Schimbarea la fata

Cuvântul de învățătură al Părintelui Arsenie Boca
Extras din „SCHIMBAREA LA FAȚĂ”
„«Răsplata virtuţii e că devii Dumnezeu şi străluceşti în lumina cea
preacurată, devenind fiu al zilei aceleia neîntrerupte de întunerec... Căci s-a zis: drepţii vor străluci ca soarele...» (Sfântul Vasile cel Mare, P.G. 29,400.D)
«În plină lumină a soarelui, în lumina mare de amiaza zilei, închipuiţi-vă faţa unui om care vă vorbeşte. Îi vedeţi mişcarea buzelor, expresia schimbătoare a ochilor, îi auziţi glasul, simţiţi că cineva v-a cuprins de umeri – numai nu-i vedeţi mâinile, nici pe el, nici formele lui, ci numai o lumină orbitoare, care se întinde pe întinsul câtorva verste de jur împrejur, luminând cu raza sa limpede covorul de ninsoare care acoperă pajiştea şi pădurea. Şi ninsoare uşoară care pică în jurul meu şi a falnicului bătrân.» (Nicolae Arseniev: „Biserica răsăriteană”, pp. 93-94)
Aceasta e lumina învierii – care se arată din când în când pe feţele sfinţilor – mărturie de aici a veacului ce va să vie.”
Sursa: Părintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 110, 112.
Foto: Schimbarea la față, icoană pictată de Pr. Arsenie Boca, Biserica Sf. Nicolae - Drăgănescu

maica domnului si pruncul iisus hristos in portu

Pelerinaj la Mănăstirea Râmeț - 12-13 august 2017 - Mai avem câteva locuri
Pentru că postul Adormirii Maicii Domnului a început ieri, 1 august 2017, vă urăm un post cu mare folos sufletelor dumneavoastră! Două biserici ale Mănăstirii Râmeț sunt închinate Maicii Domnului, având ca hram Nașterea Maicii Domnului și Adormirea Maicii Domnului. La sfârșitul postului Adormirii Maicii Domnului, în zilele de 12-13 august 2017, vă invităm alături de noi într-un pelerinaj dedicat Preasfintei Născătoare de Dumnezeu la Mănăstirea Râmeț*Gura Râului** (la sud de Sibiu) și Alba Iulia - Catedrala Reîntregirii Neamului*** (Catedrala Reîntregirii Neamului este cunoscută și sub denumirile de Catedrala Încoronării și Catedrala Arhiepiscopală). Mai avem câteva locuri neocupate în autocarul nostru și vă așteptăm cu drag alături de noi!  Continuare
Foto: Icoana Maicii Domnului cu Pruncul în costume populare românești

Biserica Sf AndreiCateheză la Biserica Sf. Andrei, Drumul Taberei
Inițiem, cu participarea Pr. Prof. Nicolae Popescu și la dorința membrilor fundației noastre, ședințele de catehism de la Biserica Sf. Andrei din Dr. Taberei. Pe 3 august 2017, joi seara, pe răcoare (orele 18:00), vă invităm să luați parte la o comună și lucrătoare seară duhovnicească cu tema: Decalogul, Porunca a II-a (Să nu-ți faci chip cioplit, nici altă asemănare, nici să te inchini lor).
Membru al fundației noastre, Părintele Profesor Nicolae Popescu este absolvent al Institutului Pedagogic, Facultatea de Filologie (1963) și al Institutului Teologic din Sibiu (1975). Sfinția sa a fost inițial profesor în învățământ dar pentru că ateismul -promovat la acea vreme de comunism- este un mare păcat, a urmat Teologia și a fost apoi preoțit. Astăzi, Pr. Nicolae Popescu slujește la Biserica Sf. Andrei din Aleea Parva nr. 1, București (harta), biserică care a fost construită după planul și conducerea sa între anii 1997-2014. (Mijloace de transport în comun: 168, 268, 368, 221, 69, 90, 93 - Stația Valea Argeșului)
Pr. Nicolae editează din 1990 Revista Ortodoxă „Maran Atha - Domnul Vine!” și este autorul cărților: „Salvarea prin adevăr și iubire” (2014), „Carte de religie creștină ortodoxă” (2015), „Cântări și colinde ortodoxe” (2016).
Multumim conducerii Bisericii Sf. Andrei Parva pentru gazduirea si colaborarea la organizarea acestor seri duhovnicesti.
Foto: Biserica Sf. Andrei, Dr. Taberei (Sursa foto: Ziarul Lumina)

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.