Icoana ortodoxa – de la imagine la chipul slavei divine

24.02duminicaortodoxiei
Duminică – 25 febr 2018, orele 18.00, la Biserica Şerban Vodă, strada Petre Ţuţea, nr. 1, este invitat Pr. Conf. Univ. Dr. Gheorghe Holbea din București pentru susținerea conferintei cu tema: „Icoana ortodoxa – de la imagine la chipul slavei divine”

HARTA  Biserica Șerban Voda, Str Petru Ţuţea nr 1, Sector 4, Bucureşti.

40 de zile pentru viață - în pace, post și rugăciune

Cea mai mare mișcare pro-viață la nivel mondial, campania „40 de zile pentru viață”, a reînceput miercuri. Pentru a treia oară la Iași, creștinii ieșeni se vor uni în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor.

Iasi40zilepentruviata2
Campania se va desfășura pe Bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt (la Cub), în perioada 14 februarie – 25 martie 2018.
Primele două ediții ale campaniei în orașul Iași au avut loc în primăvara și toamna anului 2017. Peste 1.000 de voluntari au pus suflet în această inițiativă, venind în stradă și rugându-se pentru copiii nenăscuți și respectarea dreptului la viață.

Tradiții de Mărtișor

Grigore Lese
Despre tradițiile de Mărțișor va povesti Grigore Leșe la Muzeul Național al Literaturii Române joi, 1 martie 2018, atât la Casa Memorială „Tudor Arghezi” – din str.Mărțișor, nr.26, sector 4, București, de la ora 12.00, cât și în Mansarda MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), de la ora 19.00.

Manifestări culturale și religioase

duminicaoortodoxiei

În perioada 19 - 26 februarie 2018 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la biserica Icoanei din Bucureşti va avea loc a XI-a ediţie a manifestării religios-culturale intitulată „Icoana - Fereastra Spre Dumnezeu”, organizată de Protoieria Sector II Capitală, Primăria Sectorului 2 și Parohia Icoanei.

Despre Eminescu se poate vorbi la prezent mereu, nu credeți?

conferinta EminescuMuzeul Național al Literaturii Române și Filiala București - Critică. Eseistică și Istorie Literară a USR vă invită la conferința „Eminescu și noi”, susținută de Alex Ștefănescu, critic și istoric literar, miercuri, 21 februarie 2018, ora 17.00, la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe).
Harta