69029 icoanaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „AMARACIUNE DIVINA.”
„Desavarsirea lui Iisus e, printre altele, stralucita si de linistea Sa supra-omeneasca in fata suferintei, in capacitatea Sa de suferinta: nu ca un resemnat sau condamnat neputincios, ci ca unul ce implineste activ
marele Sens al Providentei, care va mantui pe

WhatsApp Image 2019 03 09 at 21.44.12 2
Dragi prieteni,

Cu ajutorul Maicii Domnului, sâmbătă, pe 21 septembrie 2019, organizăm o nouă vizită la copiii de la Valea Plopului și Valea Screzii.
Iată cum ne puteți ajuta și vă puteți implica pentru pregătirea acestei vizite:

A: Participarea la colecta de produse și bani
Necesitățile pentru această dată sunt următoarele:

- Achiziționarea unui aspirator profesional pentru întreținerea bibliotecii acestui așezământ.
Donațiile se pot face prin bancă în contul nostru:
FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717

RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii (de specificat la detaliile plății: "Pentru Valea Plopului")
sau numerar,  la sediul fundației din str. Alexandru Depărățeanu, nr. 20, parter, interfon 002, sector 1, București
- Alimente: piept de pui, pulpe pui, ouă, ficat de pui, mezeluri, conserve fasole verde, ciuperci, mazăre, roșii, icre, conserve pește, fructe și legume proaspete (colectarea acestor alimente se va face doar în ziua de vineri, 20 septembrie)
- Produse de menaj: pastile de cloramină Javel, pungi și saci de gunoi (35-120 l), detergent pentru rufe, rolă hârtie, soluții curățenie, soluție de geamuri, Cif, Domestos, detergent de vase,
- Produse de igiena: șampon, pastă de dinți, șampon și săpun antiparazitar, absorbante dama, hârtie igienica, șervetele umede

Punct de colectare: Str. Alexandru Depărățeanu, nr. 20, parter, interfon 002, Sector 1, București. Colectarea se va efectua în perioada 17 - 20 septembrie  2019, orele 9 -15 (cei care nu se pot încadra în program sunt rugați să ne contacteze la nr. de tel.  0760.141.744 / 0724.271.236 - Florina Ionescu).

B: Voluntariat pentru transportarea darurilor

Transportarea donațiilor se va face exclusiv prin voluntariat. Mulțumim tuturor membrilor și prietenilor fundației care ajutați ca produsele să ajungă la destinație. Vom primi cu bucurie persoane dornice sa ne însoțească în această vizită, în limita locurilor disponibile și în ordinea înscrierii.
În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport, vă rugăm să anunțați coordonatorul până joi, 19 septembrie 2019, la adresa de email: stefaniapauciuc@gmail.com sau telefon: 0722.310.998.

C: Popularizarea acțiunii

Ne puteți ajuta fie cu produse dintre cele solicitate, fie cu transportul acestora și cu jertfa din timpul liber, fie prin a face cunoscută această inițiativă în rândul cunoștințelor dvs.
Povestiți despre acțiune prietenilor și cunoscuților dumneavoastră.
Trimiteți-ne adresele de e-mail ale celor interesați să fie informați sau oferiți-le datele de contact ale coordonatorului.
Întâlnirea de sâmbătă, 21 septembrie 2019, va fi la sediul fundației la ora 9:00 (organizarea și încărcarea mașinilor), iar plecarea se va face la ora 9:30.

Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rog să mă contactați la adresa de email: stefaniapauciuc@gmail.com sau la telefonul 0722.310.998.

Coordonator proiect, Ștefania Pauciuc

DOREL VISAN BISERICA SERBAN VODA
Invitație la o seară culturală specială, o întâlnire spirituală deosebită la Biserica „Șerban Vodă” din București, str. Petre Țuțea nr. 1, sector 4.

DOREL VISAN BISERICA SERBAN VODA

zilele Bucurestiului
Cu prilejul împlinirii a 560 de ani de atestare documentară a oraşului Bucureşti (20 septembrie 1459), a 360 de ani de când Bucureştiul a devenit Capitala Ţării Româneşti (1659), Primăria Municipiului București prin Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează, în perioada 20-22 septembrie 2019, o serie de evenimente culturale reunite sub genericul „Zilele Bucureștiului”: ateliere pentru copii, conferințe, lansarea Audioghidului MNLR și concerte de muzică folk. Menționăm că sâmbătă, 21 septembrie, Muzeul Național al Literaturii Române este deschis până la ora 24.00.

hram de toamna la biserica sfantul vasile victoria 125960
Parohia „Sfântul Vasile cel Mare”-Victoria din Protoieria Sector 1 Capitală își va sărbători sâmbătă, 14 septembrie, de Înălțarea Sfintei Cruci, hramul de toamnă. Cu acest prilej, în ajunul și în ziua sărbătorii vor avea loc mai multe evenimente.

Arsenie Boca
Episcopia Devei şi Hunedoarei a anunţat joi, 5 septembrie 2019, aprobarea documentaţiei necesare pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca întocmite de Comisia specială teologică a Mitropoliei Ardealului.

Sf.Efrem vol 2
Vă invităm cu mare bucurie, sâmbătă, 14 septembrie 2019, ora 17.00, la lansarea celui de-al doilea volum al cărţii "Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou, tămăduitorul trupurilor şi al sufletelor". Cartea este editată de Asociaţia "Sfântul Nicolae şi Sfântul Efrem cel Nou" şi cuprinde 100 de mărturii primite pe adresa asociaţiei, în ultimii trei ani.

Sporirea mintii
Vineri, 20 septembrie
2019, de la ora 21:30, ne vom ruga pentru un an școlar cu folos, cu spor și rezultate bune, dar și pentru studenții care se pregătesc să înceapă un nou an universitar.

Accept Refuz