bineCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „DINCOLO DE INTAMPLARI...”
„Ca Dumnezeu uneori pedepseste raul si uneori rasplateste binele, e ca sa stie omul ca raul se pedepseste si binele se rasplateste.
Daca o face rar in lumea aceasta,

manastirea sambata de sus si izvorul parintelui arsenie boca 0007
A devenit o tradiţie frumoasă, ca la sfârşit de septembrie, să mergem în pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveanu, astfel că şi în acest an vă invităm pe toţi cei ce îl îndrăgesc pe Părintele Arsenie, să participați la evenimentul nostru din perioada 25 - 27 septembrie 2020.

Costul acestui pelerinaj este de 250 lei/ persoană și include următoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopți de cazare în camere duble (cu 2 paturi și baie proprie). Mesele NU sunt incluse în preț.
Pentru a ne bucura pe deplin pe parcursul celor 3 zile de rugăciune, liniște și binecuvântare, vă transmitem informații generale despre programul acestui pelerinaj:
Vineri dimineață, 25 septembrie 2020, la ora 7.00, cu ajutorul Maicii Domnului, va fi întâlnirea, iar plecarea la ora 7.30 din Piața Victoriei, Parcarea Centrală. Pentru a ne îndrepta către mănăstirea de suflet a Fundației noastre: Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, urmăm traseul: București - Ploiești - Sinaia - Predeal - Bucium - Hurez - Mănăstirea Brâncoveanu.

Vineri, 25 septembrie, vom face un poposi la două obiective dragi nouă:
-  Mănăstirea „ Pacea Lumii” din localitatea Bucium.
-  Biserica „Sfânta Parascheva” din localitatea Hurez, județul Brașov.
După aceste popasuri ne îndreptăm către „Academia Sâmbăta”, pentru cazare, și o seară dedicată rugăciunii și comuniunii.

Sâmbătă, 26 septembrie, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom pleca în drumeție, pe valea Sâmbetei, să urcăm câteva ore până la Chilia Părintelui Arsenie Boca. Pentru asta vom avea nevoie de următoarele: ghete/pantofi cu talpă aderentă recomandată mersului pe munte, hanorac, jachetă pentru ploaie, rucsac mic, recipient pentru apă.
După ce ne vom întoarce, ne vom întâlni cu toți participanții, în sala de conferințe din cadrul Academiei, la un cuvânt ziditor de suflet.

Duminică, 27 septembrie, participăm la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Paraclisul Mănăstirii Sâmbăta, apoi cu sufletele pline de bucurie, ne vom îndrepta către casele și familiile noastre.

În funcție de disponibilitatea locurilor, înscrierile și plata integrală pentru pelerinaj se fac până pe data de 15 septembrie 2020, inclusiv.
Plata se poate face numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Deparateanu nr. 20, Parter, interfon 002, Sector 1, Bucuresti, L - V, orele 9 -15 sau prin O.P. în contul fundației noastre (specificând la detalii: „Sâmbăta și numele pelerinului”). Dacă faceți transfer bancar, vă rugăm să trimiteți copia O.P. pe email-ul nostru: birou@fundatiaarsenieboca.ro.

NOTĂ: Avansul plătit nu va putea fi restituit, în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!

117929905 909139109591959 3477696697227319060 n
Vă așteptăm cu bucurie și multe bunătăți la ediția a-IV-a AuGUSTeria, duminica 23 august 2020, ora 11.00 în Centrul Vechi, pe strada Franceza nr 1, în curtea Bisericii Sfântul Dumitru Poștă. Veniți să vedem împreună ce gust au faptele bune!

117929905 909139109591959 3477696697227319060 n

afisa3horiabernea
Asociația Eleon din Alba Iulia, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, vă așteaptă miercuri, 12 august, de la ora 18.00, la Sala „Irina Nicolau”, la vernisajul expoziției Horia Bernea: de la grădină la iconostas. Expoziția comemorează 20 de ani de la moartea artistului.

Afis SANZAIENE 2020 scaled e1592379548365
Vă invităm miercuri, 24 iunie, de la ora 11:30, să intrați în povestea plină de magie și de frumusețe a Sânzienelor. Ca în fiecare an, Muzeul Satului readuce în atenție tradițiile și obiceiurile acestei zile: de la împletirea coroniței din flori de Sânziene, la aruncarea ei pe casă, de la portul unei cămeşi, până la descifrarea simbolurilor cusute pe ea și participarea la târgul de Sânziene. Nu vor lipsi atelierele de creație: coronițe și cusături românești.

DSCN6565 Small
Viața e cel mai frumos dar de la Dumnezeu, și tot viața ne oferă cele mai frumoase ocazii de a-L slăvi pe Hristos. Astăzi, la popas aniversar, cu multă prețuire și recunoștință, dorim să-i transmitem domnului Dan Lucinescu, fondatorul Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca, cu ocazia împlinirii vârstei de 93 de ani, multă sănătate și ajutor de la Dumnezeu în următorii ani ai vieții!

La mulți şi binecuvântaţi ani!

rugaciune b
În Biserica luptătoare de pe pământ, doar împreună rugători suntem puternici! Nu suntem singuri, căci, ne spunea Părintele Arsenie Boca: preoția Bisericii urmărește ca niciunul din fiii Tatălui să se rupă de obște și din duhul dragostei lui Hristos. După ce Dumnezeu a rânduit ca în ultimele săptămâni să avem răgazul să redescoperim Biserica lui Hristos din sufletul fiecăruia dintre noi, a sosit timpul să aprindem candela rugăciunii comune, continue, către Dumnezeu. Inițiativa noastră nu este inedită, fundația a aprins și menținut vii de-a lungul ultimilor 4 ani de zile câteva astfel de candele.

83832176 1111110675896369 8652261448002568192 n
În perioada 10 - 13 martie 2020, vă așteptăm la slujba Liturghiei Darurilor înainte sfințite de marți până vineri, începând cu ora 6.00.