Dan Lucinescu - Rememorari 
afis rememorariM
Luni, 25 septembrie 2017, orele 17:30, in sala de conferinte a Librariei Mihai Eminescu va avea loc lansarea cartii autobiografice Rememorari, semnata de Dan Lucinescu. 
Invitat al evenimentului: Rodica Smaranda Vulcanescu - publicist, critic de film, cercetator istorie recenta, Presedinte Fundatia „Dr. Ion D.Vulcanescu - pentru o filosofie sincretica si democratica".
Dan Lucinescu marturiseste neobosit nevoia de regasire a credintei si a identitatii nationale, mult afectate sub regimul comunist si in acest sens este membru fondator al Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca, fiind Presedintele Onorific al acesteia.
Domnul Lucinescu este unul dintre marturisitorii credintei si iubirii de neam in inchisorile comuniste din tara noastra. Nascut in ziua de 21 mai 1927, in localitatea Botosani, a patimit vreme de cincisprezece ani in inchisorile comuniste din Targu Neamt, Iasi, Suceava, Jilava, Pitesti, Gherla si Aiud.

0
0
0
s2sdefault

TÂRNOSIREA BISERICII ȘERBAN VODĂ - 24 septembrie 2017

BisericaSerban Voda

Pe 24 septembrie 2017 are loc sfintirea Bisericii Serban Voda.

Adresă: Strada Petre Țuțea 1, București 040761
Telefon: 021 450 2096

HARTA

Desfăşurarea slujbelor, cu ocazia Târnosirii, se va face după următorul program:

0
0
0
s2sdefault

Moastele Sf. Cuv. Antonie de la Iezerul Valciibiserica sfantul antonie

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvantarea PF Parinte Daniel - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si a IPS Varsanufie - Arhiepiscopul Ramnicului, in perioada 22.09.2017 - 26.09.2017, vor ajunge/vor poposi, din nou, la biserica/parohia noastra, Moastele Sf. Cuv. Antonie de la Iezerul Valcii, potrivit programului urmator:

- Vineri - 22.09.2017, orele 07,00 - Oficierea Acatistului Sf. Cuv. Antonie de la Iezerul Valcii si plecarea, de la biserica noastra, la Schitul Iezer, judetul Valcea, Arhiepiscopia Ramnicului, dupa Sfintele Sale Moaste.
- Vineri - 22.09.2017, orele 17,00 - Sosirea cu Sfintele Sale Moaste la parohia noastra; Asezarea, in procesiune, a Sfintelor Moaste in Baldachinul special amenajat din curtea bisericii noastre; Oficierea Slujbei de Te Deum si a Acatistului Sfantului Cuvios Antonie de la Iezerul Valcii.

0
0
0
s2sdefault

Mănăstirea Prislop și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Sfânta Liturghie a fost oficiată de trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române

Hram Prislop sobor ierarhi bor parintele arsenie boca 1
Mănăstirea Prislop și-a sărbătorit joi, 14 septembrie 2017, cel de-al doilea hram, Înălțarea Sfintei Cruci. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române:

Hram Prislop sobor ierarhi bor parintele arsenie boca 5Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei;
Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei;
Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop locţiitor al Daciei Felix.

0
0
0
s2sdefault

ResfSfSofia

17 Septembrie 2017 - Resfintirea Bisericii SFANTA SOFIA, Calea Floreasca nr.216, sector 1, Bucuresti.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ