PantocratorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CINE POATE SA SE MANTUIASCA”
„Acela care se va lepada de sine, care va birui «lumea» si va putea calca peste toata puterea satanei; acela se va mantui. Dar acestea toate se pot numai intru Hristos Iisus, caci mai mare este Cel ce este intru voi, decat cel ce este in lume. Cand insa iubirea de sine devine ea cale de urmat, adica egoismul devine normativ de viata, acesta poate creste si creste pana la lepadarea de Dumnezeu, si omul se descumpaneste la minte. Orice egoist e, in strafunduri, un antihrist. Daca insa lepadarea de sine - prima conditie a urmarii lui Hristos - a devenit, ea in noi, o realitate statornica, cunoastem aceasta cand vedem, cu bucurie, ca nu mai avem vrajmasi, ca putem face bine celor ce ne fac noua rau, ca putem iubi pe cei ce ne urasc, ca putem ierta din inima pe cei ce ne gresesc, cu alte cuvinte ca ne mentinem in crestinism. Acesta-i numai primul pas peste puterea satanei. Am ascultat de Domnul Hristos si nu de el «domnul» veacului acestuia, «nesupunere» egala cu declaratia de razboi. Si vai de cine n-a invatat razboiul nevazut. Nici supraapreciere ca duce la obsesie, nici subestimare, ca devine nepasare.
Sursa: Părintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p.344

Biserica Sfantul Gheorghe din incinta Manastirii VoronetPelerinaj - 6 zile in Moldova, Bucovina, Transilvania - 21 - 26 iulie 2022
In mijlocul verii, in perioada 21 - 26 iulie, va invitam sa ne fiti alaturi pe parcursul celor sase zile, in locuri binecuvantate, pe meleagurile Moldovei, Bucovinei si Transilvaniei, unde vom intalni oameni luminosi care isi mai pastreaza vie credinta si iubirea de Dumnezeu si de neam.
Traseul nostru, de 6 zile (5 nopti), cuprinde multe obiective interesante oferindu-ne prilejul de a explora traditia, cultura si frumusetea acestor tinuturi.
Plecarea din Bucuresti va avea loc joi, 21 iulie, la ora 15:30, Piata Victoriei, Parcarea Centrala. Continuare

hta„Adopta” un student de la Valea Plopului!
Cu ajutorul oamenilor generosi, nadajduim ca in functie de necesitatile lunare, intr-un mod constant, Fundatia noastra va continua sa ofere cate o bursa lunara tinerilor studenti, inclusiv pe perioada vacantelor.
Pentru a crea si sustine fondul pentru bursele studentilor, avem nevoie de donatori/ sponsori care sunt dispusi sa contribuie constant, lunar, cu o suma de bani. Persoanele care si-au manifestat dorinta de a face parte din acest proiect, vor efectua transferul banilor in contul bancar al Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca.
FUNDATIA CRESTINA PARINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile platii: „Adopta un student”)
Va invitam sa „adoptati un student", pentru a contribui si dumneavoastra la continuarea educatiei si instruirii unor copii care au ajuns in aceasta etapa datorita credintei, propriului efort si viziuni.
Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la nr de telefon 0760141744 - Florina Ionescu sau sa ne transmiteti un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Va multumim pentru efort si implicare!

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.