Maica DomnuluiCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SAUL SI DAVID”
Pe calea mantuirii nimeni nu poate merge singur de nu se va lasa condus de mana nevazuta a Mantuitorului, prin preotii Bisericii, slujitorii Sai vazuti. Caci

schitul pahomie un colt de rai valcean 99667
Sâmbătă, 8 august 2020, vă invit în pelerinajul organizat de Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca, la Schitul Pahomie şi apoi mai sus, la Mǎnǎstirea Pǎtrunsa.

Plecarea  va fi din Piața Victoriei,  parcarea centrală, sâmbătă - 8 august 2020, ora 7 dimineața, iar întâlnirea la ora 6.30.
Primul punct de oprire este Schitul Pahomie, ascunzându-se smerit în pădurile dese de la poalele Muntelui Buila, aflat în localitatea Băile Olănești, comuna Bărbătești, județul Vâlcea, la aproximativ 30 de kilometri de orașul Râmnicu Vâlcea.

Ajungând aici vom zăbovi puțin la intrare, unde se formeazǎ o cascadǎ ce curge în zeci de firicele pe un perete de stâncǎ acoperit de mușchi, ce poartă numele de „Izvorul frumos”. NzI5OTk2ZWUzZjAyMmI4M2FlZTU1MmY1NDY2ODk5MGfoto 78412
Apoi, pătrunzînd în incinta schitului vom descoperi imaginea unei bisericuţe mici, albe, cu acoperiş de lemn care parcǎ creşte din peretele muntelui. Se spune cǎ întemeietorii sunt Pahomie monahul şi Sava Haiducul, în anul 1520. Se pare că Pahomie n-ar fi altul decât Barbu Craiovescu, ctitorul mǎnǎstirii Bistriţa Vâlceanǎ. Acesta a zidit schitul Pahomie în anul 1509, în amintirea faptului cǎ la "Izvorul Frumos", în pustietatea muntelui Buila, cǎutand drumul prin pǎdure ca sǎ ajungǎ la Sibiu, pentru a scăpa astfel de Mihnea cel Rău (care-i dǎrâmase cu tunurile ctitoria sa de la Bistriţa), şi-a gǎsit salvarea vieţii sale şi a celor care îl însoțeau în pribegie.
schitul patrunsa valcea 3După contemplarea peisajului, prindem forţe proaspete și ne pregătim de drumeție spre următorul nostru obiectiv, urmând un drum ce urcă spre Mânăstirea Pătrunsa. Aflat la 7 kilometri de orice drum de acces, acest locaș stă mărturie vieţii monahale tipice sihaştrilor din legendele româneşti. Astăzi, Pătrunsa, „schitul îngerilor” sau „schitul sihaştrilor” este loc de rugăciune pentru pelerinii îndrăzneţi care se încumetă să urce printre stânci şi prin pădurile de fag, este locul în care şi liniştea, spun monahii de acolo, produce zgomot.
Spre seară, revenind la Pahomie, ne urcăm în mașină și ne întoarcem acasă, cu sufletele încărcate de frumos și bucurie.

NOTĂ

Nivelul de dificultate al traseului de munte parcurs este unul mediu-ușor, iar durata acestuia este de aproximativ 3-4 ore dus-întors.
Echipament necesar:
- bocanci/ghete sau încălțăminte sport cu talpă aderentă.
- haine lejere;
- pelerină de ploaie
Întrucât nu avem posibilitatea să servim masa pe drum, vă recomandăm să aveți la dvs sandvișuri, fructe și apă.

Costul pelerinajului este de 110 lei/ persoană și include:
- transport cu autocarul/microbuzul ~ 470 km

Plata se poate face integral ,numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Depărățeanu nr. 20, Parter, Sector 1, București, L - V, orele 9 -15 sau prin O.P. în contul fundației noastre (specificând la detalii: „pelerinaj - 8 august”).
Dacă faceți transfer bancar, vă rugăm să trimiteți copia O.P. pe email-ul nostru: birou@fundatiaarsenieboca.ro.

În caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale, banii nu se returnează.

Vă așteptăm cu drag și bucurie alături de noi!

Afis SANZAIENE 2020 scaled e1592379548365
Vă invităm miercuri, 24 iunie, de la ora 11:30, să intrați în povestea plină de magie și de frumusețe a Sânzienelor. Ca în fiecare an, Muzeul Satului readuce în atenție tradițiile și obiceiurile acestei zile: de la împletirea coroniței din flori de Sânziene, la aruncarea ei pe casă, de la portul unei cămeşi, până la descifrarea simbolurilor cusute pe ea și participarea la târgul de Sânziene. Nu vor lipsi atelierele de creație: coronițe și cusături românești.

Afis SANZAIENE 2020 scaled e1592379548365

DSCN6565 Small
Viața e cel mai frumos dar de la Dumnezeu, și tot viața ne oferă cele mai frumoase ocazii de a-L slăvi pe Hristos. Astăzi, la popas aniversar, cu multă prețuire și recunoștință, dorim să-i transmitem domnului Dan Lucinescu, fondatorul Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca, cu ocazia împlinirii vârstei de 93 de ani, multă sănătate și ajutor de la Dumnezeu în următorii ani ai vieții!

La mulți şi binecuvântaţi ani!

rugaciune b
În Biserica luptătoare de pe pământ, doar împreună rugători suntem puternici! Nu suntem singuri, căci, ne spunea Părintele Arsenie Boca: preoția Bisericii urmărește ca niciunul din fiii Tatălui să se rupă de obște și din duhul dragostei lui Hristos. După ce Dumnezeu a rânduit ca în ultimele săptămâni să avem răgazul să redescoperim Biserica lui Hristos din sufletul fiecăruia dintre noi, a sosit timpul să aprindem candela rugăciunii comune, continue, către Dumnezeu. Inițiativa noastră nu este inedită, fundația a aprins și menținut vii de-a lungul ultimilor 4 ani de zile câteva astfel de candele.

83832176 1111110675896369 8652261448002568192 n
În perioada 10 - 13 martie 2020, vă așteptăm la slujba Liturghiei Darurilor înainte sfințite de marți până vineri, începând cu ora 6.00.

lansaredecarte Sophia
Librăria și Editura Sophia vă invită joi, 19 martie 2020, ora 18:00 la lansarea cărții „Doamna Păresimilor și cei șapte pantofi. Postul Mare pe înțelesul copiilor”.

marsultacerii
Vă invităm alături de noi luni, 9 Martie 2020, ora 19.30, la un scurt marş al tăcerii, pentru a ne arăta respectul şi recunoştinţa pentru cei care au avut curajul să se împotrivească regimului comunist criminal, cu preţul libertăţii, sănătăţii şi chiar cu preţul vieţii lor, salvând astfel demnitatea neamului Românesc.