impreuna3


1)  Valea Plopului – Valea ScreziiÎncă de la începutul anului 2010 ne-am îndreptat atenţia către Valea Plopului. După cum unii dintre dumnevoastră ştiti, avînd în vedere şi buna mediatizare, părintele Nicolae Tănase, ajută copiii fără familie, mame în situaţii dificile împreună cu copiii lor, bătrâni fără ajutor, adulţi fără adăpost, familii cu greutăţi care sălăşluiesc o vreme mai mult sau mai puţin îndelungată la aşezămintele de acolo. Preotul Nicolae Tănase a început prin a salva câteva suflete de la avort. Iniţial a dat copii în grija câtorva familii din sat cu promisiunea de a le ajuta să-i crească.

La jumatatea lunii martie 2016 se aflau acolo: 249 de copii între 0-18 ani, 65 de mame, 55 de adulţi, 35 de bătrâni.

Lunar mergem la Valea Plopului. În newsletter-ul nostru prezentăm nevoile celor de la acolo, donaţiile se aduc la sediul Fundatiei în zile stabilite de noi. Membrii şi prietenii Fundaţiei sunt cei care de obicei donează. Produsele sunt transportate pe baza de voluntariat, fiecare venind cu maşina personală şi transportând pe cei care nu au maşină, dar care merg să viziteze.

Fundaţia noastră şi-a propus să construiască la Valea Screzii o şcoală, deoarece copiii merg pe jos aproximativ 10 kilometri până la şcoala din Valea Plopului. Anual donăm la Valea Screzii o sumă consistentă strânsă din sponsorizările date de prietenii şi membrii noştri. În momentul de faţă, fundaţia şcolii este turnată, sunt şi zidurile ridicate. Are forma hexagonală şi am început să strângem bani pentru şcoală încă din august 2011.

De asemenea, din anul 2010 până în 2011 am strâns bani pentru reabilitarea primei case care s-a construit acolo - este cea din stânga bisericii din aşezământul de la Valea Screzii. Pe data de 6 august 2011 s-a făcut resfinţirea casei, unde au participat mulţi membri şi prieteni ai Fundaţiei. Din pacate, mare parte din casa reabilitată a ars într-un incediu care a avut loc în ianuarie 2012. Între timp, cei de acolo au reuşit să o ridice din nou.

Sa îi ajute Dumnezeu prin mâna oamenilor, în continuare pe cei de la Valea Plopului - Valea Screzii!


2)   Centrul Social Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Slobozia, Judeţul Giurgiu

 

 

În 14.05.2011 am mers prima dată la Centrul Social Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, din comna Slobozia, Judeţul Giurgiu, după câteva discuţii în prealabil despre ce face acest centru, cu părintele Valentin Ştefan şi preoteasa Veronica – cei care au înfiinţat aşezământul şi a cărui grijă o poartă.

Centrul primeşte mamele care au probleme de violenţă în familie şi are binecuvântarea şi ocrotirea  Episopiei Giurgiului. În prezent (iulie 2016) sunt ajutate acolo 40 de persoane, mame şi copii: 30 copiii  - 10 mame.

Fondurile necesare Aşezământului Social, pentru creşterea şi îngrijirea copiilor, provin din donaţii de la prietenii şi membrii Fundaţiei precum şi de la alţi oameni care sunt sensibilizaţi de scopul acestuia.

Mamele trăiesc împreună ca într-o familie şi se ajută reciproc. În răstimpul zilei acestea au grijă de copii, fac de serviciu prin rotaţie la bucătărie, curăţenie, spălat, grădină. Centrul se autogospodăreşte cât poate: creşte animale şi au o gradină de zarzavaturi.

Au biserică construită în stil grecesc în curte şi îl au pe părintele Valentin duhovnic permanent în mijlocul lor.

 

La scurt timp după prima vizită ne-am propus să îi ajutăm constant, astfel că, din 2011 până în prezent am ajuns sa mergem acolo la fiecare două luni. Deplasarea se face ca şi la aşezământul de la Valea Plopului – Valea Screzii: în newsletter se prezintă nevoile lor (alimente, produse de curaţenie şi igienă, rechizite) - prietenii şi membrii noştri aduc donaţiile la sediul Fundaţiei, iar produsele sunt transportate pe baza de voluntariat, fiecare venind cu maşina personală transportând donaţiile dar şi pe cei care care nu au maşină, însă care merg să vizitieze.

De-a lungul timpului, am ajutat prin sponsorizari în bani, la reabilitarea grupurilor sanitare, la punerea unui acoperiş nou, la plata facturilor pentru apă şi energie electrică.

Vă mulţumim tuturor celor care v-aţi implicat şi vă implicaţi constant în ajutorarea celor de acolo!
Încurajăm pe cei care până acum nu au aflat de acest Aşezamant să se alăture demersurilor noastre! 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.