Maica DomnuluiCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SAUL SI DAVID”
Pe calea mantuirii nimeni nu poate merge singur de nu se va lasa condus de mana nevazuta a Mantuitorului, prin preotii Bisericii, slujitorii Sai vazuti. Caci

schitul pahomie un colt de rai valcean 99667
Sâmbătă, 8 august 2020, vă invit în pelerinajul organizat de Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca, la Schitul Pahomie şi apoi mai sus, la Mǎnǎstirea Pǎtrunsa.

Plecarea  va fi din Piața Victoriei,  parcarea centrală, sâmbătă - 8 august 2020, ora 7 dimineața, iar întâlnirea la ora 6.30.
Primul punct de oprire este Schitul Pahomie, ascunzându-se smerit în pădurile dese de la poalele Muntelui Buila, aflat în localitatea Băile Olănești, comuna Bărbătești, județul Vâlcea, la aproximativ 30 de kilometri de orașul Râmnicu Vâlcea.

Ajungând aici vom zăbovi puțin la intrare, unde se formeazǎ o cascadǎ ce curge în zeci de firicele pe un perete de stâncǎ acoperit de mușchi, ce poartă numele de „Izvorul frumos”. NzI5OTk2ZWUzZjAyMmI4M2FlZTU1MmY1NDY2ODk5MGfoto 78412
Apoi, pătrunzînd în incinta schitului vom descoperi imaginea unei bisericuţe mici, albe, cu acoperiş de lemn care parcǎ creşte din peretele muntelui. Se spune cǎ întemeietorii sunt Pahomie monahul şi Sava Haiducul, în anul 1520. Se pare că Pahomie n-ar fi altul decât Barbu Craiovescu, ctitorul mǎnǎstirii Bistriţa Vâlceanǎ. Acesta a zidit schitul Pahomie în anul 1509, în amintirea faptului cǎ la "Izvorul Frumos", în pustietatea muntelui Buila, cǎutand drumul prin pǎdure ca sǎ ajungǎ la Sibiu, pentru a scăpa astfel de Mihnea cel Rău (care-i dǎrâmase cu tunurile ctitoria sa de la Bistriţa), şi-a gǎsit salvarea vieţii sale şi a celor care îl însoțeau în pribegie.
schitul patrunsa valcea 3După contemplarea peisajului, prindem forţe proaspete și ne pregătim de drumeție spre următorul nostru obiectiv, urmând un drum ce urcă spre Mânăstirea Pătrunsa. Aflat la 7 kilometri de orice drum de acces, acest locaș stă mărturie vieţii monahale tipice sihaştrilor din legendele româneşti. Astăzi, Pătrunsa, „schitul îngerilor” sau „schitul sihaştrilor” este loc de rugăciune pentru pelerinii îndrăzneţi care se încumetă să urce printre stânci şi prin pădurile de fag, este locul în care şi liniştea, spun monahii de acolo, produce zgomot.
Spre seară, revenind la Pahomie, ne urcăm în mașină și ne întoarcem acasă, cu sufletele încărcate de frumos și bucurie.

NOTĂ

Nivelul de dificultate al traseului de munte parcurs este unul mediu-ușor, iar durata acestuia este de aproximativ 3-4 ore dus-întors.
Echipament necesar:
- bocanci/ghete sau încălțăminte sport cu talpă aderentă.
- haine lejere;
- pelerină de ploaie
Întrucât nu avem posibilitatea să servim masa pe drum, vă recomandăm să aveți la dvs sandvișuri, fructe și apă.

Costul pelerinajului este de 110 lei/ persoană și include:
- transport cu autocarul/microbuzul ~ 470 km

Plata se poate face integral ,numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Depărățeanu nr. 20, Parter, Sector 1, București, L - V, orele 9 -15 sau prin O.P. în contul fundației noastre (specificând la detalii: „pelerinaj - 8 august”).
Dacă faceți transfer bancar, vă rugăm să trimiteți copia O.P. pe email-ul nostru: birou@fundatiaarsenieboca.ro.

În caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale, banii nu se returnează.

Vă așteptăm cu drag și bucurie alături de noi!

Afis SANZAIENE 2020 scaled e1592379548365
Vă invităm miercuri, 24 iunie, de la ora 11:30, să intrați în povestea plină de magie și de frumusețe a Sânzienelor. Ca în fiecare an, Muzeul Satului readuce în atenție tradițiile și obiceiurile acestei zile: de la împletirea coroniței din flori de Sânziene, la aruncarea ei pe casă, de la portul unei cămeşi, până la descifrarea simbolurilor cusute pe ea și participarea la târgul de Sânziene. Nu vor lipsi atelierele de creație: coronițe și cusături românești.

Bad karma: we can't find that page!

You asked for https://www.fundatiaarsenieboca.ro/table/, but despite our computers looking very hard, we could not find it. What happened ?

• the link you clicked to arrive here has a typo in it
  • or somehow we removed that page, or gave it another name
  • or, quite unlikely for sure, maybe you typed it yourself and there was a little mistake ?

It's not the end of everything though : you may be interested in the following pages on our site: