fiul risipitorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „FIUL RISIPITOR”
„Sa fii in lume, dar totdeauna mai presus de lume.
Nu-ti ingusta rostul vietii numai la idealuri pamantesti!

Implineste-le si pe-acelea, dar totdeauna fii mai presus de ele!
Din cauza nestatorniciei lor, a conflictelor cu rautatea si infirmitatea lumii, trebuie sa-ti asiguri viata in Dumnezeu, care nu te minte, cum te minte mai sus pomenita lume.
Iata ce insemneaza sa-ti «vii intru sine»: momentul cel mai de pret din viata ta pamanteana, adica sa te regasesti in adevarata ta fire si apoi sa te «scoli» din rosturi marunte si sa te intorci  Acasa, in «bratele parintesti» ale lui Dumnezeu, Tatal tau si Tatal nostru, care-ti va gati tie o «cina de taina».
Nu-i mirare ca, fara gasirea acestui rost al vietii, altul nu-i gasesti, - si fara rost nu te poti suferi.
Gasit-ai comoara aceasta in tarina vietii tale?
Daca da, ai gasit Imparatia lui Dumnezeu; iar semn c-ai gasit-o e bucuria nestavilita, care te face sa spargi deznadejdea oricarui deceptionat al lumii, sa-i aprinzi si lui un ideal in inima, si sa-l duci: in inima ta, Cerului, bucurie mare!”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 33
(Sursa Foto)

martisorO primavara frumoasa!
Astazi, in prima zi a lunii martie, de sarbatoarea Martisorului, va dorim tuturor o primavara frumoasa cu sanatate si pace in suflet, iar rugaciunea sa va fie purtata la cer impletita cu snurul iubiirii de Hristos! La multi ani!


unnamedPelerinaj la Manastirea Prislop - 3 - 4 aprilie 2021

Sambata si duminica, 3 - 4 aprilie 2021, fundatia noastra organizeaza o calatorie de suflet la Manastirea Prislop.
Va asteptam cu bucurie sfanta, pe toti cei care va doriti sa calatoriti pe urmele ocrotitorului nostru, Parintele Arsenie Boca.
Sambata dimineata, 3 aprilie 2021, ora 6:45, sunteti asteptati sa va imbarcati in autocarul care va fi parcat la locul deja cunoscut, Piata Victoriei - Parcarea Centrala.
 Continuare

Giurgiu 9Impresii de la Asezamantul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil - 20 febr 2021
Va multumim tuturor celor care ati contribuit (prin donatii in bani si produse, prin achizitia unora dintre acestea sau transportul cu masina) la realizarea primei vizite de anul acesta de la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, unde am fost sambata, 20 februarie.
Ne-am bucurat sa il revedem pe parintele Valentin, dar in acelasi timp am aflat cu tristete ca Fundatia noastra este printre putinii binefacatori care au mai ramas in acest ultim an aproape de nevoile mamelor si copiilor de la Asezamant.  Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.