PantocratorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CUNOASTERE DE DUMNEZEU”
„Cuvantul: «De se vor aduna doi sau trei in numele Meu, acolo voi fi si Eu in mijlocul lor» se poate intelege in mai multe feluri, dupa sfintii Parinti. Se pot intelege si oamenii, se pot intelege si cele trei puteri ale sufletului, de care am pomenit si se

valea plopului noiemb 2018
Dragi prieteni,

În aceste zile premergătoare postului Crăciunului ne pregătim să vizităm pentru ultima oară în acest an, în zilele de 17-18 noiembrie 2018, tabăra de la Valea Plopului și Valea Screzii. Vom avea activități, vom avea și socializare, dar și comuniune duhovnicească.
În plus, la fața locului se va deplasa împreună cu noi și o echipă stomatologică, pentru consultarea gratuită a 100 de copii.

Vă invităm să ne fiți alături, printr-una din modalitățile de mai jos:

A: Voluntariat pentru organizarea activităților
Fiți și dumneavoastră voluntari în activitățile organizate cu copiii de la Valea Screzii: jocuri, lecții, activități diverse.

B: Participarea la colecta de produse și bani
Suntem interesați în primul rand de donații, în direcția achiziționării de truse stomatologice de unică folosință, destinate consultațiilor.
În ceea ce privește ajutorarea materială, necesitățile anunțate pentru această dată sunt următoarele:
Alimente: conserve fasole verde, ciuperci, mazăre, roșii, icre, conserve pește, pate vegetal, eugenii. Legume proaspete: morcov, albitură, țelină, praz.
Produse de menaj: soluții curățenie, cloramină, soluție de geamuri, cif, domestos, detergent de vase. Colectarea se va efectua în perioada 7 – 18 noiembrie 2018, orele 9.00 - 15.00.
Punct de colectare: Str. Alexandru Depărățeanu, nr 20, Ap 2, interfon 002, Sector 1, Bucureşti.

C: Voluntariat pentru transport
Darurile și persoanele participante vor fi transportate cu ajutorul voluntarilor. Suntem recunoscători membrilor şi prietenilor fundației care ne ajută să ajungem la destinație.
În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport, vă rugăm să ne anunțați până miercuri, 14 noiembrie 2018, la nr. tel. 0724.271.236 – Daniela Petcovici.

Întâlnirea de sâmbătă 18 noiembrie 2018 va fi la sediul fundației la ora 9, iar plecarea la 9:30.
Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rugăm să ne contactați:
Daniela Petcovici – email: daniela.p@fundatiaarsenieboca.ro – tel: 0724.271.236.
Vă reamintim că în acest așezământ și în împrejurimi, sunt găzduiți 430 de copii fără familie sau împreună cu mamele lor, bătrâni fără ajutor, adulți fără adăpost, familii cu greutăți.
Dumnezeu, Maica Domnului şi Părintele Arsenie Boca să vă răsplătească gândul și fapta bună!

Urma Pasilor 19 noiembr
Urma pașilor tăi
… adaptare după jurnalul de călătorie în Țara Sfântă al Olgăi Greceanu, „Pe urma pașilor Tăi, Iisuse…”
Spectacolul va avea loc în Sala Mare - ARCUB, luni 19 noiembrie 2018, ora 19.00.
Pretul unui bilet este 25 lei/pesoana.

Cetateandeonoare<Pr Nicolae Bordașiu primind titlul de Cetățean de onoare al Comunei Săcădat; Săbolciu, 2 sept 2018

„Spuneți-mi, amurgul dumneavoastră, cum îl vedeți?
Frumos, ca un curcubeu cu multe culori în care toate amintirile ți se proiectează spre un viitor liniștit ca să fie trecerea din această viață în cealaltă cu multă ușurință și cu pace sufletească și de la mine și de la cei din jurul meu.”
(Emisiunea „Profesioniștii”, 2016)

Nu e ușor să cuprinzi în câteva fraze un caracter complex, un om de o inteligență aparte, cu o memorie fenomenală, cu un delicat și profund simț al limbii și al bunului simț! Un om care știa să te înțeleagă dincolo de cuvinte, indiferent dacă îi vorbeai în română sau alte limbi străine, care știa să te liniștească cu un zâmbet sau cu o mângâiere blajină. Un om înduhovnicit, preot, un slujitor al lui Dumnezeu întemnițat în închisorile comuniste între anii 1955-1964.

Urma Pasilor 19 noiembr
Urma pașilor tăi
Pretul unui bilet este 25 lei/pesoana.

sf nectarie 9 noiembrie
În ajunul zilei de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie, joi 8 noiembrie, la Mănăstirea Radu Vodă va fi oficiată Slujba de Priveghere, în cinstea Sf. Nectarie.

Pr. Constantin Necula
Părintele Constantin Necula va conferenția joi, 8 noiembrie 2018, începând cu ora 19:00 la Biserica Nașterea Maicii Domnului – Ghencea din București.

Cenaclul Lumina Lina 280x264
Vă invităm cu bucurie la un concert deosebit, duminică 4 noiembrie 2018, ora: 16:00  „Bat clopotele cântând reîntregirea”, susținut de Cenaclul Lumină Lină.

Sarbatoarea Sf.Dimitrie
Pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, prăznuit la 27 octombrie, organizat ca în fiecare an de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor, se va desfășura în perioada 25-29 octombrie 2018 după următorul program:

Accept Refuz