sa isi lanseze acest al doilea volum de poezii intr-un cadru omagial, la cea de-a saptea aniversare a activitatii sale, 30 mai 2016. Acest volum de versuri este primul titlu care apare la Editura Arsenie Boca. Sa dea Bunul Dumnezeu ca acesta sa fie un inceput bun si pentru editura noastra si pentru Ramona Ion, tanar si talentat poet!
6AA

Imagine de la Lansarea cartii "Calimara cu ambrozie", 30 mai 2016, Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti
(Ramona Ion si Cristian Filip) 
Ramona Ion are 20 de ani, locuieste in orasul Dorohoi, judetul Botosani. A absolvit liceul cu media generala 10 (ca si toti anii de studiu de pana acum) si se pregateste pentru facultate.

"Imi doresc si ma rog sa reusesc in viitor cu tot ce imi propun, sa rasplatesc toata munca depusa pana acum, sa imi pot ajuta familia si semenii, sa pot elabora proiecte care sa pastreze vie dragostea pentru poezie si perpetuarea literaturii romanesti.
Nadajduiesc sa pot infiinta o Asociatie Culturala dedicata acestor proiecte de viitor. Sunt un suflet impresionat de tot ceea ce traieste si care transpune toate aceste trairi pentru posteritate prin poeziile pe care natura si Cerul mi le daruiesc cu binecuvantare. Orice carte vanduta poate darui undeva bucurie, iar pe mine ma poate ajuta enorm sa imi pot asigura un viitor, sa imi pot ajuta familia greu incercata si pe fratiorii mai mici, sa imi pot dezvolta proiectele referitoare la urmatorul volum de poezie si la infiintarea unei Asociatii Culturale care sa atraga toate categoriile de varsta catre sensibilitate, literatura, poezie."
Oricine doreste sa o ajute pe Ramona sa isi indeplineasca visele poate sa ii cumpere cartea. Pentru a comanda cartea sa, puteti sa ii scrieti pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Pentru cei care doresc si isi pot permite sa o ajute financiar,  puteti sa faceti o donatie in contul deschis pe numele sau, Ramona Ion, la BRD: Cod Iban: RO33BRDE070SV29123700700

Va multumim tuturor pentru ajutorul acordat!  

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Newsletter