148184 biserica draganescuCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MOARTEA CARE DOBANDESTE INVIEREA”
„Sunt foarte stranse: moartea cu invierea. Multora li se pare ca se ispraveste totul cu mormantul. Crestinul insa isi scrie pe crucea de la capatai: „Astept invierea mortilor”.
Credinciosul nu se teme de moarte, fiindca a desfiintat-o Iisus. Iisus i-a schimbat sensul, intorcandu-i altfel rostul. Acum, moartea pentru credincios e ultimul botez, ultima curatire a vietii.
Suntem in gandirea Sf. Pavel, spunand ca botezul nostru, prin care am intrat in crestinism, se desavarseste cu botezul cu care s-a botezat Iisus; si ca sfanta noastra impartasanie se implineste cu paharul pe care l-a baut Iisus.
Spre aceste sfarsituri: Botez si Pahar, - convingeri ca muntii fireste, ca trebuie nevointa, trebuie virtuti. Dar unde sfarsesc virtutile; unde duc?
Ele nu sunt scopuri in sine. Nu urmarim virtutile pentru ele insele; ele sunt mijloace pentru dobandirea Adevarului si Dumnezeu e Adevarul.
Asa intelese virtutile, cu acest rost urmarite, ele duc pe om pana la moartea pentru Adevar, ceea ce e Inviere. Ca a-ti primejdui viata pentru Dumnezeu si oameni, nu poate fi moarte, chiar trecand prin ea, ci cu atat mai vartos inviere si bucurie a invierii.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 80
(Sursa Foto)

Dragii nostri,
In armonia plina de lumina si bucurie a Sfintelor Sarbatori de Pasti, sa multumim lui Dumnezeu pentru tot darul acestor zile frumoase si pentru toata binecuvantarea pe care o revarsa asupra noastra. Fie ca Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletele si inimile voastre, sa va aduca renasterea credintei, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Iisus Hristos!
Programul nostru va reincepe cu data de miercuri, 5 mai 2021. La sediul fundatiei noastre din str. Alexandru Deparateanu nr 20, Parter, Sector 1, Bucuresti, ne veti gasi in intervalul orar 9:00-16:00. Comenzile de carte vor fi expediate dupa data de 5 mai 2021. 
Hristos a Inviat!

18a7e719897b96d85161aac65aabfec2
O calatorie de suflet la Asezamantul „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” - impresii

Va multumim tuturor celor care ne-ati fost alaturi in calatoria de suflet de sambata, 17 aprilie 2021, pe care Fundatia noastra a organizat-o in judetul Giurgiu, in cadrul careia ne-am oprit si la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, din comuna Slobozia, judetul Giurgiu unde au fost aduse toate donatiile dvs.
Va atasam cateva fotografii de unde se poate vedea starea unora dintre incaperile Centrului, precum si de la cladirea din apropiere, unde se intentioneaza ridicarea unei brutarii, care ar avea mare nevoie de reparatii la instalatii si de renovare. Acest proiect dorim sa-l sustinem financiar si sa-l ducem la bun sfarsit cu ajutorul dumneavoastra, al tuturor prietenilor, apropiatilor si membrilor Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca.
Cei care doriti sa ajutati Asezamantul cu donatii financiare, necesare inclusiv pentru achitarea facturilor de utilitati, dar si pentru a finaliza in acest an reparatiile la acoperisul cladirii cu destinatia de brutarie, puteti dona sumele in urmatorul cont: Continuare

386Trecerea pe sub masa, in Vinerea Mare
In fiecare an, in Vinerea Mare, coboram in mormant, impreuna cu Hristos, pentru ca, mai apoi, sa si inviem impreuna cu El. Aceasta coborare si ridicare din groapa mortii se face in chip simbolic, prin trecerea pe sub masa aflata in mijlocul bisericii, pe care sta intins trupul mort al lui Iisus Hristos, intiparit pe Sfantul Epitaf. Sfantul Epitaf este un obiect de cult confectionat din panza de in, matase sau catifea, pe care se afla imprimata sau pictata icoana punerii in mormant a Domnului Iisus Hristos. Continuare
 
2093ecc8 1eb6 4755 a0ef d2215c2b59c7Ajuta Fundatia redirectionand 3,5%
Cea mai simpla dar eficienta actiune de sprijinire a Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca, fara a scoate bani din buzunar, este directionarea a 3,5 % din impozitul anual pe venit catre fundatia noastra. Acest lucru se poate face acum, in lunile de inceput de an, pana la data de 25 mai 2021, data limita de trimitere a formularului completat - data postei.
Redirectionarea procentului de 3,5% din impozitul pe venit se poate face de catre orice angajat, anual, prin completarea unui formular. In cazul in care acest formular nu este depus, suma de bani existenta merge catre stat.
  Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.