Dna Aspazia Otel Petrescu a„Aspazia, iti dau cuvant de invatatura de respectat pana la sfarsitul vietii tale: Cel ce vrea sa scada la crucea lui, mai mult isi adauga.” - Cuvintele Parintelui Arsenie Boca pe care le-a pastrat adanc in suflet, pana in ultima clipa a vietii sale aici, pe pamant, doamna Aspazia Otel Petrescu. La acest ceas se vor fi reintalnit cele doua suflete, cei doi marturisitori ai lui Dumnezeu: Parintele Arsenie Boca si Aspazia Otel Petrescu.

Aceste cuvinte lucratoare si ziditoare ne-au fost transmise si noua, membrilor Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca, la ultima filmare pe care Bunul Dumnezeu ne-a ingaduit-o in casa domniei sale. 

0
0
0
s2sdefault

DateCONTACT

INFORMAŢII GENERALE:

NOUA LOCAŢIE din data de 19.03.2018:

Adresa: Str. Alexandru Depărățeanu nr 20, Parter, Sector 1, Bucureşti
Telefon: 021-223.2496; 0724.271.236

PROGRAM: luni - vineri: 09:00 - 15:00

Vizualizare hartă mărită pe google map

harta2FCPrABClick pe hartă pentru a mări 


PERSOANE DE CONTACT:

Daniela Petcovici - Coordonator: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Florina Ionescu - Departament Relații cu Publicul: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cristian Filip
- Preşedinte: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cei care doresc să devină membri ai fundaţiei sau vor să sponsorizeze proiectele noastre sau să ofere idei, sugestii sunt rugaţi să ne contacteze la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Cont IBAN pentru donaţii, cu rugămintea de a ne contacta atunci când doriţi să realizaţi un transfer bancar
 FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA

C.U.I: 252 36 717

RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000

Banca Românească – Sucursala Domenii

0
0
0
s2sdefault
Pe 27 noiembrie 2012 am plecat spre Mănăstirea Prislop, acolo unde, în fiecare an la sfârşit blând de noiembrie, la comemorarea Părintelui nostru drag, Arsenie Boca, merg mii de români, din toate colţurile ţării şi chiar din afara ţării, pentru a se ruga si a se închina la mormântul celui care cu atâta iubire îi ajută pe toţi cei care îi cer ajutorul.

27 noiembrie 2012
- Pe drumul spre Prislop am oprit în defileul Jiului, la Mănăstirea Lainici. Acolo cu doar câteva zile în urmă fusese zi de mare bucurie duhovnicească, unul dintre cele două hramuri ale mănăstirii, Intrarea în biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie 2012). Ne-am rugat icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Grabnic Ascultătoare”, unicat în ţara noastră, adusă aici în 2006 de la Muntele Athos. Apoi ne-am închinat la moaştele Sf. Irodion (Sfânt canonizat aici la data de 1 mai 2011) şi ne-am amintit cu drag şi ne-am rugat pentru odihna veşnică a Părintelui Adrian Făgeţeanu - fost deţinut politic în perioada comunistă - care pe data de 1 octombrie 2011 a fost înmormântat la Mănăstirea Lainici.

Drumul  nostru a continuat către biserica de la Densuş, despre care Nicolae Iorga declara că este cea „fără de pereche în toată românimea”, în timp ce părintele Dumitru Stăniloae o considera „minune a geniului românesc”. Aici, la Densuş, sunt primele dovezi ale vieţii monahale româneşti. Scăpată cu adevărat miraculos de toate prigonirile care s-au abătut asupra Transilvaniei de-a lungul timpului, această biserică este dovada tăcută a continuităţii credinţei şi religiei creştine.

În seara zilei de 27 noiembrie 2012 am ajuns la Prislop
, acolo unde fiecare dintre noi şi-a aşezat în genunchi inima la mormântul părintelui Arsenie Boca şi i-am spus ca unui duhovnic al sufletului nostru toate grijile şi necazurile noastre, toate temerile, speranţele şi rugăciunile noastre, ştiind că părintele pe toate le va asculta şi va găsi o rezolvare, cea mai bună pentru sufletele noastre, aşa cum ne-a promis înainte de plecarea sa la Domnul.


28 noiembrie 2012 - Pomenirea Părintelui Arsenie Boca la 23 de ani de la trecerea sa la Domnul.

La altarul de vară, construit şi cu ajutorul nostru, s-a săvârşit Sfânta Liturghie de către un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, condus de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului alături de care s-au aflat Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, Preasfinţitul Daniil, Episcopul Daciei Felix şi Preafinţitul Paisie, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Presfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a mulţumit oaspeţilor şi credincioşilor pentru dragostea cu care prăznuiesc mutarea la cele veşnice a Părintelui Arsenie iar Preafinţitul Paisie Lugojanul a evidenţiat importanţa trăirii unei vieţi creştine în cadrul familiei. Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a evidenţiat rolul pedagogic al învăţăturii Părintelui Arsenie Boca, spunând că: “Părintele Arsenie Boca nu a învăţat ceva nou, nu a inovat ceva ci a prezentat în duhul cel mai autentic învăţătura Filocalică”.
A urmat slujba parastasului şi procesiunea la mormântul părintelui.

Am plecat spre Bucureşti cu inima încărcată de bucurie, am văzut că la Mănăstirea Prislop s-au încheiat lucrările la Altarul de vară. Acest lucru a fost posibil DOAR CU  AJUTORUL DUMNEAVOASTRĂ,  al celor care aţi răspuns iniţiativei Fundaţiei noastre de a participa la proiectul de la Mănăstirea Prislop
Vă reamintim care au fost obiectivele acestui proiect: construcţia Altarului de vară - obiectiv gândit cu ani în urmă de Părintele Arsenie Boca (după spusele Maicii Stareţe Pavelida), construcţia pangarului  precum şi montarea pavelelor  în jurul mănăstirii şi pe aleea de la Biserică până la cimitir. Sperăm  ca şi  restul lucrărilor să poată fi realizate cu succes !
Strădaniile celor care au lucrat acolo, tot ajutorul pe care l-am primit din partea dumneavoastră, rugăciunile noastre şi ajutorul primit de la Dumnezeu, împreună cu rezultatele minunate ale acestui proiect să fie toate un omagiu adus celui care nu încetează să ne descopere, în fiecare zi, "Cărarea Împărăţiei", Părintele Arsenie Boca!

Vom continua, cu sprijinul dumneavoastră, implicarea în acest proiect cu credinţa că vom putea împreună să ne bucurăm de aceste realizări la Prislop. Responsabilă de acest proiect este doamna Simona Bănaru: telefon 0730 122 770, e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Pentru mai multe detalii şi pentru orice fel de ajutor pe care ni-l puteţi da, vă rugăm să o contactaţi (Luni-Vineri) până în ora 19.00.

Pe data de 22 octombrie 2012, cu voia Domnului, a Părintelui Arsenie Boca şi cu ajutorul dumneavoastră implicarea noastră în proiectul de la Mănăstirea Prislop, proiect unde Fundaţia noastră a fost coparticipant, era deja o realitate, aşa cum puteţi vedea în fotografiile de mai jos!

Puteţi vedea mai jos imagini surprinse de aparatul de fotografiat în timpul pelerinajului făcut la Prislop în zilele de 27-28 noiembrie 2012.
0
0
0
s2sdefault

În data de 16.03.2012 la Restaurantul Creştin Barca s-a desfăşurat un minunat eveniment dedicat Părintelui Ghelasie  - atelier de lucru - prepararea pâinii pustniceşti, organizat de conf. dr. Liviu Bogdan Vlad. Evenimentul s-a desfăşurat sub auspiciile Editurii Platytera şi restaurantului Barca. Imagini găsiţi mai jos!

 

0
0
0
s2sdefault
La sfârşitul săptămânii trecute (12-13 septembrie 2009) am mers în pelerinaj către  Mănăstirea Petru Vodă, unde am avut marea bucurie de a sta de vorbă cu (probabil) cel mai mare duhovnic al zilelor noastre: Părintele Iustin Pârvu, care, cu multă dragoste şi veselie, ne-a vorbit despre unele probleme mereu actuale: degradarea valorilor morale ale societăţii, situaţia tineretului, plecarea oamenilor la muncă în străinatate, criza economică din România, sfârşitul lumii, ecumenismul şi unirea bisericilor. Am înregistrat  acest dialog, din care în curând, veţi găsi fragmente pe site-ul fundaţiei noastre.

Duminică ne-am oprit la Mănăstirea Sihăstria, unde am participat la Sfânta Liturghie, Ne-am rugat la mormintele Părinţilor Cleopa Ilie şi Paisie Olaru, având şansa de a primi şi binecuvântare chiar în chilia Părintelui Cleopa de la părintele Nifon.

La întoarcerea spre casă am poposit la Hanul Ancutei, iar în cele câteva ore care au mai urmat până la întoarcerea în Bucureşti, am rememorat cu emoţie momentele de mare încărcătură spirituală trăite alături de Părintele Iustin şi la Mănăstirea Sihastria în aceste două zile.

Vă invităm să vă bucuraţi de câteva imagini din această minunată călătorie şi aşteptam cu drag să ne însoţiţi la următoarele pelerinaje!
 


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz