ȘTIRILE NOASTRE

CruceaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „M A R E L E   E X A M E N " «Oricine voieste sa vina dupa Mine sa se lapede de sine, sa-si ia crucea sa in fiecare zi si sa-Mi urmeze Mie!»
(Marcu 8,34 si Luca 9,23)”
„CRUCEA: podoaba Bisericii, lauda lui Pavel, semnul Fiului Omului, semnul sfintei cruci, suferinta noastra cea

...
INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

Manastirea Sambata
A devenit o tradiţie frumoasă, ca la sfârşit de septembrie, să mergem în pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveanu, astfel că şi în acest an vă invităm pe toţi cei ce îl îndrăgesc pe Părintele Arsenie, să participați la evenimentul nostru din perioada 28 - 30 septembrie 2018. Costul acestui pelerinaj este de 280 lei/ persoană și include următoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopți de cazare în camere duble(cu 2 paturi și baie proprie), 4 mese: vineri - masa de seară, sâmbătă - micul dejun și masa de seară, duminică - prânzul.
Regăsiți în rândurile ce urmează informații generale despre programul acestui pelerinaj. Pentru a ne bucura pe deplin, pe parcursul celor 3 zile ne așteaptă și alte surprize plăcute.

Cu ajutorul Maicii Domnului, întâlnirea va fi vineri dimineață, 28 septembrie 2018, la ora 6.30, iar plecarea la ora 7.00, în Piața Victoriei, Parcarea Centrală, pentru a ne îndrepta către mănăstirea de suflet a Fundației noastre: Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, urmând traseul: București -Ploiești - Sinaia - Mărcuș - Chichiș - Mănăstirea Brâncoveanu. 
Vineri, 28 sepembrie 2018 ne vom revedea cu „îngerii” de la Mănăstirea Mărcuş. 

marcus(Sursa foto)

Ctitorie a Maicii Starețe Serafima Comșa, construcție începută din 1991, mănăstirea este situată pe un „loc sfânt”, care de secole adăpostește, succesiv, așezăminte monahale ridicate și apoi distruse.

În anul 1950, Suzana Comșa a ridicat, de una singură, o mănăstire întreagă, biserica, câteva chilii și un mic paraclis, care au fost distruse de comuniști în anul 1973.
Părintele Arsenie Boca spunea despre acest loc : "măi, voi nu aveți idee ce loc este ăsta! Ăsta e un loc sfânt. Vor cânta îngerii din cer aici, căci e sfințenie mare...! ... Suzana, tu vei face mănăstire acolo, dar nu va ține mult. Nu voi mai fi eu atuncea și nu vei mai trăi nici tu, când cineva din neamul tău o va ridica iarăși și va dăinui." Și a venit rândul maicii Serafima, nepoata Suzanei Comșa, care la nici 23 de ani era stareță peste o poiană goală.

biserica chichis 1(Sursa foto)

Ne continuăm drumul poposind la Biserica „Sfânta Treime” din satul Chichiș, județul Covasna, pentru a ne închina la icoana Maicii Domnului cu Pruncul, pictată de Părintele Arsenie Boca, minune pe care Sfântul Ardealului a dăruit-o bisericii din această localitate.
După acest popas ne îndreptăm către „Academia Sâmbăta”, pentru cazare și masă.
Sâmbătă, 29 septembrie 2018, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom pleca la pas, pe valea Sâmbetei, să urcăm câteva ore până la Chilia Părintelui Arsenie Boca. După ce ne vom întoarce,  ne vom întâlni cu toți participanții la un cuvânt ziditor de suflet.
Duminică, 30 septembrie 2018, participăm la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Paraclisul Mănăstirii Sâmbăta, apoi cu sufletele pline de bucurie, ne vom îndrepta către casele și familiile noastre.

Înscrierile și plata integrală pentru pelerinaj se fac până pe data de 17 septembrie 2018 inclusiv.
Plata se poate face numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Deparateanu nr. 20, Parter, interfon 002, Sector 1, Bucuresti,
L - V, orele 9 -15 sau prin O.P. în contul fundatiei noastre (specificând la detalii: „pelerinaj Sâmbăta septembrie 2018 și numele pelerinului”). Dacă faceți transfer bancar, vă rugăm să trimiteți copia O.P. pe email-ul nostru: birou@fundatiaarsenieboca.ro.

NOTĂ: Avansul plătit nu va putea fi restituit, în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!

EVENIMENTE / INVITAȚII

Turghidatinpalatulregal
Sâmbăta aceasta, 15 septembrie 2018, vor avea loc tururi ghidate în Spațiile Istorice ale Fostului Palat Regal, începând cu orele 11.30, 14.00 şi 16.30.

VP
Dragi prieteni,

Cu bucurie și nerăbdare ne pregătim pentru vizita de la Așezământul de la Valea Plopului/ Valea Screzii, din
22 - 23 septembrie 2018. Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă alăturați dorinței noastre de a îmbogăți proiectul Valea Plopului cu mai multă căldură și mai mult folos!

Cu ajutorul lui Dumnezeu vom putea duce donațiile necesare și în plus vom fi însoțiți de voluntarii inimoși ai taberei „Zilele Prieteniei”. 

0
0
0
s2sdefault

Date contact solicitant

Descriere situatie

Cu ce poate fi ajutat

 

Atentie!  Fundatia nu are posibilitatea de a verifica solicitarile primite.

In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. De asemenea, va rugam sa ii pomeniti in rugaciunea dumneavoastra!

1)       04.09.2018

Cloșcă Violeta – beneficiar

Brăila

Telefon: 0752 991 930

Doamna Cloșcă, 47 ani, suferă de glaucom accentuat, pierzându-și aproape complet vederea. De asemenea, în urma unui accident grav nu își mai poate folosi o mână. Locuiește într-o cameră de cămin, în condiții de supraviețuire (încălzește apă cu fierbătorul, neavând frigider sau aragaz) și trăiește din cerșit.

Din cauza datoriilor acumulate (800 lei la întreținere și 400 lei la gunoi) riscă să își piardă locuința.

Ar mai avea nevoie de ajutor pentru mâncare și pentru operația de glaucom, pentru a încerca să își salveze vederea.

2)     01.09.2018

Popa Roxana - beneficiar din Sibiu

Adresa: Popa Roxana, Str. Țiglari, Bl. B4, Et. 2, Ap 77, Localitate Sibiu, Județul Sibiu

Popa Roxana este elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic din Sibiu și este crescută doar de tatăl său. Când Roxana avea 2 ani mama sa a plecat la Domnul. Tatăl său este pensionar și veniturile sunt foarte mici. Mobila din casă este foarte veche și în mare parte nefuncțională. Din cauza veniturilor foarte mici, Roxana are nevoie de ajutor financiar pentru meditații la școală (matematică și engleză), pentru rechizite pentru început de an școlar, pentru a cumpăra mobilă sau mobilă folosita dar care să fie funcțională.

3)       20.08.2018

Stan Mitică – beneficiar

Com. Niculițel, jud. Tulcea

Telefon: 0747 307 659

Dl Stan, 53 ani, are tetrapareză spastică și alte afecțiuni. Cu ajutorul oamenilor miloși, a reușit să își construiască două camere la roșu și de mai mult timp se străduiește să le finalizeze pentru a fi locuibile. În prezent dorește să facă branșarea la curentul electric, să monteze uși și geamuri, să tencuiască exteriorul.

Suma necesară finalizării lucrărilor se ridică la 5000 lei. Dacă doriți să îl ajutați, orice contribuție va fi de folos.

4)       10 iulie 2018

Alexe Mihaela - beneficiar

Gura Văii - Mehedinți
Telefon: 0748 789 764

Doamna Alexe, 50 ani, locuiește cu cei 3 copii intr-o cămăruță într-un bloc de nefamiliști cu toaleta la comun.

Doi dintre copii sunt bolnavi grav: un băiat de 22 de ani are depresie cronică sub tratament și alte probleme psihice, iar fata de 25 de ani are probleme la creier și paralizie. Băiatul face atacuri de panică dacă nu-și mai poate lua tratamentul, din lipsă de bani. Fetita cea mica are 8 ani.

Sotul doamnei Alexe are probleme psihice grave si nu ii ajuta deloc.

Fiica a fost operata recent pe creier, reiesind o tumora canceroasa.

Are nevoie de bani pentru mancare pentru toti, bani de pampers si tratament pentru fata de 25 ani. Daca aveti la dispozitie hainute pentru fata de 8 ani si incaltaminte mar 31, va rugam sa o ajutati.

5)       27 iunie 2018

Crăciun Luminița – beneficiar

Constanța

Telefon: 0760 870 369

Doamna Crăciun este într-o suferință accentuată, care durează de mai mulți ani. Starea de sănătate se agravează continuu din cauza sărăciei și a lipsei de tratament: hemoragie continuă, anemie clinică, stări de leșin dese, dureri foarte mari. Fara asigurare medicală, primește doar un ajutor sumar în serviciul de urgență. Trebuie să plătească pt orice consultație și orice tratament medical.

Dna Luminița doreste să își poată relua lucrul și existența normală. Pentru aceasta are nevoie de asigurare medicală lunară (190 lei) și de ajutor pentru a-și procura tratamentul lunar (endocrinologic, ginecologic, fier, calciu).

6)       16 aprilie 2018

Enache Nicoleta – beneficiar

Jud. Ialomița

Telefon: 0769970110

Tânără în vârstă de 25 de ani, cu un copil de 2 ani și jumătate în întreținere. Este despărțită de tatăl copilului, care are familie și alți doi copii. Este bolnavă de hepatită cronică de tip C și cum nu lucrează nici nu are asigurare medicală. Tot din această cauză nu își poate asigura tratamentul cu Interferon. Copilul este de asemenea bolnav și are probleme de dezvoltare.

Are nevoie de hrană și ajutor bănesc, pentru copil și pentru dânsa.

7)       02 aprilie 2018

Golea Mihai  – beneficiar

Poiana Tapului – Bușteni

Telefon: 0730164444

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Dl Golea, 47 ani are metastază la plămâni și face citostatice, tratamentul lunar costând 500 de lei. Pensia de handicap este de 280 lei pe lună.

Soția este și ea bolnavă de diabet și lucrează pentru un salariu foarte mic.

Are nevoie de ajutor financiar pentru tratament.

8)       26 februarie 2018

Berea Agripina – beneficiar

Sat Drăgești, com. Todirești, jud. Vaslui

Telefon: 0740 959 250

Doamna Agripina e mama a trei copii, din care pe cei care mai sunt acasă (băiat 14 ani și fată cls XII, premiantă și olimpică) îi crește din alocații. Suferă de spasmofilie și osteoporoză în grad avansat, care a dus la căderea dinților. Pentru că de câțiva ani nu mai mănâncă/ mestecă normal, acum are complicații stomacale și dureri, pt care nu își permite pastile.

Costul estimativ al tratamentului necesar – extracții și proteze (5600 lei) reprezintă o cheltuială pe care nu și-o poate permite, mai ales în condițiile în care fiica mijlocie este la sfârșitul anilor de liceu. Dacă o puteți ajuta cu orice sumă, contul IBAN este RO41RNCB0262054511060004. Titular: Berea Agripina

9)       25 Ianuarie 2018

Andreea

Bacau

Mama a doi copilasi, Serafim si Ana este inchisa la penitenciarul Bacau si toti trei traiesc suferinta mare a despartirii.

Au nevoie de rugaciune .

De pomenit la rugaciune pe Andreea, Ana si Serafim

* Datele personale ale beneficiarilor sunt publicate cu acordul acestora, pentru a fi contactati de catre cei care doresc sa ii ajute. Acestea vor fi pastrate de catre Fundatie pe termen limitat, exclusiv in scopuri de verificare ulterioara (mai multe detalii aici)

0
0
0
s2sdefault

vizita la giurgiu
Doamne, ajută!

Mulțumim celor care au făcut posibilă vizita de sâmbătă, 25 august la Așezământul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu, prin donații în bunuri și în bani și prin asigurarea transportului.

0
0
0
s2sdefault

Sf.Arhangheli Giurgiu
Dragii noștri,

Sâmbătă, 25 august 2018, cu ajutorul Domnului, organizăm o nouă vizită la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

0
0
0
s2sdefault

zileleprieteniei
Cu ajutorul lui Dumnezeu și al Maicii Domnului, în perioada 30.07 - 3.08.2018 am organizat tabăra „Zilele prieteniei la Valea Plopului”.
În cele cinci zile, copiii din Valea Screzii au participat la ateliere de lucru utile și folositoare în viața de zi cu zi: croitorie, olărit, comunicarepovestile și folosul lormânuțele harnice

0
0
0
s2sdefault

Slobozia 30 iunie 2018
Dragii noștri prieteni,

La întoarcerea de la Așezământul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Slobozia județul Giurgiu, vizita noastră din 30 iunie 2018, doamna Simona Șandru, coordonatoarea acestui proiect, ne transmite următorul mesaj:

0
0
0
s2sdefault
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz