ȘTIRILE NOASTRE

sf nicolae arsenie bocaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MASURILE VREMILOR
„Libertatea omului inclina orientarile sale, undeva in centrul timpului, iar urmarile acestei inclinari sunt mai neprevazute ca a unei linii ce descrie diferite unghiuri mici la centru, dar nemasurat de mari,

...
INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

Giurgiu
Dragii noștri,

Sâmbătă, pe 8 decembrie, cu ajutorul Domnului, organizăm ultima vizită din acest an la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, într-un număr cât mai mare, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, după cum urmează:
- Produse alimentare: pui, mezeluri, ouă, ulei, cartofi, ceapă, morcovi, usturoi, cârnați, kaiser, unt, fasole uscată, borș, boia de ardei dulce, pulpe, condimente (mărar, pătrunjel, leuștean, busuioc, cimbru, oregano, tarhon), foi de dafin, delikat, drojdie uscată, esențe, zahăr vanilat, nucă de cocos, pate de porc, ciuperci, conserve de pește, dulciuri (napolitane, biscuiți, cornuri, bomboane, eugenii), fructe;
- Produse de igienă și curățenie: saci menajeri 35 l., detergent rufe, soluție pentru vase, soluție pentru pardoseli, domestos, cif, hârtie igienică, lavete, bureți pentru vase, detartrant, șampon;
- Diverse: becuri economice, capac wc, perie wc, perne, pilote, mușama, scurgător de vase.

Vă reamintim faptul că Părintele Valentin Ștefan și doamna preoteasă Veronica depun eforturi binecuvântate nu numai întru ajutorarea mamelor și copiilor găzduiți în acest centru pentru primirea victimelor violenței domestice (40 de persoane), dar și pentru sprijinirea în continuare a celor care nu pot rămâne aici după expirarea perioadei permise de lege.
Astfel, în prezent, în comuna Slobozia mai sunt ajutate 5 mame și 17 copii, iar într-o comună învecinată, Vedea, o mamă cu cei șase copii ai săi beneficiază, de asemenea, de ajutor.

Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă alăturați proiectului Fundației noastre, pentru ca această frumoasă lucrare de asistență socială și de natură profund creștină din comuna Slobozia să fie de folos pentru cât mai mulți dintre semenii noștri.

În cazul în care doriți să ajutați Așezământul cu donaţii financiare, necesare inclusiv pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:

FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: "Pentru Giurgiu")

Vă așteptăm la sediul Fundației cu donații, începând de marți, 4 decembrie, între orele 9.30 - 17.00. În cazul în care doriți să ne însoțiți, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până joi, 6 decembrie.

Persoană de contact: Simona Șandru, e-mail sandrusimona@yahoo.com

Apelăm și de această dată la persoanele care dispun de mașini și/sau dube să ne ajute cu transportarea donațiilor ce vor fi făcute și cu asigurarea unor locuri disponibile în mașini, pentru cei care vor dori să ne însoțească în această vizită.

Vă mulțumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră și pentru că sunteți alături de noi!
Dragul nostru părinte să vă aibă sub ocrotirea sa!
Doamne, ajută!

EVENIMENTE / INVITAȚII

serile filocalice
Grecia a dăruit teologiei numeroase personalităţi cu o vastă cultură patristică şi dogmatică.

Un părinte care a fost considerat în mai multe rânduri vocea înnoirii monahismului athonit din ultimele decenii, Arhim. Vasilios Gondikakis a încercat prin volumele sale să prezinte omului contemporan o altă viziune de a se apropia de Dumnezeu.

Date contact solicitant

Descriere situatie

Cu ce poate fi ajutat

 

Atentie!  Fundatia nu are posibilitatea de a verifica solicitarile primite.

In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. De asemenea, va rugam sa ii pomeniti in rugaciunea dumneavoastra!

1)       10.12.2018

Rîmba Maricela – beneficiar

Sat General Scărișoreanu, jud. Constanța

Telefon: 0747 843 366

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Mamă de 34 de ani, bolnavă de scleroză în plăci, își crește singură băiatul de 14 ani. Din micul venit constituit de pensia de invaliditate de 600 lei și alocația băiatului se plătesc chiria, medicamentele, necesitățile pentru școală și traiul de zi cu zi.

Au mare nevoie de ajutor pentru lemnele de iarnă, întrucât a venit vremea rece și costurile sunt mari. Trebuie să plătească 300 lei pentru aproximativ un metru cub. Vă rugăm să o ajutați, după puteri.

2)       05.12.2018

Lazar Vandana – beneficiar

Dumbrăveni, jud. Sibiu

Telefon: 0740 910 396

Familie cu 4 copii, între 3 luni și 6 ani, locuiesc într-o casă din pământ, din care  folosesc doar o cameră. Tatăl are probleme de sănătate și trăiesc cu toții din ajutorul social și alocații.

Primesc hăinuțe, alimente, pături călduroase, o sobă sau un godin. Pot fi contactați telefonic.

3)       03.12.2018

Mireuță Viorel – beneficiar

Dorohoi

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

În vârstă de 60 ani, pensionar, singur, dl Mireuță a fost diagnosticat cu carcenom scrumos laringian, în luna martie a acestui an. Stadiul bolii este foarte avansat, însă își dorește să mai trăiască. Neavând familie, singura sursă de venit este pensia de handicap și un ajutor de la un fost coleg de serviciu.

Necesarul lunar ar fi de 1500-2000 lei, pentru o supravețuire la limită: tratamente, drumuri la spital, bandaje, naturiste, puțina hrană, diverse necesități. Nu are nici jumătate din această sumă și de aceea are nevoie de ajutorul semenilor.

IBAN: RO25RNCB0044160007220003

RO41RNCB0044160007220006 (Eur)

4)       08.11.2018

Cloșcă Violeta – beneficiar

Brăila

Telefon: 0752 991 930

Doamna Cloșcă, 47 ani trăiește din cerșit. Suferă de glaucom accentuat, pierzându-și aproape complet vederea. De asemenea, în urma unui accident grav nu își mai poate folosi o mână. Locuiește într-o cameră de cămin social, în condiții de supraviețuire (încălzește apă cu fierbătorul, neavând frigider sau aragaz).

Din cauza datoriilor acumulate la întreținere și chirie pe 3 luni (500 lei) riscă să își piardă locuința, avand preaviz de evacuare și sistându-se deja caldura. Cine poate să o ajute să nu își piardă adăpostul în prag de iarnă, o poate suna la nr tel afișat.

5)       05.11.2018

Ene Elena – mama

București

Telefon: 0722 308 809

Alex este un adolescent de 14 ani, a cărui copilarie a fost sufocată de o boală nemiloasă - neuroblastom, un tip de cancer frecvent la copii. În momentul de față, boala a recidivat. De 14 luni nu a părăsit spitalul din Istanbul. Deși gravitatea cazului este mare, evaluările recente i-au facut pe medici să spere și să își facă un plan de tratament pentru Alex, care are și el un moral pozitiv.

Deși cheltuielile de spitalizare au depășit suma de 420000 euro și mai urmează câteva faze de tratament, părinții fac toate eforturile să susțină aceste cheltuieli, având mare nevoie și de ajutorul semenilor.

Titular: Ene Elena Georgeta 

RO47RNCB0092062795240003 - lei

RO74RNCB0092062795240002 - eur

Cod SWIFT : RNCBROBU

6)       02.11.2018

Aura Banu – mama

Amara, jud Ialomița

Telefon: 0767 604 184

Mama a 10 copii, între 1 an și 17 ani, ne cere ajutorul pentru a se putea descurca cu cheltuielile legate de creșterea copiilor, dintre care șase merg la școală. În prezent familia trăiește din alocații și indemnizații de creștere a copilului celui mai mic.

Orice ajutor este binevenit: alimente, bani, hainuțe/ încălțări.

Cele două fete mai mari (15 și 16 ani) au nevoie de geci de iarnă (38) și ghete (39); la fel și băiatul de 16 ani (geacă nr 38 și ghete nr 40).

7)       25.10.2018

Marcu Nicoleta – beneficiar

Constanța

Telefon: 0726 903 312

Mama unei fetițe de 7 ani, născută cu tumoră cerebrală benignă și cu piciorușe varus equin. Pânăa la ora actuală, a suportat multiple operații la picioare, unul rămânând încă să fie corectat.

Nu au niciun ajutor de la familie, tatăl a plecat la scurt timp după naștere. Singurele venituri constante sunt alocația și pensia de însoțitor, care trebuie reînnoită la doi ani.

În toamna acestui an, suportând pentru o perioadă un tratament cerebral cu raze, nu a putut merge sa reînnoiască certificatul de handicap, astfel că au pierdut pentru două luni asistența socială.

Au nevoie de ajutor temporar, pentru mâncare și pampers necesari fetiței.

8)       10.10.2018

Crăciun Luminița – beneficiar

Constanța

Telefon: 0760 870 369

Doamna Crăciun este într-o suferință accentuată, care durează de mai mulți ani. Starea de sănătate se agravează continuu din cauza sărăciei și a lipsei de tratament: hemoragie continuă, anemie clinică, stări de leșin dese, dureri foarte mari. Fără asigurare medicală, primește doar un ajutor sumar în serviciul de urgență. Trebuie să plătească pt orice consultație și orice tratament medical.

Dna Luminița dorește să își poată relua lucrul și existența normală. Are nevoie de ajutor pentru necesitățile medicale: asigurare medicală, tratament lunar (endocrinologic, fier, calciu). De asemenea, locuiește în frig și de multe ori rămâne nemâncată. Vă rugăm să o ajutați după putere.

9)       01.10.2018

Toma Gabriela – beneficiar

Com. Poiana Lacului, jud. Argeș

Telefon: 0749 763 497

Doamna Toma, 46 ani, trăiește împreună cu fiica de 11 ani și mama pensionară. Nu are un loc de muncă și nu reușesc să se descurce, doar cu alocația fetei și pensia mamei.

Au nevoie de ajutor pentru a-și putea cumpăra lemne.

10)   20.08.2018

Stan Mitică – beneficiar

Com. Niculițel, jud. Tulcea

Telefon: 0747 307 659

Dl Stan, 53 ani, are tetrapareză spastică și alte afecțiuni. Cu ajutorul oamenilor miloși, a reușit să își construiască două camere la roșu și de mai mult timp se străduiește să le finalizeze pentru a fi locuibile. În prezent dorește să facă branșarea la curentul electric, să monteze uși și geamuri, să tencuiască exteriorul.

Suma necesară finalizării lucrărilor se ridică la 5000 lei. Dacă doriți să îl ajutați, orice contribuție va fi de folos.

11)   10 iulie 2018

Alexe Mihaela - beneficiar

Gura Văii - Mehedinți
Telefon: 0748 789 764

Doamna Alexe, 50 ani, locuiește cu cei 3 copii intr-o cămăruță într-un bloc de nefamiliști cu toaleta la comun.

Doi dintre copii sunt bolnavi grav: un băiat de 22 de ani are depresie cronică sub tratament și alte probleme psihice, iar fata de 25 de ani are probleme la creier și paralizie. Băiatul face atacuri de panică dacă nu-și mai poate lua tratamentul, din lipsă de bani. Fetița cea mică are 8 ani.

Soțul doamnei Alexe are probleme psihice grave si nu ii ajută deloc.

Fiica a fost operată recent pe creier, reiesind o tumoră canceroasa.

Are nevoie de bani pentru mâncare pentru toți, bani de pampers și tratament pentru fata de 25 ani. Dacă aveți la dispoziție hăinuțe pentru fata de 8 ani si incălțăminte mar 31, vă rugăm să o ajutați.

* Datele personale ale beneficiarilor sunt publicate cu acordul acestora, pentru a fi contactati de catre cei care doresc sa ii ajute. Acestea vor fi pastrate de catre Fundatie pe termen limitat, exclusiv in scopuri de verificare ulterioara (mai multe detalii aici)

0
0
0
s2sdefault

Giurgiu
Dragii noștri,

Sâmbătă, pe 8 decembrie, cu ajutorul Domnului, organizăm ultima vizită din acest an la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

0
0
0
s2sdefault

Vl.Plopului 18 19.11.2018
Dragi prieteni,

La întoarcerea de la Valea Plopului, vizita noastră din 17 - 18 noiembrie 2018, doamna Daniela Petcovici, ne transmite următorul mesaj:

Revenind din tabăra de la Valea Screzii, din ultima vizită a fundației noastre în anul 2018, dorim să vă mulțumim tuturor celor care ați participat și de data aceasta cu tot ceea ce ați putut, la proiectul nostru.

0
0
0
s2sdefault

valea plopului noiemb 2018
Dragi prieteni,


În aceste zile premergătoare postului Crăciunului ne pregătim să vizităm pentru ultima oară în acest an, în zilele de 17-18 noiembrie 2018, tabăra de la Valea Plopului și Valea Screzii. Vom avea activități, vom avea și socializare, dar și comuniune duhovnicească.
În plus, la fața locului se va deplasa împreună cu noi și o echipă stomatologică, pentru consultarea gratuită a 100 de copii.

Vă invităm să ne fiți alături, printr-una din modalitățile de mai jos: 

0
0
0
s2sdefault

asezamantul Slobozia
Dragii noștri,

Sâmbătă, 27 octombrie 2018, cu ajutorul Domnului, organizăm o nouă vizită la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.
Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, într-un număr cât mai mare, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, după cum urmează:

0
0
0
s2sdefault

22 23sept V.Plopului
Dragi prieteni,

La întoarcerea de la Valea Plopului, vizita noastră din 22 - 23 septembrie 2018, doamna Daniela Petcovici, ne transmite următorul mesaj:

0
0
0
s2sdefault
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz