Parintele Paisie Aghioritul – un dar al lui Dumnezeu catre oamenii epocii noastre

Dumnezeu a randuit ca pe 25 iulie 1924 sa rasara in binecuvantatul pamant al Capadociei - cel care a odraslit unii din cei mai mari Sfinti Parinti ai Bisericii Ortodoxe1 - o floare preafrumoasa si mult inmiresmata: Cuviosul Paisie Aghioritul.

icoanaMaiciiDomnului prodromita

lcoana Maicii Domnului numită „Prodromița" este una dintre icoanele făcătoare de minuni, păstrate în Schitul românesc Prodromu, în Sfântul Munte Athos. Prăznuirea acestei icoane are loc în fiecare an, pe data de 12 iulie, cu prlveghere de întreaga noapte. Schltul Prodromu mai păstreaza șl alte lcoane făcătoare de minuni, printre care: icoana Sfântului Ioan Botezătorul și icoana Maicii Domnului Apărătoarea de Foc.

5fb71055468b6689dcfe1a4a4aaa6155

INEDIT : Despre ALEGEREA LUI IISUS HRISTOS CA ARHIEREU ÎN SINEDRIUL EVREIESC!

Motto:

„Din cuvintele tale te voi judeca, slugă vicleană” (Lc. 19, 22) şi „vei fi osândit.” (Mt. 12, 37)

Cuvânt al Sf. Neofit Zăvorâtul din Cipru la Sfânta şi Marea Joi

[...]

Dar fiindcă cuvântul a început a vorbi despre arhieria lui Hristos şi a aduce dovezi din mărturii scripturistice, nu mă voi lenevi să amintesc şi de o istorisire pe care un dregător dintre iudei, pe nume Teodosie, a descoperit-o în taină unui creştin, Filip, vânzătorul de argint, în temeiul prieteniei. Căci Filip îl îndemna prieteneşte pe Teodosie să se boteze şi să devină creştin. Iar Teodosie, străpuns la inimă fiind, îi zice lui Filip: „Eu îţi voi încredinţa ţie o taină ascunsă, pe care nici creştinii, nici majoritatrea iudeilor nu o cunosc”.

Din seria „Pro Memoria – Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”

Părintele Arhimandrit Dometie Manolache de la Mănăstirea Râmeţ – Alba (1924 – 1975) - un autentic erou al credinţei

Introducere

Părintele Arhimandrit Dometie Manolache a fost, aşa după cum afirma Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, "un erou al credinţei, un suflet de mare sfinţenie şi puritate". Personalitatea sa sintetizat-o foarte elocvent, Episcopul Emiliam Birdaş al Alba Iuliei, la înmormântarea Părintelui Dometie, în ziua de 6 iulie 1975, în urmă cu 42 de ani:

Protosinghelul Nicodim Măndiţă: Să citim şi să dăruim cărţi creștine!

parintele nicodim mandita

Părintele Protosinghel Nicodim Mândiţă de la Mănăstirea Agapia – Neamţ (1889 – 1975) - un autentic propovăduitor al Bisericii, un veritabil mărturisitor al lui Iisus Hristos şi un însemnat erou al credinţei creştine

Subcategorii

Abonare Newsletter