pictura Arsenie Boca 01Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MARELE   EXAMEN”
„Lumina dinauntru e aceea care-i descopera adevarata fiinta. Cand aceasta lumina launtrica s-a aprins, atunci intr-o clipa cunosti ca, pentru om, descoperirea lui Dumnezeu intr-insul, este propria lui descoperire. Si inspre acolo se indreapta aspiratia lui: spre descoperirea sufletului sau, adica descoperirea lui Dumnezeu in sufletul sau. Omul se desavarseste si ajunge expresia suprema cand sufletul lui se recunoaste in vesnicie, - ceea ce e propria sa revelatie. Adevarata restriste a omului sta in faptul ca nu izbuteste deplin sa-si aduca ia expresie propria-i fiinta, ca e tulburat de eul sau si-si pierde vremea cu lucruri de nimic.
Iubirea de sine nu trece peste hotarele sale personale: ceea ce e mai pretios intr-insul se intuneca si adevarata Iui fiinta nu iese la iveala. Aceasta aspiratie dupa tiparul desavarsit al fiintei e inradacinata in om mai profund ca foamea si setea si ca patima de bogatie si slava. Si aceasta aspiratie nu e numai in el; ea e in adancul intregii fapturi; e necontenitul impuls al revelatiei, duhul vesnicei descoperiri intr-insul. Descoperirea nemarginitului in marginit (Taina Bunei Vestiri, n.n.) nu se arata in toata plinatatea ei nici in cerul instelat, nici in frumusetea florilor. Numai in sufletul omului. Caci aci Vointa cauta sa se descopere in vointa omului si libertatea isi ia rasplata suprema in jertfa lui libera.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p.66
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
In perioada 20 - 21 octombrie 2018, cu ajutorul Domnului, vom organiza un pelerinaj la Iasi, pentru a ne inchina la moastele Sfintei, izvor de bine­cu­van­ta­re si insa­na­to­sire duhovniceasca si trupeasca pentru toti cei care o cheama in rugaciune sa fie mijlo­ci­toa­re catre Preamilostivul Dum­ne­zeu. Va aducem la cunostinta ca nu mai sunt locuri disponibile pentru primul autocar, in acest pelerinaj. Deoarece sunt solicitari, am deschis o lista de asteptare si vom continua inscrierile. Va asteptam cu drag alaturi de noi! 
Continuare
Va invitam sa calatoriti alaturi de noi, la Prislop, la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, in zilele de 27 - 28 noiembtrie 2018, intr-un pelerinaj de suflet organizat cu ocazia implinirii a 29 ani de la trecerea la Domnul a Marelui Duhovnic al Ardealului. Continuare

sambata 2017 DVDComanda Dvd-uri - Sambata de Sus - 2017! 
Pentru cei dintre dumneavoastra care va doriti imagini si filme din pelerinajul organizat de fundatia noastra, in perioada  29 septembrie - 1 octombrie  2017, la Sambata de Sus, Dvd ul este gata si poate fi comandat.
Va rugam sa ne scrieti pentru comenzi, pe adresele:                                                             birou@fundatiaarseniebocaAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
 sau telefonic la nr.: 0724.271.236.
Va multumim! 
  

milostenieO fapta de milostenie pentru  semenii nostri
Va invitam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunavointa. Atunci cand avem bunavointa, nu conteaza ca suntem saraci, iar averea noastra nu se imputineaza, ci sporeste, facem cea mai buna investitie. Daca omul care primeste ceva de la noi ne rasplateste binefacerea, cu atat mai mult va face lucrul acesta Hristos, care ne rasplateste chiar si atunci cand nu ii dam nimic. In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunea noastra! Continuare 

CarareaImparatieideschisatuturorIntalniri catehetice: Cararea Imparatiei deschisa tuturor - joi 18 octombrie
Cu ajutorul Domnului si al Parintelui Arsenie Boca, intalnirile catehetice denumite „Cararea Imparatiei deschisa tuturor”, sustinute de Parintele Petru Moga, vor continua.
Joi 18 octombrie, ora 18.30,va asteptam pentru o noua intalnire, la Biserica „Sf. Chiril si Metodiu” din Campusul Agronomie, bldul. Marasti, nr.59, sector 1, Bucuresti.
Ca si tema, pentru aceasta intalnire, avem de citit din capitolul 2 „Invatamintele regilor”, primele sapte subcapitole.
Cartea „Cararea Imparatiei” in limba romana cat si in limba olandeza, se poate comanda la fundatia noastra. Pentru comenzi folositi nr.de telefon: 0724.271.236 sau adresele de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

recomandari2Evenimente si recomandari
*Targul Bucurestilor, la a treia editie, in Parcul Izvor! - in perioada 10 - 14 octombrie 2018, in Parcul Izvor, Primaria Capitalei, prin Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza cea de-a treia editie a Targului Bucurestilor.  Continuare 
*100 de ani in 100 de concerte - ateliere creative pentru copii - 13 - 14 octombrie, de la ora 10.00, va asteptam din nou la atelierele creative in cadrul proiectului ”100 de ani in 100 de concerte”, la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi. Continuare
 *Ciprian Porumbescu, povestea unei balade14 octombrie 2018, Primaria Municipiului Bucuresti prin Casa Artelor "Dinu Lipatti",  va invita la evenimentul prilejuit de celebrarea a 165 de ani de la nasterea lui Ciprian Porumbescu. Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.