54859679 psaltir 1

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „LUMINA DE PE MUNTE”
„Iata ce ne invata Iisus: mai intai Insusi a postit. Nu i-a trebuit, dar va zice candva: «Pilda de viata v-am dat voua!» Deci noua ne trebuie post, pentru infranarea patimilor, pentru subtierea mintii, pentru sporirea in noi a Duhului Sfant, care ne

CarareaImparatiei deschisatuturor
Întâlnirile catehetice denumite „Cărarea Împărăției deschisă tuturor” au drept punct de plecare cartea Părintelui Arsenie Boca, „CĂRAREA ÎMPĂRĂȚIEI”. Pe parcursul întâlnirilor se va discuta și explica, pe capitole, întreaga carte.
Pentru că informația este foarte densă, întâlnirile se vor desfășura de-a lungul câtorva săptămâni și vor avea loc între orele 18-19:30 (maxim ora 20). Pentru perioada postului Paștilor, acestea sunt stabilite pentru zilele de joi: 1 martie, 15 martie, 29 martie. În perioada Sfintelor Paști vom face pauză, urmând a relua întâlnirile la o dată stabilită de comun accord, la sfârșitul lunii martie.
Locul de desfășurare: Sala de Festivități a Colegiului Național Ion Neculce, Str. Ion Neculce nr. 2, Sector 1, Bucuresti, în imediata apropiere a Primăriei Sectorului 1.

PrPetruMogaSambata<Foto: Părintele Petru Moga în Aula Academiei Sâmbăta, sept 2017
Părintele Petru Moga
, de la Biserica „Sf. Nicolae” din Câmpina, va conduce discuțiile, va fi o lectură meditativă, colectivă, colocvială, cei care vor veni vor participa la discuții, vor pune întrebări, cunoscând/citind anterior capitolul din „Cărarea Împarației” care va face subiectul zilei respective.
Pentru prima întâlnire, în seara zilei de 1 martie 2018, vom citi Prefața, Cuvântul înainte și primul capitol, CĂRAREA (până la pagina 36 inclusiv). Ne dorim ca participanții să fie persoane motivate, serioase.

Pentru cei care nu îl cunosc pe Pr. Petru Moga, îi invităm să citească sau să asculte înregistrări de pe site-ul Sfinției Sale, aici.
În septembrie 2017, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, în seara lansării filmului TESTAMENTUL DE LA SÂMBĂTA – eveniment organizat de Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca - Părintele Petru a susținut un cuvânt despre Părintele Arsenie Boca, pe care îl puteți asculta aici.

Înscrierile pentru participarea la aceste seri duhovnicești se face prin telefon la numerele: 021 223 2496, 0760 141 744 sau 0724 271 236 (interval orar 9-14, Luni-Vineri) sau email la adresa noastră de email, specificând: numele și prenumele, adresa de email și numărul de telefon.

Aducem mulțumiri Părintelui Petru Moga pentru a ne fi venit în întâmpinare cu propunerea desfășurării acestor întâlniri catehetice, doamnei Lucia Stănescu, membră a Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca, pentru susținerea noastră în acest demers și, la sfârșit, dar nu în ultimul rând, doamnei Prof. Mihaela Ghițiu și conducerii Colegiului Național Ion Neculce din București pentru generozitatea de a ne fi oferit spre găzduire spațiul de desfășurare a întâlnirilor noastre, Sala de Festivități a colegiului.

Vă așteptăm alături de noi să cunoaștem mai bine Învățătura Creștină Ortodoxă studiind cartea Părintelui Arsenie Boca, Cărarea Împărăției!

Icoana ortodoxa – de la imagine la chipul slavei divine

24.02duminicaortodoxiei
Duminică – 25 febr 2018, orele 18.00, la Biserica Şerban Vodă, strada Petre Ţuţea, nr. 1, este invitat Pr. Conf. Univ. Dr. Gheorghe Holbea din București pentru susținerea conferintei cu tema: „Icoana ortodoxa – de la imagine la chipul slavei divine”

Bad karma: we can't find that page!

You asked for https://www.fundatiaarsenieboca.ro/table/proiecte/, but despite our computers looking very hard, we could not find it. What happened ?

• the link you clicked to arrive here has a typo in it
  • or somehow we removed that page, or gave it another name
  • or, quite unlikely for sure, maybe you typed it yourself and there was a little mistake ?

It's not the end of everything though : you may be interested in the following pages on our site: