Năsturelu ieri 2004 doar paraclisul 1Nasturelu AZI
Mănăstirea Năsturelu ieri (2014), doar Paraclisul) și azi (2016), Biserica Sf. Nicolae

De 21 iunie-Sf. Iulian din Tars, îții serbează unul dintre hramuri M-rea Sf. Nicolae din Năsturelu. Cu acest prilej, PS Galaction aduce Icoana Făcătoare de Minuni Maica Domnului degrabă ascultatoare din Crimeea. Icoana va sta la mănăstire de pe 20 iunie pana pe 21iunie 2017, după hram.

MDgrabnicascultatoareIcoana Făcătoare de minuni Maica Domnului Grabnic Ascultătoare. Înaintea acestei Sfinte Icoane se cântă zilnic Paraclisul Maicii Domnului, icoana fiind un izvor nesecat de tămăduiri și mângâieri, fiind cinstită în întreaga lume, mai ales ca ocrotitoare a familiilor creștine și, în mod special, ca ajutătoare pentru femeile ce nu pot naște. (sursa foto și comentariu)

Dacă acum câțiva ani veneau la hramuri (mănăstirea mai are încă 2 hramuri) puțini oameni, acum vin neînchipuit de ămulți, dar e loc și de mai mulți! M-rea este cea mai sudică mănăstire din țarp (chiar pe malul Dunarii) și a fost numită de PS Galaction ,,catedrala de la țară". Se vede bine de pe malul bulgăresc.

 

Localizare
Mănăstirea Sfântul Nicolae se află situată în localitatea Năsturelu, judeţul Teleorman, pe Drumul Naţional C5 Zimnicea – Giurgiu. De la Drumul Naţional spre Dunăre distanţa până la mănăstire este de 1,8 km.
Aşezământul monahal s-a întemeiat pe locul fostei ferme de stat Luciu; după revoluţie, ferma a fost desfinţată, locul abandonat; vechile construcţii s-au degradat. Aceasta a fost cumpărată de Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, apreciind că locul este prielnic întemeierii unui aşezământ mănăstiresc. Mănăstirea se află pe pământul Bisericii Sfânta Vineri din Bucureşti, fiind donat bisericii în anul 1839 de către familia Herăscu – Năsturel, întemeitorul localităţii Năsturelu. În anul 1996 pământurile au fost redate Episcopiei. (Sursa informațiilor privind localizarea precum și foto de mai jos este siteul oficial al mănăstirii)

localizare2

localizare3

Dna Livia Teodorescu, care ne-a trimis acest anunț - și căreia îi mulțumim cu această ocazie - menționează următoarele: ”Vă menționez cum se ajunge la mănăstire: Bucuresti - Giurgiu - spre Zimnicea (mănăstirea e până în Zimnicea, lângă satul Năsturelu). Din Bucuresti sunt aprox. 120 km. Cu mijloacele de transport în comun, se poate pleca și din Autogara Filaret până în satul Năsturelu. Din stația unde vă lasă autobuzul până la mănăstire sunt aprox. 1,5 km.”

m3

 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Newsletter