ACtC 3dYj90VwcGfD2gP6gK7FzzKe3B2GF7sfCGMDIRplg4QeNtGCSGO1 7IGVbVFA4LN77s1VKPzqNN8AAyjvcPg aK1zHksXczCIWpMiNYUvEZdbByYzftlCx1Rxxu9oYr1SLmaIoIh2osNeWr9Pa PtMw1550 h872 no
Anul acesta, pe 29 septembrie s-au împlinit 110 ani de la nașterea unuia dintre marii duhovnici români ai secolului trecut și ocrotitorul Fundației noastre: Părintele Arsenie Boca. A devenit o tradiţie frumoasă, ca la sfârşit de septembrie, să mergem în pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveanu, astfel că şi în acest an ne-am adunat toţi cei ce îl îndrăgesc pe Părintele Arsenie şi am plecat în Țara Făgărașului.

Teolog, pictor și duhovnic, Părintele Arsenie s-a născut pe data de 29 septembrie 1910, fiind botezat cu numele de Zian. De-a lungul timpului, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbata de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop.

117929905 909139109591959 3477696697227319060 n
Vă așteptăm cu bucurie și multe bunătăți la ediția a-IV-a AuGUSTeria, duminica 23 august 2020, ora 11.00 în Centrul Vechi, pe strada Franceza nr 1, în curtea Bisericii Sfântul Dumitru Poștă. Veniți să vedem împreună ce gust au faptele bune!

afisa3horiabernea
Asociația Eleon din Alba Iulia, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, vă așteaptă miercuri, 12 august, de la ora 18.00, la Sala „Irina Nicolau”, la vernisajul expoziției Horia Bernea: de la grădină la iconostas. Expoziția comemorează 20 de ani de la moartea artistului.

Afis SANZAIENE 2020 scaled e1592379548365
Vă invităm miercuri, 24 iunie, de la ora 11:30, să intrați în povestea plină de magie și de frumusețe a Sânzienelor. Ca în fiecare an, Muzeul Satului readuce în atenție tradițiile și obiceiurile acestei zile: de la împletirea coroniței din flori de Sânziene, la aruncarea ei pe casă, de la portul unei cămeşi, până la descifrarea simbolurilor cusute pe ea și participarea la târgul de Sânziene. Nu vor lipsi atelierele de creație: coronițe și cusături românești.

DSCN6565 Small
Viața e cel mai frumos dar de la Dumnezeu, și tot viața ne oferă cele mai frumoase ocazii de a-L slăvi pe Hristos. Astăzi, la popas aniversar, cu multă prețuire și recunoștință, dorim să-i transmitem domnului Dan Lucinescu, fondatorul Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca, cu ocazia împlinirii vârstei de 93 de ani, multă sănătate și ajutor de la Dumnezeu în următorii ani ai vieții!

La mulți şi binecuvântaţi ani!