Icoana PogorariiDuhuluiSfantA2Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „UNDE MAI SUNT LIMBILE DE FOC?”
„Astăzi toate neamurile aud, în limba lor, despre singurul lucru care mai poate uni laolaltă: despre existenţa unei „Societăţi" desăvârşite, a Sfintei Treimi.
Deci marea societate a neamurilor e îndemnată să fie reflexul pământesc al acestei „Societăţi" cereşti, singura soluţie a ieşirii neamurilor din babilonie.
Dar ziua Pogorârii Duhului Sfânt mai însemnează şi ieşirea omului din omenesc şi frică, în dumnezeiesc şi senin dumnezeiesc. Apostolii, deşi văzuseră, ba chiar şi ei făcuseră lucruri mai presus de fire, ei, care s-au încredinţat de marea realitate a învierii din morţi, încă mai plăteau tribut: tremurau din toate fibrele neputinţei omeneşti.
Duhul Sfânt, prin pogorârea Sa, a şters frica din fire.
Putere de sus şi limbă de foc s-a dat omului.
De acum nu mai grăiau din ale lor, ci din Duhul Sfânt. Aşa e firesc: Dumnezeu să grăiască omului despre Sine, din om.
Dar atunci omul ia foc şi lumină dumnezeiască.
Divina prezenţă strămută omul în fericirea după care de altfel umblă - a supremei certitudini. Atunci nu mai e putere pe lume, de care să se teamă, deşi el nu e o primejdie pentru nimeni.”
Sursa: Părintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2016, p. 100
Foto: Cincizecimea - Pictură a Părintelui Arsenie Boca 

IMG 1314 Impresii de la Asezamantul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil - 4 iunie 2022
Va multumim tuturor celor care ati contribuit la realizarea vizitei de la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, unde am ajuns sambata, 4 iunie, cu produsele necesare pentru aceasta perioada, in special, alimente. Va incurajam sa contribuiti in continuare pentru a ajuta Asezamantul sa-si achite facturile de utilitati. Puteti dona sumele in urmatorul cont: Continuare

Manastirea Tudor Vladimirescu 1Pelerinaj de 1 zi - Manastirea Vladimiresti, Recea, Podul Bulgarului - sambata - 25 iunie
Sambata, 25 iunie 2022, in apropiere de Sanziene, cand Biserica Ortodoxa Romana sarbatoreste Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, va invitam sa participati la un pelerinaj de 1 zi, pe meleaguri vrancene.
Mai avem locuri libere in acest pelerinaj!
Traseul nostru cuprinde cateva obiective cu incarcatura duhovniceasca unde vom gasi prilejul sa ne odihnim si hranim sufleteste: Manastirea Vladimiresti, Manastirea Recea, Manastirea Podul Bulgarului.
Costul pelerinajului este de 140 lei/ persoana
Pretul include:
transport cu autocar / microbuz, taxe de drum, parcari, cheltuieli pentru sofer.
Intalnirea va fi sambata, 25 iunie 2022, ora 6.15, iar plecarea va fi la ora 6.30
Locul intalnirii: Piata Victoriei,
parcarea centrala, cu plata.
Sa ne rugam, cu credinta, Mantuitorului nostru Iisus Hristos si Parintelui Arsenie Boca, ca acest pelerinaj sa ne foloseasca sufleteste si sa ne daruiasca bucuria de a primi lucrarea harului dumnezeiesc! 
Continuare
Foto: Manastirea Vladimiresti

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.